Kissat ulos Cupista ja Viipurin herruus PK-35 nimiin

Ilves-Kissat kohtasi keskiviikkona Suomen Cupin viidennellä kierroksella sarjatasoa ylempänä pelaavan PK-35:n. Kissojen tavoin Viipurista lähtöisin oleva seura oli ennakkoon jo vaikea este Kissojen Cup-unelmien edessä ja ottelussa pelattiin myös pokaalista, kun Karjala-lehti ja Karjalaliitto oli jakamassa kiertopalkintona Viipurin mestaruuspokaalia joukkueelle, joka ottaa Viipurin Herruuden nimiinsä.

Kissojen kokoonpanossa ainoa muutos edellisen ottelun (3-2 kotivoitto MuSasta) aloituskokoonpanoon oli Jari Nikkilän paluu pelikiellosta takaisin pelikentille.

Ottelun ensimmäisen puoliajan aikana Kissat joutui antautumaan kuudesti, kun PK-35 osoittautui äärimmäisen tylyksi vieraaksi Mustafa Beiyan hattutempun siivittämänä. Tauolla vieraat olivat päivittäneet tulostaulua jo kuudesti. Kissojen maalin hieman ennen taukoa iski viime kaudella PK-35:ta edustanut Gerald Ben, jolle maali oli kauden kuudes ja joukkueen pettymyksestä huolimatta hyvää jatkoa yhdysvaltalaishyökkääjän maaliputkelle.

Kissojen käskyttäjä ja päävalmentaja Mikko Innanen reagoi ensimmäisen jakson selkäsaunaan jo ennen taukoa ja suoritti kaikki viisi vaihtoaa.

Toisella puoliajalla nähtiin vielä maalit molempiin päihin, kun Willem Haapiainen kasvatti vieraiden johtoa 70. minuutilla ja kymmentä minuuttia myöhemmin vaihtopelaaja Ehdin Ibisevic kavensi johdon takaisin viiteen maaliin.

Lopulta ottelu Kaupissa oli valmis ja siitä kirjattiin kotijoukkueen kannalta murheelliset 2-7 loppulukemat. Kissojen matka Suomen Cupissa päättyy tämän kauden osalta kilpailun viidennelle kierrokselle ja kolmanteen vastustajaan. Cupissa ei Kissojen putoamisen myötä ole enää tamperelaisjoukkueita.

Ottelu näkyi suorana lähetyksenä Ruutu palvelusta, ja on katsottavissa myös tallenteena.