Ilves-Kissat hinaa itseään kärkeen

Ilves-Kissojen vieraaksi Lamminpään kentälle saapui Loiske Sääksjärveltä. Kesäilta kauneimmillaan ja kohtuullisen hyväkuntoinen nurmimatto loivat olosuhteet, joissa oli hyvä pelata jalkapalloa. Kesän etenemisen ja parantuneiden olosuhteiden myötä myös pelit paranevat ja katsojat nauttivat näkemästään.

Kissaryhmällä oli aluksi hiukan vaikeuksia ärhäkkäiden vieraidensa kanssa, mutta vajaan kympin jälkeen peli vapautui. Ensin Eetu Virtanen tarjosi Berat Grabovcille mahdollisuuden, eikä tämä erehtynyt. Kymppi lisää, kun Berat jyrättiin kuudentoista sisällä kumoon. Pallo pilkulle, josta Grabovci rankaisi tylysti 2-0. Puolen tunnin pelin jälkeen Juha Veijonen lipsautti pallon Niko Kuhlbergille, joka paikan saatuaan nautiskeli tolpan kautta tyylikkäästi vieraiden kavennuksen. Tauolle mentiin kotijohdossa 2-1.

Vain kolmisen minuuttia ehti kulua siitä, kun toinen jakso alkoi ja pallo pelattiin maassa makaavan loiskepelurin käteen. Tuomari tulkitsi tämän pelanneen palloa ja näytti jo toisen kerran pilkkua. Sama mies, Grabovci, vetäisi taas voimalla verkkoon ja vieraiden tulevaisuus näytti hiukan synkemmältä. Ja synkkeni ennestään, kun puoliajalta peliin tullut Gael Njeukam tyylitteli Simo Martiskaisen esityön verkkoon. Eikä aikaakaan, kun kauniin kuvion päätteeksi Janne Tulehmo tarjosi illan ehdottomalle sankarille avopaikan, josta tämä ei erehtynyt. Grabovcin huippuillan saalis, neljä maalia, oli sinetöitynyt.

Pari minuuttia ennen ottelun loppua Loiskeen Eero Riponiemi rykäisi pallon vielä kertaalleen hyvin pelanneen  kissavahti Jimi Salon taakse, joten maalijuhlat päättyivät kotijoukkueelle 5-2.

Vaikka Kissojen johto ei ollutkaan tosissaan uhattuna, pelasi Loiske ennakkoluulottomasti ja teki kaksi komeaa maalia, kun kerran niihin tilaisuudet avautuivat. Kotiryhmän parhaan pelaajan palkinto meni ansaitusti neljän maalin tekijälle. Jos kakkospalkinto olisi jaettu, olisi lusikka työnnetty Simo Martiskaisen käteen, niin rauhallisen järkevästi mies kentällä esiintyi.

Seuraavaksi Kissat matkustaa ensi viikon lauantaina Euraan paikallisen Pallon vieraaksi ja sen jälkeen onkin edessä kihelmöivä paikalliskamppailu TamU:a vastaan. Ottelun ajankohta osuu juhannusviikon tiistaiksi. Pelataanko peli päivänä, jolloin kesäpäiväkin seisahtuu, alkuperäissuunnitelman mukaan, vai päästäisiinkö peräti Tammelaan? Kissat ainakin tekee kaikkensa, että ottelu saisi arvoisensa puitteet.