Kissat vierasvoitolla takaisin lohkon kärkipaikalle

Ilves-Kissat palasi B-lohkon kärkeen, ainakin hetkellisesti, kun joukkue onnistui ottamaan toisen peräkkäisen voitonsa tiukassa sarjassa. Vantaan Jalkapalloseura kaatui 1-2 lukemin ottelussa, joka olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen.

Kokoonpanoon palannut Erkka Helminen teki ottelun avausmaalin 23. minuutilla, mutta johto ei valitettavasti kestänyt paria minuuttia pidempään. VJS tuli tasoihin ja ottelu aaltoili päästä päähän, valmennusten mielestä varmasti liiankin kanssa, mutta Kissat oli tuonut viihdetakuun mukanaan Vantaallekkin.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena ja molempiin päihin virtaavana. Kissat pääsi lopulta johtoon tutun miehen toimesta, kun Gerald Ben iski kauden yhdeksännen maalinsa ja nousi sillä pelikiellossa olleen Milad Zanidpourin kanssa tasoihin joukkueen maalipörssissä. Ben ja Zanidpour ovat jaetulla toisella sijalla lohkon maalitilastoissa, ainoastaan FC Jazzin brassihyökkääjä Lyon Firminon takana.

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen oli tulokseen ja pisteisiin tyytyväinen, mutta myönsi voiton olleen pelitapahtumiin nähden hieman onnekas: ”Peli oli melkosta lottopalloa, molemmat hyökkäsivät ylivoimalla päästä toiseen helppojen menetysten jälkeen. Liian helppoja menetyksiä tänään pallollisena, kun olis pitänyt hyvällä isolla kentällä pystyä paremmin hallitsemaan peliä. Oltiin tänään onnekkaita, että saatiin voitto puristettua. Pelin on parannuttava, että pisteitä saadaan jatkossakin, koska ennemmin, tai myöhemmin, kaveri rankaisee tälläsistä peleistä meitä”, summaa Innanen

Kissat palaa tositoimiin viikon päästä lauantaina kotikentällään Kaupissa, kun vastaan asettuu SalPa. Innanen saa ottelussa käyttöönsä pelikiellosta palaavan Zanidpourin, sekä Johan Mkhwanazin, mutta menettää korttitilin täytyttyä jälleen yhden pelaajan: ”Kaikki on tällä hetkellä ehjänä, eikä loukkaantumisia tullut, mutta (Toni) Paukkerin korttitili täyttyi, eli hän huilaa seuraavassa”, kertoi Innanen joukkueensa tilanteesta VJS-pelin jäljiltä.

Kissat vs. VJS:

Avaus: Järvinen, Ahola, Puustinen, Nikkilä, Sainio, Ihalainen (C), Jokinen, Helminen, Paukkeri, Ben, Lindholm.

Penkillä: Al-Fatli, Kuusela, Antinaho, Rasva, Nglube, Shala, Jaakkola.