Kissat upeaan avausvoittoon Kauniaisissa – GrIFK kaatui lukemin 2–3

Ilves-Kissat otti sunnuntaina 13.6. Kakkosen avausvoittonsa, kun se kaatoi kotijoukkue Grankulla IFK:n Kauniaisissa. GrIFK oli tilastojen mukaan kova vastus, sillä se lähti otteluun sarjakakkosena pisteen ottelun enemmän pelannutta KaaPoa jäljessä. Se ei Kissoja kuitenkaan pidätellyt, vaan joukkue iski toisella puoliajalla kolme maalia ja nousi upeasti tappioasemasta 2–3-voittoon.

Johtoon siirtyi ensimmäisenä GrIFK 25. minuutilla, kun Samuel Langhoff onnistui maalinteossa Kissa-puolustuksen kommunikaatiovirheen ansiosta. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enempää maaleja, ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla alkoi Kissojen show. Tappioasemassa Kissat alkoi prässätä ylempää, ja 50. minuutilla joukkue onnistui ylhäällä pallonriistossa. Mika Ahosen esityön jälkeen Toni Toijala iski ensimmäisen Kakkosen maalinsa vetoharhautuksesta takakulmaan. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat siirtyi johtoon, kun Toijala keskitti pallon upeasti Ahoselle vitosen ja pilkun väliin, ja tämä puski pelivälineen verkon perukoille. Jälleen vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat onnistuivat jälleen maalinteossa, kun Jean Fridolin Nganbe Nganbe syötti takaviistoon Ahoselle, joka iski ottelun toisen osumansa vastustajan jalan kautta. 

Kymmenisen minuuttia myöhemmin GrIFK pääsi vielä iskemään helpon kavennusmaalin, mutta Kissat kuitenkin kesti loppuun asti ja otti kahden maalin miehen Ahosen sanoin “taisteluvoiton ja tärkeät kolme pistettä”.

– Mahtava peli! Pelasimme tänään todella hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Onnistuimme luomaan maalipaikkoja ja myös teimme niistä maaleja. Viimeiset kymmenet minuuttia olivat hieman stressaavia, koska vastustaja yritti sitkeästi tasoittaa pelin. Kestimme kuitenkin loppuun asti, ja nyt olen todella iloinen! Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi innostuneena.

– Vaihdoimme otteluun taktiikkaa edellisestä ottelusta ja saimme tätä kautta pelin avaamiseen selkeyttä. Olimme ottelussa tosi paljon edellä käytännössä kaikessa. Loimme ison kasan maalipaikkoja ja niistä teimme myös pari ihan näyttävää maalia. Joni oli maalissa kuin lohi! Tästä on hyvä jatkaa, Kissojen avausmaalin iskenyt Toijala puolestaan kertoo.

Kissojen kausi jatkuu kotiottelulla lauantaina 19.6. klo 16.00, kun vieraaksi Kauppiin saapuu VJS Vantaalta.

GrIFK–Ilves-Kissat 2–3 (1–0)

Toijala 51’

Ahonen 53’ 58’

Kissojen avauskokoonpano:

#1 Joni Miettinen, #2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (70’), #4 Ardian Kovaqi, #5 Juho Ihalainen, #9 Mika Ahonen (70’), #10 Toni Toijala (77’), #15 Mikael Paajanen (83’), #16 Erkka Helminen, #19 Aleksi Sirén, #21 Patrik Ahola (77’), #24 Juha Jokinen (C)

Vaihdossa: #33 Roope Järvinen, #8 Toni Paukkeri (70’), #11 Elias Kuusela (70’), #13 Ville Puustinen (83’), #17 Wiljam Valtonen, #23 Jesse Jaakkola (77’), #56 Tomi Ylinen (77’)