Ilves-Kissat HJS:n vieraaksi

Ilves-Kissat jatkavat sunnuntaina Kakkosen otteluitaan, kun se matkustaa Hämeenlinnaan HJS:n vieraaksi. Molemmat joukkueet pelasivat keskiviikkona Suomen Cupia. Kissat hävisivät kotonaan lukemin 2-7 Ykkösen PK-35:lle, kun taas HJS otti Kakkosen A-lohkossa pelaavasta Kiffenistä 2-0 kotivoiton ja jatkoi matkaansa 16 parhaan joukkoon.

Kissojen edelliset ottelut eivät ole ainakaan katsojia jättäneet kylmäksi, kun edellisessä kuudessa ottelussa on nähty yhteensä 35 maalia. Joukkue on nihkeästä Cup-ottelusta huolimatta suoriutunut hyvin edellisessä kahdessa Kakkosen kamppailussa, kun ensin kotona kaatui Ilves/2 lukemin 3-1 ja tämän jälkeen Kaupissa nähtiin hieno nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta, kun Musan Salama kaatui lukemin 3-2. Kissat on pelannut viisi ottelua ja on sarjataulukossa sijalla 6. seitsemällä pisteellä. Joukkueen maalipörssin kärkinimet ovat Gerald Ben neljällä osumallaan, ja Milad Zanidpour kolmella. Yhden maalin kerhossa ovat Patrik Ahola, Leevi Antinaho, Toni Paukkeri, Antti Kujala ja voittomaalin MuSaa vastaan puskenut Johan Mkhwanazi.

HJS puolestaan aloitti kauden vielä nihkeämmin kuin Kissat, häviämällä ensimmäiset kolme otteluaan. Joukkue on kuitenkin nyt saanut juonesta kiinni voittaen edellisessä Kakkosen ottelussaan GrIFK:n lukemin 2-4 ja viime kaudella lohkossa neljänneksi sijoittunut joukkue tuleekin varmasti parantamaan otteitaan sarjan edetessä. Joukkue vahvistui täksi kaudeksi merkittävästi, kun Veikkausliigasta Hakasta joukkueeseen siirtyi laitapuolustaja Jami Kyöstilä, sekä Ykkösen FF Jarosta niin ikään Hakaa pitkään edustanut Tuomas Lähdesmäki. Myös tamperelaisille tuttu Eemeli Raittinen on vaarallinen pelaaja Kissojen puolustuksen näkökulmasta, joka onkin tehnyt kaksi HJS:n neljästä maalista.

Päävalmentaja Innasen mukaan Cup-ottelun heikko tulos on aiheuttanut harmaita hiuksia valmennusjohdolle.

”Cup-ottelu oli henkisesti todella raskas. Katsoin itse ottelun kahdesti ja olemme valmennusryhmässä pohtineet paljon, mitä pitää kehittää tai muuttaa kokonaan. Onkin mahdollista, että sunnuntaina nähdään suuria muutoksia ryhmityksessä ja pelaajistossa. Jaossa ovat jälleen kerran tärkeät pisteet ja nyt meillä on koko porukalla kasvojenpesun paikka keskiviikon heikon suorituksen jälkeen.”

”Loukkaantumistilanne on hyvä, vain pari varmaa poissaoloa joten saamme jalkeille vahvan kokoonpanon”, kertoo Innanen pelaajatilanteesta.

Ottelu alkaa Pullerin tekonurmella klo 18.30.