Kissat Satakunnasta pisteiden keralla kotiin

Ilves-Kissat piipahti viikonloppuna Eurassa, pelasi Kolmosen ottelun paikallista Palloa vastaan –  ja vei  mennessään vakuuttavasti kaikki kolme sarjapistettä. Valmentaja Kari Sainio oli muuttanut edellisottelussa vakuuttavasti pelannutta kokoonpanoa rahtusen; joukkueen luottotoppari Ville Puustinen oli nyt sivussa, vaikka paikkakunnalla olikin.

Ja hyvinhän Kissat tämänkin ottelun klaarasi. Maalihanat avasi ottelun kahdeksannella minuutilla kertaalleen edellisessäkin ottelussa osunut Gael Njeukam. Varttitunti lisää ja pallo kiikuteltiin pilkulle kotijoukkueen selkeän puolustusrikkeen jälkeen, eikä Berat Grabovci siitä vieläkään erehtynyt. Kolme minuuttia myöhemmin Timor Inapshba  latasi pallon verkkoon ja ennen taukoa vielä Grabovci harhautteli kotipuolustuksen raivon partaalle ennen kuin viimeisteli Kissoille neljännen osuman. Puoliaikaa vietettiin vakuuttavassa 0-4 vierasjohdossa.

Toinen jakso alkoi isäntien ottaessa rahtusen otetta ottelusta. Sen seurauksena Mikael Nurmi tuikkasi pallon etukulmasta sisään. Eetu Virtanen herkutteli vielä vieraille viidennen osuman ennen kuin luovutti pelipaikkansa velimies- Otolle. Kymmenen minuuttia oli peliä vielä jäljellä, kun Berat Grabovci viimeisteli kolmannen kerran ja otti saman tien lohkon maalipörssin kakkospaikan 11:llä osumallaan. Rauman Juho Patola on osunut kerran enemmän.

2016_4_kissat_tpt_grabovci

Samaan aikaan Pyynikillä TamU oli lievästi sanoen sillassa, kun NoPS johti kahdella maalilla viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Melkoisen kirin otettuaan tamperelaiset iskivät pallon kolme kertaa nokialaisten maalikehikon väliin ja ottivat kuin ottivatkin pinnat itselleen.

Seuraavaksi pelataankin juhannusviikon keskiviikkona mielenkiintoinen paikallistaisto, kun Kissat isännöi TamU:a. Kissat sai kun saikin ottelupaikan vaihdetuksi Lamminpäästä Paltsulle, joten olosuhteet ovat varmasti ottelun arvoiset. Toivottavasti täkäläiset omiaan kannattavat jalkapalloilun ystävät eivät syyllisty Ranskassa nähtyihin ylilyönteihin ja säästävät tulien sytyttelyn seuraavaan perjantaihin, jolloin sen saa tehdä ihan sääntöjen mukaan kotikokoille.

Kissat on taas hiukan vahvistunut, Turusta riveihin on liittynyt parikymppinen eteläafrikkalainen Joshua Maluka, jonka isoveli Leroy (30 v) on esiintynyt Veikkausliigassakin. Mielenkiintoinen tuttavuus.