Kissat lohkon kärkeen seitsemän maalin trillerin jälkeen

Ilves-Kissat kohtasi lauantai-iltana porilaisen FC Jazzin Kaupin stadionilla. Joukkueet lähtivät otteluun B-lohkon sarjataulukon 2. ja 5. sijoilta, kun joukkueiden välillä oli ainoastaan kolme pistettä. Kotijoukkueen avauskokoonpanossa Toni Paukkeri korvasi Erkka Helmisen, muita muutoksia ei nähty edelliseen ottelun (0-6 vierasvoitto Kaarinassa) verrattuna.

Kissat aloitti ottelun kuskin paikalla ja otti pallonhallinnan lähes yksinomaan itselleen ottelun alkuvaiheissa. Kotijoukkue murtautui useaan otteeseen etenkin vasemman laitakaistan kautta, kun etenkin Niklas Lindholm haastoi kerta toisensa perään porilaisten puolustusta ja meni vastustajistaan vaivattoman näköisesti ohi. Jo kuuden minuutin kohdalla Kissat sai ensimmäistä kertaa palkinnon hyvästä pelaamisestaan, kun Lindholm murtautui Jazzin boksiin vasemmalta, sai oikein jalkansa vapaaksi ja tämän laukaus kimposi puolustajan jalasta ohi maalivahdin ja suoraan Toni Paukkerin jalkaan, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen ottelu olisi voinut hyvin olla jo runsaammassakin kotijohdossa, mutta sitten tapahtui erikoisia, kun vierailija käänsi ottelun täysin päälaelleen parissa minuutissa. Ensin Jazz katkoi keskikentällä Kissojen pallonhallinnan ja lähetti Impton Söderlundin läpi kohti vastaantullutta Joni Miettistä, joka ei tällä kertaa pystynyt torjumaan hyökkääjän nostoa. Kaksi minuuttia edellisestä kului edellisestä, kun oikeana laitapuolustajana pelannut Joel Lehtonen vei vieraat johtoon useamman puolustajan läpi tulleella tarkalla laukauksella maalin alakulmaan.

Peli alkoi palata aikaisempaan muotoonsa, missä Kissat hallitsi peliä pallollisena ja Jazz joutui tippumaan syvälle omalle alueelleen. Juuri ennen taukovihellystä oli Milad Zanidpourin vuoro astua esiin, kun kotijoukkue mainio hyökkäys keskikaistaa pitkin päättyi Paukkerin mainioon syöttöön, jonka entinen Iranin maajoukkuepelaaja kontrolloi ja viimeisteli laadulla ja kokemuksella.

Tasoitusmaalin tuoma tarmo kantoi vielä toisellekkin puoliajalle, kun Zanidpourista tuli vuorostaan syöttäjä. Hyvä syöttökombinaatio Gerald Benin ja Zanidpourin välillä petasi boksin kaarella avoimen vetopaikan Paukkerille, jonka voimakas laukaus painui verkkoon.

Yllätykset eivät olleet vielä kuitenkaan ohi. Ensimmäistä puoliaikaa mukaillen Jazz iski täysin pelin ulkopuolelta ja tasoitti yllättäen ottelun, kun Joona Visavuoren kaunis pitkä syöttö Kissojen puolustuslinjan selustaan tavoitti Söderlundin, joka onnistui toistamiseen ohittamaan vastaan tulleen Miettisen.

Tasatilanteessa ei kuitenkaan kauaa viihdytty, kun käytännössä seuraava tilanne maalin jälkeen päättyi Kissojen sivuvapariin vasemmalta laidalta. Peli oli pitkähkön pätkän pysähdyksissä ennen kuin erotuomari Amir Hajizadeh antoi luvan vapaapotkun antamiseen. Luvan saatuaan Zanidpourin vasurista irtosi jälleen maukas toimitus maalilla ja maalin edessä korkeimmalle noussut Gerald Ben puski Kissojen voittomaalin kun ottelua oli pelattu 71 minuuttia.

Kissat saivat kuitenkin vielä syyn kiittää maalissa pelannutta Joni Miettistä, jonka kaksi vastaantuloa ja mainiota reaktiotorjuntaa B-lohkon parhaana maalintekijänä otteluun lähtenyttä brassihyökkääjä Firminoa vastaan varmisti kotijoukkueelle täyden pistepotin. Kissojen kahdeksassa Kakkosen ottelussa on nyt nähty yhteensä 42 maalia ja lauantaina viihdyttävän ottelun lisäksi Kaupin kotiyleisö todisti joukkueen kauden viidettä voittoa.

Kissoilla on nyt kasassa kahdeksasta ottelusta 16 pistettä, jolla joukkue nousi B-lohkon piikkipaikalle. Ensi perjantaina Kissat matkaa muutaman ratikkapysäkin päähän Pyynikille Tampere Unitedin vieraaksi. Tamperelaisvastustajat ovat tällä hetkellä tasapisteissä lohkon kärkikaksikkona.

Seuraa Kissoja myös Instagramissa ja käy katsomassa toppari Ville Puustisen hikihaastattelu Aamulehdelle ottelun jälkeen!