Kissat käänsi itselleen voiton MuSaa vastaan

Ilves-Kissat kohtasi lauantain alkuillan ottelussa porilaisen Musan Salaman ja B-lohkon kilpakumppanit antoivat Kaupin otteluyleisölle ja Aamulehden, sekä Satakunnan Kansan, tilaajille kotikatsomoissa koko rahalla vastinetta ja yhteensä viisi maalia.

Ottelu alkoi kovalla intensiteetillä ja molemmisa päissä nähtiin tilanteita heti ottelun alkuhetkillä, mutta ensimmäinen maali oli MuSan todellinen salamanisku. Kissoilla oli kulmapotku hyökkäyspäässä, josta pallo palautui puolessa kentässä tilannetta vastaanottamassa olleelle Patrik Aholalle. Tilanne näytit olevan hallussa, vaikka kaksi vieraiden hyökkääjää olikin Aholaa välittömästi ahdistamassa, mutta juuri Kissat-puolustajan syöttäessä kohti maalivahti Roope Järvistä, tältä petti tasapaino. Jasper Yrjäs otti pallon matkaansa ja onnistui ohittamaan sijoittamaan pallon ohi Järvisen, ja viemään vieraat johtoon neljännellä peliminuutilla.

MuSa otti ottelun johtomaalinsa jälkeen pelin haltuunsa ja loi lukuisia vaarallisia paikkoja kotijoukkueen maalille. Muutama minuutti avausmaalista nähtiin jo ottelun toinen osuma, kun TPV-kasvatti Matias Sallila oli liittynyt hyökkäykseen mukaan topparin tontiltaan ja tarjoili boksin sisältä mainion keskityksen Kissojen taka-alueelle, jossa Egson Avdi oli vapaana puskupaikassa, mutta ensimmäisellä yrittämällä tolppa pelasti Kissat takaiskulta. Irtopallo jäi kuitenkin maalin eteen ja Yrjäs pystyi lopulta nostamaan pallon maaliin illan toisellaan.

Lähemmäs kaksikymmentä minuuttia meni siinä, että kotijoukkue alkoi pelata jalkapalloa ja edetä kentällä pelivälineen kanssa. Monissa tilanteissa kuitenkin viimeinen ratkaisu jätti toivomisen varaa, vaikka kotijoukkue paremmille alueille alkoikin päästä. Milad Zanidpour testasi vieraiden maalilla pelanutta Daniel Skretebergia hienolla knuckle-ball vapaapotkullaan ja erikoistilanteita nähtiin myös useampia.

Lopulta 24 minuutin kohdalla nähtiin koko joukkueen kannalta helpottava onnistuminen, kun Antti Kujala pääsi etenemään oikeaa sisäkaistaa pitkin ja vapautti rangaistusalueen rajalta vastustamattoman laukauksen maalin etuylänurkkaan.

Puoliajalla Kissojen valmennus oli väitetysti tarjonnut vanhaa kunnon hiustenkuivaaja -hoitoa ja laittanut joukkueen kantamaan vastuun ensimmäisen puoliajan löysästä tekemisestä. Toisella puoliajalla kotijoukkue alkoi toden teolla näyttää siltä, että se pelaa kotikentällään ja kolmesta sarjapisteestä.

Erikoistilanteet olivat Kissojen reitti tasoihin tulostaululla, kun Zanidpourin vasemman jalan toimitukset loivat vaaratilanteita toisensa perään. Tasoitusmaali tuli Gerald Benin päästä 70. minuutilla ja voittomaali syntyi kolme minuuttia ennen täyttä aikaa sivuvapaapotkusta, jonka mainion ottelun Kissojen takalinjoilla pelannut Johan Mlungisi Mkhwanazi jatkoi päällään maaliin.

Toisen kerran peräkkäin avauskokoonpanossa ollut ja toista peräkkäistä voittoa juhlinut Ville Puustinen myönsi Aamulehden haastattelussa joukkueen kaivanneen herätystä, joka tuli viimeistään puoliajalla valmennuksen sanoista:

– Alku oli aika järkyttävää ja itse löin pääni ottelun ensimmäisessä tilanteessa, niin eka puoliaika oli hieman sumuinen! Toisella puoliajalla saatiin kerättyä itsemme. Inna antoi vähän huistenkuivaajaa Kopissa ja oli peiliin katsomisen paikka. Toinen puoliaika olikin ihan meidän.

Erikoistilanteet käänsivät lopulta tuloksen Kissojen hyväksi ja Puustinen oli tyytyväinen joukkueen onnistumisiin, vaikka kuviot eivät välttämättä aivan harjoitellulla tavalla sujuneetkaan:

– Suurin käänne ottelussa oli, että otettiin pää pois perseestä ja alettiin pelaamaan. Erikoistilanteita käytiin eilen reeneissä ja ne piti pelata mulle, mutta hyvä, että parhaat paikat tuli muille! Vähän on kuiva kausi itsellä menossa, vaikka talvella tuli maalintekokengät ostettuakin.

Kissat nousivat voitolla seitsemään pisteeseen ja B-lohkon viidenneksi. Seuraavaksi Kissat on tositoimissa Suomen Cupin puolella, kun keskiviikkona Kauppiin saapuu PK-35.

Kissat vs. MuSa:

Järvinen, Sainio, Puustinen, Mkhwanazi, Ahola (65min <-> Antinaho), Ihalainen, Helminen, Zanidpour (90min <-> Rasva), Kujala (65min <-> Lindholm), Ben, Paukkeri.

Vaihdossa: Miettinen, Lindholm, Al-Fatli, Antinaho, Shala, Jaakkola.