Kaupissa päädyttiin dramaattisen lopun jälkeen pistejakoon

Ilves-Kissat isännöi lauantaina Kaupissa pelatussa Kakkosen ottelussa Salon Palloilijoita. Joukkueet olivat ennen ottelun alkua toisistaan viiden pisteen päässä, mutta aivan ottelun loppuhetkillä asti näytti siltä, että pisteet jäävät Kauppiin ja Kissat nousevat parin pisteen turvin lohkon kärkeen.

Pelikiellosta kokoonpanoon palannut Milad Zanidpour aloitti hyökkäyskolmikossa Niklas Lindholmin ja Gerald Benin kanssa, ja salolaiset saivat myrskyvaroituksen kotijoukkueen hyökkäysvoimasta jo ottelun alussa. Ensimmäiset minuutit ottelusta olivat kuluneet suhteellisen hermostuneesti ja aaltoillen, mutta seitsemännellä minuutilla kotijoukkue onnistui murtautumaan hieman varkain maalintekoon. Toppari Ville Puustisen vasenta laitakaistaa kulkenut pitkä syöttö tavoitti Lindholmin, joka jatkoi pallon suoraan ilmasta Benille, joka ajoi pallon kanssa SalPan alueelle, vei vieraiden puolustuksen täysin solmuun ja sijoitti pienestä kulmasta pallon alanurkkaan. Maali oli yhdysvaltalaishyökkääjälle kauden kymmenes.

Zanidpour yritti yllättää vieraiden maalia vahtineen Tatu Österlundin pari kertaa pienestä kulmasta vihaisilla laukauksillaan ja iranilainen laittoi SalPa vahdin pariinkin otteeseen torjuntatöihin. Vierasjoukkueella oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa ja pallonhallinta oli puoliajan edetessä kääntynyt enimmäkseen SalPalle.

Toisella jaksolla Kissat sai pallon ja pelin paremmin haltuunsa. Zanidpour oli jälleen lähellä yllättää Österlundin matalalla ja voimakkaalla vaparillaan, ja SalPa-vahti joutui vielä jatkotilanteessakin venymään Lindholmin laukauksen tielle.

Toisessa päässä Joni Miettinen pääsi myös esittämään torjuntataitojaan, kun Kissat-vahti joutui kollegansa tavoin esittämään erinomaisen tuplatorjunnan Oskari Jakosen maalintekoyritysten edessä.

SalPan paine alkoi kasvaa ja Kissoillakin oli vastahyökkäyksistä omat saumansa sinetöidä voittonsa, mutta 89. minuutilla vieraat saivat pelattua boksiin nousseen ja ottelussa wingbackin tontilla urakoineen Pekka Mattilan, joka sijoitti pallon viileästi ohi Miettisen.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä henkeäsalpaavia hetkiä, kun vieraat olivat lähellä ryöstää kaikki kolme pistettä ja Kissatkin sai vielä mainion sauman maalintekoon, kun Ben pääsi pallon kanssa vieraiden boksiin ja pelasi Elias Kuuselan laukaisupaikkaan, mutta harmikseen keskikenttäpelaajan laukauksen tiellä oli jälleen vieraiden maalivahti Österlund.

Ottelu päättyi pistejakoon ja Kissat nousi lohkon jaetulle kärkipaikalle, kun Klubi 04 oli aikaisemmin lauantaina kärsinyt 4-0 tappion HJS:n vieraana.

Kissojen seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina Helsingissä tasapisteissä olevaa Klubia vastaan.