Kissat metsästää tärkeitä vieraspisteitä Salossa

Ilves-Kissat venyi viime lauantaina todella tärkeään vierastasapeliin Espoossa, kun Ali Al-Fatlin lisäajan seitsemännen minuutin rangaistuspotku painui EPS:n verkkoon. Viime hetken tasapeli oli lähes voiton tuntuinen, ja jatkoi Kissojen noususuhdanteista tuloskuntoa uuden valmennuksen alaisuudessa. Sunnuntaina on kuitenkin jälleen haastava vieraspeli edessä, kun joukkue matkaa SalPan vieraaksi Salon Keskuskentälle.

Lauantain isäntäjoukkue SalPa pelasi syyskuussa kuusi ottelua, keräten niistä 10 pistettä. Salolaiset ovat Kissoja kuusi pistettä edellä B-lohkon neljäntenä. ’Joutsenten’ maaliin on mennyt 19 ottelussa 21 maalia, joka on lohkon vähiten. Maalinteossa SalPa on onnistunut 28 kertaa, Kissoilla osumia on 35. Isänniltä tehokkain pelaaja on ollut Francisco Makaya Mavengo Efraim kuudella maalillaan, saman verran löytyy Kissoista Erkka Helmiseltä ja Mika Ahoselta. Vieraiden tehokkain kahdeksalla osumalla on Mauro Severino.

Mauro Severino, 22, on osunut kahdeksan kertaa tällä kaudella 16 ottelussa Kakkosessa.

SalPan asema ylemmässä keskikastissa on lähes sinetöity, joten jää tamperelaisvierailijan varaan näyttää kentällä, että kumpi pisteitä haluaa ja tarvitsee enemmän. Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi Kissojen 3-0 kotivoittoon Kaupissa.

Valmennustehtävät voitolla ja tasapelillä aloittanut Tuomas Karjanlahti kertoi harjoitusviikon sujuneen hyvin, mutta kokoonpanosta puuttuu pari kokenutta pelaajaa, ja varoitustilin täyttyminenkin vie yhden pelaajan pelikieltoon:

”Hyvä treeniviikko alla, päästiin jopa nurmelle tänään, joten vähän on tatsia alustaankin. (Juha) Jokinen ja (Giorgi) Ositashvili loukkaantumisten vuoksi sivussa, Patrik Ahola on pelikiellossa.”

”Lähdetään haastamaan vastustajaa, meidän 3-0 kotivoitto (kauden aikaisemmasta kohtaamisesta) ei merkkaa mitään, koska tehtiin kaksi maalia erikoistilanteista. Odotan vaikeeta peliä ja pitää olla valmis pistämään kroppaa likoon ja taistelemaan 90 minuuttia ja lisäajat, jos halutaan jotain kotiintuomista.”, Karjanlahti kommentoi.

Joukkueiden välinen kamppailu pyörähtää käyntiin sunnuntaina kello 14.00 Salon keskuskentällä. Ottelun suorasta lähetyksestä ei ole tällä hetkellä tietoa.