Jazz saapuu Kauppiin, mutta Kissat rokkaa voittoputkessa

Ilves-Kissat pelaa lauantaina Kaupin stadionilla kauden neljännen kotiottelunsa, kun vieraaksi saapuu porilainen FC Jazz. Kissojen kauden ensimmäinen kotiottelu, maajoukkuemiehiä joukkueessaan hyödyntänyttä Klubi 04:ä vastaan, päättyi 1-4 tappioon, mutta kyseessä olikin Kissojen toistaiseksi ainoa tappio Kakkosen B-lohkossa.

Kahdessa muussa Kissojen kotiottelussa tällä kaudella, paikallisvastustaja Ilvestä ja porilaista MuSa:a vastaan, on todistettu kotivoittoja ja Kissat onnistuivat maalinteossakin kolme kertaa kummassakin voitossa. Vieraissa Kissat on tappioitta ja onnistunut tekemään hurjat 13 maalia kolmeen otteluun, pelattuaan 3-3 tasapelin Honka Akatemian kanssa Espoossa ja kaadettuaan vierasreissuilla HJS:n (0-4) ja KaaPo:n (0-6) vakuuttavalla tavalla. Kissojen hyökkäyspään vahvistukset tällä kaudelle ovat olleet toistaiseksi jokaisen pennin arvoisia, kun iranilaiskeskikenttä Milad Zanidpour ja yhdysvaltalaiskärki Gerald Ben ovat molemmat kirjauttaneet nimensä maalisarakkeeseen kuudesti Kakkosen otteluissa. Virallisiin tilastoihin ei valitettavasti maalisyöttöjä lasketa, mutta Zanidpourilla saattaa olla jo syöttöjäkin kasassa lähes yhtä paljon kuin maalejakin.

Lauantain vastustaja FC Jazz lähtee myös otteluun vahvoista lähtökohdista, kun porilaisryhmä on edelleen tappioitta lohkon ainoana joukkueena. Jazzin kuudesta pelatusta ottelusta neljä on päättynyt pistejakoon ja kaksi voittoa on tullut nimenomaan tamperelaisvastustajista. Jazz kaatoi kauden avausottelussaan Tampere Unitedin ja haki Kaupista Ilves/2:ta vastaan 2-1 vierasvoiton. Kolmessa Jazzin ottelussa on nähty kentältäpoistoja, kaksi kertaa Jazzin pelaajille. Porilaisten paras maalintekijä on brassihyökkääjä Firmino, joka on osunut neljässä pelaamassaan ottelussa seitsemän kertaa. Toisena joukkueen maalintekijätilastoista löytyy Impton Söderlund kolmella maalillaan.

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen on tyytyväinen joukkueensa nousujohteiseen suorituskuntoon, mutta alleviivasi tiukasti, että minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei porilaisia vastaan ole varaa:

– Suurin virhe olisi alkaa kuvittelemaan, että ollaan liian hyviä tähän sarjaan. Joka peliin on saatava sama lataus ja vaatimustaso jatkossakin, eli kova työnteko molempiin suuntiin koko joukkueelta ja rohkeus pelata oma pallolista peliä. Jos näitä asioita parannetaan pelistä toiseeen, niin voittoja on jatkossakin mahdollista ottaa, mutta jos vähänkin luullaan liikoja ja annetaan perusasioissa yhtään periksi, niin ei tässä kovassa lohkossa voiteta.

– Perustekemistä on saatu nostettua paremmaksi ja kokoonpanoon muodostuneen kilpailutilanteen kautta on saatu pientä voittoputkeakin aikaiseksi. Siitä totta kai lähdetään, että putki jatkuu myös seuraavassa pelissä, mutta vastus on jälleen äärettömän kova, eli helppoa ei tule olemaan.

Kissojen ja FC Jazzin välinen ottelu alkaa Kaupin stadionilla kello 18.30 ja on seurattavissa myös suorana lähetyksenä Aamulehden, sekä Satakunnan kansan, tilaajille.