Kissat saa Kauppiin vieraita Salosta

Ilves-Kissat jatkaa sarjapelejään Kakkosen B-lohkossa lauantaina, kun Kauppiin saapuu kauteen yhtenä lohkon ennakkosuosikeista lähtenyt Salon Palloilijat. Kotijoukkue Kissat lähtee otteluun pisteen päässä kärjest lohkon toisena ja viisi pistettä sarjassa viidentenä olevaa SalPaa edellä.

Kissat saa takaisin kokooonpanonsa yhdeksän maalia Kakkosessa iskeneen Milad Zanidpourin, mutta menettää yhden tämän kauden ulkomaalaisvahvistuksistaan, kun zimbabwelaiskeskikenttä Phil Nguluben sopimus on purettu yhteisymmärryksessä seuran ja pelaajan välillä. Ngulube palaa kotimaahansa edustettuaan Kissoja neljässä ottelussa yhteensä 108 minuuttia.

Myös mainiota kautta pelaava Toni Paukkeri on kotijoukkueelta sivussa varoitustilin täytyttyä edellisessä otttelussa (vierasvoitto VJS:sta).

Vierasjoukkue SalPa oli kauden alla aktiivinen pelaajamarkinnoilla ja etenkin markkinointipuolella. Joukkue sai sensaatiomaisen vahvistuksen, kun MM-kisoissa, Mestarien Liigassa ja muilla eliittitason -kentillä vuosikausia nähty Taye Taiwo saapui vahvistamaan SalPaa. Nigerialainen kuitenkin purki sopimuksensa koeajan jälkeen ja aika Salossa jäi lyhyeksi.

Taiwon kanssa samoihin aikoihin SalPaan saapui entinen TPS-hyökkääjä Elmo Heinonen, joka on seitsemällä maalillaan joukkueen paras maalintekijä. Salolaisten kannalta kenties huolestuttava tilastofakta on, että joukkueen toisiksi paras maalintekijä on FC Jazzista Saloon siirtynyt keskuspuolustaja Joonas Meura, neljällä Joutsenlaumalle iskemällään maalilla. SalPalla on 12 pelatun ottelun jälkeen kasassa 20 tehtyä maalia ja päästettyjä 22, joka on kaksi vähemmän kuin Kissoilla tähän mennessä.

SalPa tulee Kauppiin kolmen ottelun voittoputkessa ja nousisi vierasvoitolla taulukossa ohi Jazzin ja tasapisteisiin Tampere Unitedin kanssa, joka isännöi nimenomaan porilaista Jazzia sunnuntaina Pyynikillä. Huomiset sarjapisteet ovat siis jälleen äärimmäisen merkittävät kumpaankin suuntaan, kun Kissoillakin on mahdollisuus ohittaa pisteen päässä oleva Klubi 04, joka pelaa tuntia aikaisemmin Hämeenlinnassa alkavassa ottelussa HJS:aa vastaan.

Kissojen ja SalPan välinen kamppailu alkaa Kaupissa klo 18.00 ja stadionin portit, sekä oheispalvelut, aukeavat yleisölle tuntia aikaisemmin. Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Aamulehden, tai Turun Sanomien, tilaajana.