Kissat jäi harmittelemaan heikkoa viimeistelyä Pallo-Iiroja vastaan

Ilves-Kissat pelasi viikon sisään kolmannen Kakkosen B-lohkon sarjaottelunsa Tammelan stadionilla, kun joukkue isännöi tappioitta otteluun lähtenyttä Pallo-Iiroja. Ottelu oli alusta asti energinen ja maalintekopaikkoja nähtiin kummassakin päässä, kun maalivahdit joutuivat torjuntatöihin jo aivan ottelun alkuvaiheilla.

Kissojen kapteeni Tal Bitton testasi vielä viime kaudella Ilves/2:ta edustanutta Sakari Korria rangaistusalueen ulkopuolelta ja vieraat selvisivät säikähdyksellä, vaikka paluupallo Korrin torjunnasta jäikin punapaitojen ulottuviin, mutta lopulta paitsiolippu pelasti raumalaiset.

Lähes välittömästi toisessa päässä nähtiin vieraiden nopean hyökkäyksen päätteksi Elias Ahteen viimeistely-yritys, mutta vastaantullut Denys Kasperovich vei pidemmän korren. Kotijoukkue oli selvästi muokannut pelisuunnitelmaansa hieman, mikä näkyi paremmin organisoituneena pelaamisena ja hieman matalammalta puolustamisena.

Pelivälineen kanssa Kissat tarjosivat tuttua vauhdikasta ja taitavaa peliä, kun keskikentällä aloittaneet Iltaf Danish ja Eetu Räisänen pystyivät kontroillaamaan pelin tempoa ja löysivät mm. Andrii Barladymia linjojen välistä, joka pyrki usein nätteihin kombinaatiopeleihin vastustajan aluetta kohti murtautuessa. Jo neljään otteeseen maalinteossa onnistunut Nika Sitchinava alkoi myös päästä peliin sisään ja georgialainen aiheutti vieraille pariinkin otteeseen ongelmia pallollisella taidollaan. Yksi hyökkääjän esittämä volleylaukaus oli kuin oppikirjasta, mutta suuntautui voimalla kohti Korria, joka pystyi torjumaan.

Kissat olivat ehtineet luoda jo useamman merkittävän hyökkäyksen, kun vuorossa oli kauden ensimmäisistä otteluista valitettavan tuttua epäonnea. Vaikka alkuminuutit olivat sujuneet jokseenkin Kissojen hallinnassa, niin Pallo-Iirojen vastahyökkäysuhka oli koko ajan läsnä ja nopea hyökkäys 8. minuutilla päättyi Ahteen viimeistelyyn lähietäisyydeltä.

Aikaisemmin jo Kasperocyhia hätyytellyt kokenut hyökkääjä tuplasi sinipaitojen johdon 20 min myöhemmin, siirtäessään pallon varmasti ohi oikein aavistaneen ukrainalaisvahdin. Ahteen rankkariin johtaneessa tilanteessa alimpana pelaajana kaatanut Eeki Tuunainen katseli Kissojen onneksi vain keltaista.

Käytännössä heti 2-0 johtomaalin jälkeen vieraat tarvitsivat jälleen Korria maalillaan, kun Barladym oli puolittain läpi rangaistusalueen vasemmalla, mutta vasurin laukaus jäi Tampeerellakin käyneen Pallo-Iirot kasvatin jalkoihin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin lähes koko Tammelan satapäinen yleisö vaati rankkaria, kun Sitchinava sai jaloilleen raumalaisten boksissa, mutta tuomari levitti kätensä ja antoi pelin jatkua. Ensimmäisen jakson useat hyvät paikat ja vieraiden päässä nähdyt painejaksotkin lupasivat 0-2 tilanteesta huolimatta suhteellisen, sillä hyviä maalintekopaikkoja nähtiin enemmän Iirojen päädyssä. Vieraat kuitenkin rokottivat jo kolmannen kerran, kun ottelun hahmoksi noussut Elias Ahde iski kolmantensa erikoistilanteen jälkihässäkästä juuri ennen taukoa.

Toisella jaksolla sitkeästi kavennusta metsästänyt Kissat sai turhautua useaan otteeseen, kun rankkarituomioita ei tuomarilta herunut ja toisessa päässä Ahde pääsi hakemaan jo illan neljättään ja toista yksitoista metristään. Kasperovych oli kuitenkin mies paikallaan ja esitti mallikkaan torjunnan alakulmasta, pitäen kotijoukkueen viimeiset toiveet elossa.

Hieman lisää toivoa tuli 68. minuutilla, kun vaihdosta peliin tullut Elias Harala viimeisteli mainion tilanteenvaihtohyökkäyksen, jossa punapaidat hyökkäysivät ylivoimaisena ja lopulta Danishin hidastettu syöttö laiturin juoksulinjalla kerjäsi ensimmäisen kosketuksen viimeistelyä, Haralan vastatessa huutoon pamauttamalla pallo maalin takaylänurkkaan.

Kissat eivät enää löytäneet vastaavia selkeitä tontteja maalintekoon ja vieraiden pelillinen kypsyys alkoi näkyä kovatempoisena pallon liikuttamisena, joka vei viimeiset mehut kotijoukkueen kiristä. Vieraille edellisessäkin ottelussa pisteitä tienannut Veeti Pohtio viimeisteli vielä ottelun viimeisillä hetkillä loppulukemat 1-4 tulostaululle.

Vaikka tulostaululle katsomalla ei välttämättä paljon lohtua löydä, niin Kissojen esitys oli hyvin lähellä kauden tasapainoisinta joukkuesuoritusta, kun linjojen välit pysyivät paremmassa kontrollissa ja tiiviimpi muoto mahdollisti myös nopeamman pallon liikuttamisen. Viimeistelyä lukuunottamatta joukkue haastoi vieraansa kohtalaisen hyvin tuloksesta, mutta ratkaisevat muuttujat ja hetket kallistuivat raumalaisten puolelle.

Kissat – Pallo-Iirot 28.4.

Avauskokoonpano:

#1 Kasperovych, #2 Tuunainen, #4 Haapaniemi, #6 Sitchinava, #7 Tolharenko, #10 Barladym (63′ <-> #5 Harala), #13 Räisänen, #18 Bitton (C), #19 Jalasvaara, #21 Leinonen (63′ #29 Patjas), #89 Danish (80′ <-> #8 Lauouni).

Vaihdossa:

#9 Hjelm, #11 Indutnyi, #23 Moisio, #99 Madadov.

Kissat saa palautua ja nuolla haavojaan muutaman päivän, kun seuraava ottelu HJS:n vieraana Hämeenlinnassa odottaa vappuviikon lauantaina 4.5..

Seuraava Kissojen kotiottelu on paikallispeli, kun luvassa on jo kauden kolmas naapuriseuran kohtaaminen, tällä kertaa Tampere Unitedia vastaan. Liput otteluun hankittavissa ennakkoon, tai stadionin lipunmyyntipisteeltä A-D katsomoiden kulmassa.