Kissat jahtaa voittoa seurapäivänä

Ilves-Kissat pelaavat viimeistä kertaa kaudella 2021 kotiyleisön edessä Kaupissa ja vieraaksi saapuu sarjassa aina kakkospaikalle asti kiivennyt Honka Akatemia. Otteluun on seurapäivän kunniaksi vapaa pääsy ja toivotaan, että sunnuntaina runsaslukuinen yleisö näkee kotijoukkueen varmistavan sarjapaikkansa ensi kauden Kakkosessa.

Sunnuntaina otteluun lähdettäessä on jo tiedossa toisen espoolaisseura EPS:n tulos lauantaina pelattavasta ottelusta KaaPoa vastaan. Lohkon viimeisellä putoajan paikalla oleva EPS voi voitolla nousta tasapisteisiin Kissojen kanssa. Voitto kauden viimeisestä kotiottelusta olisi merkittävä ja tarkoittaisi sydän-ystävällisempää päätöskierrosta tamperelaisille.

Voiton tiellä on kuitenkin hurjan kauden läpi käynnyt ja jatkuvasti tuloksiaan parantanut Honka. Nuori akatemiajoukkue on läpi kauden esittänyt äärimmäisen kypsää ja laadukasta joukkuepelaamista nuoresta keski-iästään huolimatta. Joukkueella oli heinä-elokuussa kuukauden mittainen tauko peleistä ja rästiotteluita kertyi syyskuun kalenteriin hurja määrä, yhteensä 7.

Honka on Kissojen tavoin kerryttänyt tasapelitilastoaan hieman liikaa, mutta onnistui lopulta rästipelit urakoituaan nousemaan 20 pelatun ottelun jälkeen 33 pisteeseen ja toiseksi, 9 pistettä lohkovoittaja PIF:ia perässä. Akatemiaa vastaan on tehty koko kaudella vain 16 maalia, mikä tekee espoolaisista lohkon ainoan joukkueen, joka on päästänyt alle maalin per ottelu keskiarvoltaan. Maalinteossa puolestaan riittää nuorella joukkueella parantamista, kun tehtyjä maaleja on kasassa 24. Kissoilla tehtyjä maaleja on kasassa 36, joka on kolmanneksi eniten B-lohkossa, GrIFK:n (38) ja PIF:n (46) takana.

Kotijoukkue on tappioitta uudistettuaan edustusjoukkueen valmennustiimiä reilu kuukausi takaperin. Päävalmentajaksi nimetty Tuomas Karjanlahti kertoi (aikasemmin kaudella joukkuetta valmentaneen) Giorgi Ositashvilin jäävän loukkaantumisen vuoksi pois kokoonpanosta jäljellä olevissa otteluissa:

Gio on sivussa loppukauden, sai tällin toisessa EPS pelissä. Sama vamma piti poissa jo viime pelistä. (Tommi) Smeetsillä on myös hieman loukkaantumishuolia, ja on ainakin seuraavan pelin poissa. Ali (Al-Fatli)lla kans vähän huolia, mutta hänen kohdalla pelikunto selviää loppuviikosta.

Lisää valmennustiimin ajatuksia kauden viimeisen kotiottelun alla luvassa ennakkohaastattelun merkeissä. Seuraa Kissojen somekanavia ja katso haastattelu Jaakko Rantasen kanssa!