Kissat matkaa pisteiden perässä Vantaalle

Ilves-Kissat jatkavat Kakkosen B-lohkon pelejä lauantaina, kun edessä on matka pääkaupunkiseudulle. Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla Kissoja isännöi Vantaan Jalkapalloseura, joka lähtee otteluun lohkon sarjataulukossa kahdeksantena.

Vantaalaiset eivät kuitenkaan ole Kissojen perässä kuin kuuden pisteen verran ja voitolla kotijoukkueella on mahdollisuus puolittaa tuo ero. Kissat puolestaan palasivat voittojen kantaan edellisessä ottelussaan, kun EPS kaatui Kaupissa Kissojen bravuuriksi muodostuvilla 3-2 lukemilla. Mikko Innasen ja Kari Sainion luotsaaman ryhmän esitys oli kuitenkin ottelun sisällä ailahtelevainen, kun joukkue onnistui jälleen hyvin maalintekotilanteissaan, mutta pelin tasapaino oli ajoittain hakusessa ja mm. pallonhallinnan laatu ei ollut Kissojen parhaalla tasolla.

EPS:aa vastaan kauden yhdeksännen maalinsa viimeistellyt Milad Zanidpour on sivussa ottelusta saatuaan yhden ottelun pelikiellon Tampere Unitedia vastaan pelatussa paikallisottelussa kärsityn uloajon kurinpitopäätöksen seuraamuksina. Zanidpouria maalintekotilastojen kärkipäässä jahtaava Gerald Ben nousi EPS voitossa kahdeksaan täysosumaan Kakkosessa ja Toni Paukkeri viimeisteli kauden neljäntensä.

Ennen Kissojen edellistä ottelua Innanen totesi voittavansa mieluummin runsasmaalisia otteluita kuin pelaavan niukkoja otteluita. Espoolaisia vastaan maalitakuu säilyi, mutta vantaalaisia vastaan on jälleen odotettavissa omanlainen haasteensa. Ottelua perjantaina ilmestyvässä Napit Edellä podcastissa ennakoinut VJS:n vastuuvalmentaja Oskari Kujanen puolestaan kommentoi lauantain vastustajaa: ”Kissoilla on todella hyviä hyökkäyspään pelaajia. Olen katsonut heidän pelejään, ja vaikka joukkue on päästänyt paljon maaleja, niin en oikein osaa nimetä mitään erikoista heikkoutta mistä se johtuu”, Kujanen kertoi podcastissa.

Korkeista maalimääristä kysyttäessä Kujanen oli laittanut merkillä Innasen edellämainitut kommentit: ”Itse kallistuisin valmentajana toiseen suuntaan (alhaisemmat maalimäärät otteluissa), mutta kaverilla lähestymistapa on toinen ja sitä pitää kunnioittaa!”, Kujanen pohti naureskellen.

Innanen on puolestaan taas ilman parasta maalintekijäänsä, mutta muuten joukkue lähtee vierasreissuun hyvissä sielun ja ruumiin voimissa:

”Ehjä harjoitusviikko alla, hyvä tekemisen meininki ollut. Milad (Zanidpour) sai lisäpelikiellon (Palloliiton kurinpitopäätöksellä) ja lisäksi muutamia tärkeitä miehiä pois, mutta taas on muille näyttöpaikka edessä. Maalivahti-osasto on tällä hetkellä melko ohuella, pitää toivoa, että loukkaantumisia ei tule”, kertoo Innanen joukkueen kunnosta VJS-kamppailun alla.

VJS on Innasen mukaan erittäin vahva vastustaja, etenkin kotikentällään, ja Kissat saa olla hereillä jos mielii pisteiden kanssa kotimatkalle ”Huomenna vastassa sarjan parhaita kotijoukkueita tilastojen valossa, VJS keränny kauden kaikki pisteensä toistaiseksi kotona. Muutama laadukas hyökkäyspään pelaaja kaverilta löytyy, jotka osaa pallon maaliin laittaa, eli niiden kanssa on oltava todella tarkkana jos meinataan pisteistä taistella”, ennakoi Innanen.

Ottelu alkaa Myyrmäen stadionilla lauantaina kello 18.30 ja tulosta voi seurata Palloliiton tulospalvelusta.