Kissat taisteli tärkeän pisteen Salossa

Ilves-Kissat taisteli pisteistä lauantaina Salossa, kun se kohtasi SalPan. Kissat aloitti ottelun hyvin, vaikka joukkue joutuikin pelaamaan aluksi vastatuuleen. Vieraat pääsivätkin heti alkuun useamman kerran boksiin ja maalipaikoille. 14. minuutilla Kissat pääsi pelaamaan boksin reunalle, ja hyvän paineen jälkeen Erkka Helminen pääsi laukomaan. Laukaus upposi vastustajien puolustajan kautta sisään ja Kissat siirtyi johtoon.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SalPa pääsi peliin kiinni ja Kissoilla oli ongelmia puolustamisessa. Boksiin kotijoukkue ei silti juuri päässyt, mutta puolen tunnin pelin jälkeen se onnistui kuitenkin iskemään tasoituksen. SalPa keskitti laidalta takaviistoon, ja Mika Scoarnec pääsi laukomaan pallon takakulmaan hieman boksin ulkopuolelta.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Kissat joutui tekemään vaihdon, kun Aleksi Sirén loukkaantui. Hänen tilalleen tuli Ville Puustinen. Vaihdon jälkeen ei nähty enää maaleja, joten tauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla SalPa prässäsi tehokkaasti ja Kissoilla oli ongelmia pelin avaamisessa. Kissat sai aikaan useampia vastahyökkäyksiä, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ottelun loppupuoli oli molemmilta tarkkaa pelaamista, ja kun maaleja ei enää nähty, ottelu päättyi 1–1-tasapeliin.

– Kiinnitimme viikolla paljon huomiota hyökkäyspelaamiseen ja olen vähän pettynyt, ettei se näkynyt kentällä niin kuin olimme ajatelleet. Saimme minimituloksen, parempaan olisi pitänyt pystyä. Vaihto nurmialustalle toi klassisesti vähän loukkaantumishaasteita, Sirénin lisäksi muillakin oli tuntemuksia. Toivottavasti saamme jätkät ensi viikolla kuntoon. Luvassa on hyvä viikko, treenaamme ja sitten on vapaa viikonloppu. Pääsemme kehittämään hommia eteenpäin, Kissojen valmentaja Tuomas Karjanlahti kommentoi.

Kissojen ottelut jatkuvat vasta kahden viikon päästä sunnuntaina 17. lokakuuta, kun vieraaksi Kauppiin saapuu FC Honka Akatemia. Kyseessä on Kissojen kauden viimeinen kotipeli, joten tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!

SalPa–Ilves-Kissat 1–1 (1–1)

Helminen 14’ (0–1)

Kissojen avauskokoonpano:

#1 Joni Miettinen, #3 Ali Al-Fatli, #4 Ardian Kovaqi, #7 Mauro Severino, #8 Toni Paukkeri (63’), #9 Mika Ahonen (C, 78’), #10 Toni Toijala, #16 Erkka Helminen, #19 Aleksi Sirén (42’), #30 Tommi Smeets, #56 Tomi Ylinen (varoitus, 78’)

Vaihdossa:

#33 Roope Järvinen, #5 Juho Ihalainen (78’), #11 Elias Kuusela, #13 Ville Puustinen (42’), #15 Mikael Paajanen (63’), #17 Wiljam Valtonen (78’)