Kissat tyrmäsi HJS:n lukemin 0-4

Ilves-Kissat olivat tyly vieras Hämeenlinnassa, kun joukkue siirtyi ensimmäisen puolen tunnin aikana 0-3 johtoon Milad Zanidpourin kahdella, ja Erkka Helmisen yhdellä maalilla. Kissat kaunistelivat ottelun loppulukemat vielä toisen puoliajan loppupuolella Helmisen toisella maalilla lukemiin 0-4. Voitto nosti Kissat kymmeneen pisteeseen, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijaan neljä.

Ottelu oli Kissoille tyypillisesti viihdyttävä heti alusta asti. Ottelua oli ehtinyt vanhentua vain kaksi minuuttia, kun Toni Paukkeri löysi loistavalla pystysyötöllä boksissa HJS:n linjan taakse juosseen Milad Zanidpourin. Kokenut hyökkäävä keskikenttäpelaaja ei näistä tapaa erehtyä, ja tälläkin kertaa hän laukoi pallon vastustamattomasti alakulmaan. 2-0 syntyi 11 peliminuutin jälkeen hienon laitapelaamisen lopputuloksena, jossa Erkka Helminen sai keskisektorilla jalan vapaaksi ja paukautti pallon tolpan kautta maaliin, jättäen entisen joukkuetoverinsa, Joonas Immosen voimattomaksi HJS:n maalilla.

Ottelun 31. minuutilla Zanidpour harhautteli itsensä vapaaksi ja laukoi pallon ruuhkan takaa rangaistusalueen rajalta jälleen ohi Immosen. Seuraavaa maalia saatiin odottaa ottelun 77. minuutille saakka, kun Helminen viimeisteli illan toisensa. Sivuvapaapotkun jälkitilanteessa Ville Puustinen pudotti pallon Helmiselle 16-rajalle, josta mies sijoitti alakulmaan ratkaisten ottelun lopullisesti.

Kissojen ensimmäinen jakso oli niin tuloksellisesti kuin pelillisesti erinomainen, eikä toisen jakson hieman heikompi pallollinen pelaaminen vaarantanut johtoasemaa. Kissat saivat pidettyä HJS:n pois vaarallisilta maalintekopaikoilta lähes koko ottelun, ja näin pisteet lähtivät ansaitusti Tampereelle.

”Ensimmäinen jakso oli pallollisesti täysin hallussa, tasapainoista pelaamista ja hyvää puolustamista. Voitimme kaksinkamppailut ja pääsimme niistä hyviin hyökkäyksiin. Toinen jakso oli pallollisesti vähän heikompaa, mutta silti jämäkkää puolustamista mikä takasi meille pisteet tänään. Oli hienoa nähdä pelaajien asenne keskiviikon mahalaskun jälkeen. Omissa on soinut muissakin peleissä aika paljon, joten tämä valaa uskoa siihen että voimme pitää nollan omissa tekemällä tunnollisesti hommia joukkueena ja taistelemalla jokaisesta tilanteesta. Olen ylpeä tämän päivän asenteesta”, kommentoi voittoa silminnähden tyytyväinen päävalmentaja Mikko Innanen.

”Teimme jotain pieniä viilauksia, ja saimme ainakin tänään asioita paremmaksi kuin monessa aiemmassa ottelussa. En tiedä sitten johtuiko meistä vai jostain muusta, että tänään palaset loksahtivat paremmin paikalleen etenkin puolustuspelin suhteen. Toivottavasti tämä ei ollut vain yhden ottelun suonenveto”, jatkoi Innanen.

Kissojen taival Kakkosessa jatkuu tulevana perjantaina, kun joukkue matkaa Kaarinaan KaaPo:n vieraaksi perjantaina 3.5. klo 19.00 alkavaan kamppailuun. Joukkueet kohtasivat kaudella 2021 kahdesti. Ensin Kaupissa Kissat hävisivät lukemin 1-2 ja kauden viimeisessä ottelussa KaaPo oli parempi lukemin 1-0.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 11.6., kun Kauppiin Kissojen vieraaksi saapuu Porilainen FC Jazz. Kesäkuussa pelataan toisenkin kerran kotona, kun keskiviikkona 29.6. Kauppiin saapuu Grankula IFK. Laitahan päivämäärät kalenteriisi, mikäli ne eivät vielä siellä ole ja tule kannustamaan Kissat huippusuorituksiin 90v juhlakaudella.