Kausi jatkuu kotiottelulla Tammelassa – ”Etsimme jatkuvasti ratkaisuja tilanteeseemme”

Ilves-Kissat on pelannut kaksi Kakkosen sarjaottelua kauden 2024 käynnistyttyä ja nuoren joukkueen seuraava pelipäivä on edessä lauantaina. Ensimmäisissä otteluissaan EBK:a ja Ilves/2:ta vastaan Kissat ovat joutuneet poimimaan pallon omasta verkostaan viiteen otteeseen per ottelu. Molemmissa otteluissa oli havaittavissa hyviäkin jaksoja, kun joukkue toteutti siltä pyydettyä rohkeaa jalkapalloa.

Lauantaina Tammelan stadionin pääsee korkkaamaan kauden toiseen otteluunsa lähtevä SexyPöxyt. Espoolaisryhmä avasi kautensa kotikentällään Laaksolahdessa, mutta kausi käynnistyi kotiyleisön harmiksi tappiolla, kun HJS haki kaikki kolme pistettä nappamalla ottelun voiton lukemin 1-2. Pöxyjen kauden toinen kilpailullinen ottelu pelattiin kuluvan viikon tiistaina, kun joukkueen tie Suomen Cupissa päättyi sen alkumetreillä, joukkueen kokiessa kauden toisen kotitappionsa samassa lohkossa Kakkosessa pelaavaa VJS:a vastaan. Pöxyjen kotiotteluiden näyttämönä toimiva Persposki-Areena ja paikalle saapunut kolminumeroinen katsojamäärä todisti vantaalaisten 0-2 lukemin tullutta voittoa

SexyPöxyt ovat monesti saaneet kevyehköä julkisuutta haaliessaan riveihinsä kenttien puolella kenties hieman jäähdytteleviä entisiä huippupelaajia ja lauantainakin kentällä saatetaan nähdä mm. reilusti yli 300 ottelua Palloliiton sarjoissa tahkonnut, viisinkertainen suomenmestari Erfan Zeneli. Kokeneen ja nimekkäämmän kaartin lisäksi joukkueessa on paljon myös nuoria pelureita, joista kolme sai tiistain Cup-ottelussa debyyttinsä ja kauden avauksessa HJS:a vastaan Emil Vanhanen iski Pöxyjen ainokaisen debyytissään.

Samankaltainen sekoitus ensiaskeliaan miesten sarjoissa ottavia nuorukaisia ja kansainvälisestikkin kokeneita pelureita löytyy Kissoista. Pelaajavalmentajan operoiva Ihor Indutnyi esiintyi itse keskuspuolustujana koko 90 min ajan Kissojen tappiossa Ilvestä vastaan ja joukkueen tuoreehko ukrainalaisvalmentaja peräänkuulutti vaikeiden kokemusten merkitystä monilta paikoin kokemattoman joukkueen kaudessa.

– Tulos Ilvestä vastaan oli todella huono. Pelasimme organisoituneesti ja hyvin ensimmäisen jakson ajan, mutta romahdimme päästettyämme ensimmäisen maalin. Joukkueessamme on paljon nuoria pelaajia, joilla on haasteita sopeutua pelin tuomiin henkisiin haasteisiin, kun tulee takaiskuja. Menetimme myös yhden johtavan pelaajamme loukkaantumisen takia, kun Nika Sitchinava joutui jättämään kentän ja muutamat muutkin kokeneemmista pelaajistamme eivät olleet täydessä kunnossa, Indutnyi kertoo Ilves-tappion haasteista.

– Kävimme joukkueen ja seuran omistajan kanssa vakavahenkisen keskustelun siitä, että tulosten valossa emme voi jatkaa näin ja teemme välittömiä toimenpiteitä asian eteen. Voi olla, että joukkueemme tarvitsee hieman lisää kokemusta tältä tasolta, joka voisi toimia apuna nuorille pelaajillemme. Etsimme jatkuvasti ratkaisuja tilanteeseemme ja olemme lauantaina valmiita, summaa Indutnyi.

Lauantain ottelulla on mahdollisuus toimia kauden uudelleenkäynnistävänä tapahtumana, kun Kissojen tapaan avauspisteitään metsästävä Pöxyt saapuu Tammelaan. Ottelu tarjoilee stadionille saapuvalle yleisölle sarjatasolle ominaisesti yllätyspaketin, josta voi paljastua käytännössä mitä vain, kun kumpikin joukkue on kauden mittaan kehittyvässä prosessissaan vasta alkumetreillä.

Ottelu pyörähtää käyntiin jo kello 13.00 ja stadionin portit aukeavat tuntia aikaisemmin. Otteluliput voi hankkia ennakkoon, tai paikan päältä Tammelasta. Lipunmyyntipisteeltä on ottelulippujen lisäksi hankittavissa myös kausikortteja kauden 2024 jäljellä oleviin kotiotteluihin (mukaan lukien jatkosarjan ottelut syksyllä). Lisää tietoa ottelulippujen ja kausikorttien hankkimisesta ja hinnastosta löydät täältä.

Kissat – Sexy-Pöxyt siis lauantaina 20.4. Tammelassa klo 13.00 alkaen, nähään siä!