Kissat onnistui vapaapotkuissa – tuplapelipäivä toi joukkueelle voiton ja tasapelin

Lauantaina tarjottiin Ilves-Kissojen kannattajille varsinaista herkkua, kun joukkue kohtasi samana päivänä peräti kaksi Kakkosen vastustajaansa harjoitusotteluiden merkeissä. Paikalliskamppailussa Kissat otti voiton TPV:stä, ja Salon Palloilijoiden kanssa ottelu päättyi tasapeliin.

– Joukkueemme asenne oli hyvä, ja olimme nälkäisiä molemmissa otteluissa. Olen tyytyväinen tuloksiin. Ennen kauden alkua meidän pitää parantaa vielä viimeistelyä, mutta onneksi siihen on vielä kuukausi aikaa, Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi tuplapelipäivän otteluita.

Upea vapaapotkukuvio toi voiton TPV:stä

Ensimmäisenä mittaa toisistaan ottivat Kissat ja tuttu paikallisvastustaja TPV. Kissat lähti otteluun osittain erikoisella kokoonpanolla, sillä tuplapelipäivän ja loukkaantumisten vuoksi vierasjoukkueen maalia vartioi seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti, joka lopetti pelaajauransa vuonna 2019 nimenomaan TPV:ssä.

Aiemmista kohtaamisista tuttuun tapaan joukkueet olivat suhteellisen tasavahvoja, ja molemmilla oli omat paikkansa onnistua maalinteossa. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa ottelun loppumetreille saakka, sillä se syntyi Kissojen upeasta vapaapotkukuviosta vasta 82. minuutilla. Mika Ahonen syötti vapaapotkun boksin sisälle Jean Fridolin Nganbe Nganbelle, joka puolestaan jatkoi yhdellä kosketuksella Toni Paukkerille. Tämä sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Koska enempää maaleja ei enää nähty, Paukkerin osuma riitti tuomaan Kissoille tämän vuoden kolmannen voiton TPV:stä.

– Ensimmäisellä puoliajalla pakkamme oli hieman sekaisin, mutta toinen puoliaika oli aivan erilainen. Kontrolloimme peliä, ja meillä oli muutamia hyviä maalipaikkoja. Onnistuimme myös maalinteossa hienon kuvion päätteeksi, joten olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen, Ositashvili kehuu.

TPV–Ilves-Kissat 0–1 (0–0)

Paukkeri 82’

Kissojen avauskokoonpano:

#1 Tuomas Karjanlahti

#2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe

#3 Ali Al-Fatli

#5 Juho Ihalainen

#8 Toni Paukkeri

#9 Mika Ahonen

#12 Tommi Sääksi

#14 Amin Chouaib

#17 Wiljam Valtonen

#23 Jesse Jaakkola

#56 Tomi Ylinen

Vaihdossa:

#4 Ardian Kovaqi

#7 Mauro Severino

#24 Juha Jokinen

Kissojen vahva esitys toi tasapelin

Kissojen tuplapelipäivän toinen vastus oli salolainen SalPa, jonka joukkue oli Kissoille varsin vieras. Ottelu alkoi tunnustelevalla pelaamisella, mutta jo muutaman minuutin päästä molemmat joukkueet alkoivat saada pelistä otetta ja saivat aikaan joitakin hyviä hyökkäyksiä. Kymmenen minuutin kohdalla Kissojen hyökkäykset tuottivat tulosta, kun Toni Toijala laukoi pallon suoraan vapaapotkusta upeasti yläkulmaan. 

SalPa ei kuitenkaan lannistunut tappioasemastaan vaan loi heti maalin jälkeen hyvän hyökkäykseen ja vaarallisen tilanteen boksiin, mutta vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat sai uuden vapaapotkun hieman avausmaaliin johtanutta vapaapotkua paremmasta paikasta. Tällä kertaa Toijala laukoi kuitenkin ensin päin muuria ja kakkospallon jonkin verran maalin yli.

SalPalla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia hyviä hyökkäyksiä, joista avautui myös paikkoja tasoittaa ottelu. Paras näistä syntyi puolen tunnin pelin kohdalla niin ikään vapaapotkusta. Se annettiin keskityksenä, josta SalPan hyökkääjä pääsi puskemaan vain muutaman metrin päässä maalista. Sami Maja torjui kuitenkin hyvin, ja lopulta tilanne vihellettiin muutenkin paitsioksi.

Ensimmäisen puoliskon parhaat paikat olivat kuitenkin isännillä. Keskiössä oli erityisesti avausmaalin viimeistellyt Toijala, jolla oli useampikin paikka lisätä Kissojen johtoa. Vieraiden puolustus onnistui kuitenkin selvittämään tilanteet. Juuri ennen taukoa Kissat sai kulmapotkun, jonka Toijala keskitti rangaistusalueen taka-alalle. Sieltä Ardian Kovaqi syötti pallon maalin eteen Nganbe Nganbelle, joka tälläsi pallon verkon perukoille. Kovaqi oli tilanteessa kuitenkin paitsiossa, joten tauolle lähdettiin Kissojen yhden maalin johdossa.

SalPa aloitti toisen puoliajan hyökkäämällä vahvasti ja onnistui tasoittamaan ottelun heti 47. minuutilla, kun Eero Lehtinen sijoitti pallon taka-alanurkkaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Vieraiden tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet yrittivät onnistua maalinteossa. Peli oli ensimmäisen puoliajan tapaan suhteellisen tasaista, vaikka Kissoilla oli nytkin parhaat maalipaikat. Kertaalleen pallo osui jopa tolppaan, kun Mauro Severino nousi boksiin vahvasti vasemmalta laidalta ja pääsi laukomaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Toijala kuljetti pallon oikealta laidalta vahvasti sisään boksiin, ja SalPan puolustus kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti. Seurauksena oli rangaistuspotku kotijoukkueelle. Aleksi Sirén ei kuitenkaan onnistunut viemään Kissoja johtoon vaan laukoi pallon pilkulta noin metrin verran ohi maalin. Koska viimeisen reilu kymmenen minuutin aikana ei nähty enää lisää maaleja, Kakkosen joukkueiden kohtaaminen päättyi 1–1-tasapeliin.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että pystyimme ottamaan pallonhallinnan. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla kontrolloimme peliä ja reagoimme hyvin vastustajan hyökkäyksiin. SalPan maalinkin jälkeen hallitsimme peliä ja onnistuimme luomaan maalipaikkoja, vaikka emme onnistuneetkaan enää maalinteossa, Ositashvili kommentoi ottelua.

Kissojen valmistautuminen sarjan alkuun jatkuu viikon päästä lauantaina 24.4., kun joukkue matkustaa Poriin FC Jazzin vieraaksi.

Ilves-Kissat–SalPa 1–1 (1–0)

Toijala 10’

Kissojen avauskokoonpano:

#22 Sami Maja

#2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe

#4 Ardian Kovaqi

#6 Radwan Moussa

#7 Mauro Severino

#10 Toni Toijala

#11 Elias Kuusela

#16 Erkka Helminen

#19 Aleksi Sirén

#21 Patrik Ahola

#24 Juha Jokinen

Vaihdossa:

#1 Tuomas Karjanlahti
#5 Juho Ihalainen

#17 Wiljam Valtonen

#23 Jesse Jaakkola