Kissat poistuu kotikolostaan – lauantaina tie vie Hämeenlinnaan

Ilves-Kissat on hämmentävästi pelannut alkukauden kaikki viisi Miesten Kakkosen sarjaotteluaan kotikentällään Tammelan stadionilla, kun joukkue on pelannut kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua paikallisvastustajiensa vieraana. Kauden ensimmäinen vierasmatka ei ole pisintä sorttia, kun Kissat matkaa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vieraaksi ja kohtaa mm. edelliskausiensa tähtihyökkääjä Gerald Benin uuden joukkueensa väreissä.

Kissoilla on tilillään vasta yksi voitto, kun joukkue kaatoi parisen viikkoa sitten sarjajumbo Sexy-Pöxyt kotonaan 3-1 lukemin. Ainoan voiton ja tämän viikonlopun Hämeenlinnassa vierailun väliin mahtui tappiot TPV:lle ja viimeisimpänä Tammelasta 1-4 lukemin voiton hakeneelle Pallo-Iiroille. Ottelu Pallo-Iiroja vastaan oli monella tapaa Kissojen tasapainoisin alkukauden ajalta, mutta ratkaisevat tilanteet kummassakin päässä valuivat vieraiden laariin.

Viihdettä ja maalipaikkoja Kissojen peleistä ei kuitenkaan puutu ja ykköspyssy Nika Sitchinavan (4 maalia) lisäksi esim. nuoret laitahyökkääjät Akusti Jalasvaara ja Leevi Leinonen ovat ottaneet otteluissa hyviä kehitysaskelia Kakkosen tasolla. Maalivahti Denis Kasperovychkin on näyttänyt useasti torjuntataitojaan, vaikka ukranalaismaalivahti on ajoittain nähty kentällä tulisestikkin epätyytyväisenä omiensa tekemiseen.

Tulisieluisuutta ja yllätysvalmiutta Kissoilta pitääkin löytyä lauantaina, kun joukkue haasta Mikko Mannisen luotsaaman HJS:n vieraskentällä. Viime kaudella vetovastuun ottanut, Veikkausliigajoukkueidenkin valmennustiimeissä toimininut Manninen on saanut joukkueen alkukaudesta vakaaseen tuloskuntoon. Hämeenlinnalaiset aloittivat kautensa 2-2 tasurilla Inter/2:n vieraana, jatkaen kahdella peräkkäisellä voitolla Sexy-Pöxyjä ja TPV:tä vastaan ja pelaten kauden neljännessä ottelussaan huiman 3-3 tasapelitrillerin Raumalla Pallo-Iirojen vieraana.

HJS:n maaliuhka on jakautununut ex-Kissat peluri Benin tavoin muutamalle yhden maalin miehelle, sekä neljä maalia neljään pelissä iskeneelle Eetu Kajannolle.

Vaikka kausi on vasta melko alkutekijöissään, niin voittojen merkitys korostuu jatkuvasti tasaisessa lohkossa, jossa Kissatkin voisi kolmella pisteellä ottaa tärkeän askeleen kohti taulukon puoliväliä. Ottelu pyörähtää käyntiin lauantaina Loimua-kentällä kello 16.00.

Seuraavan kotiottelunsa Kissat pelaa reilun viikon päästä HJS-ottelusta, kun sunnuntaina 19.5. on Kissojen vuoro isännöidä paikallisvastustaja Tampere Unitedia.