Kissat pysyy lohkon kärjessä kotivoitolla

Ilves-Kissat pelasi kauden 15. sarjapelinsä Kakkosen B-lohkossa sunnuntai-iltana Kaupin Urheilupuistossa kun vastaan astui Honka Akatemia. Vähämaalinen kotivoitto on jotain mitä Kaupissa ei ole paljoakaan tällä kaudella todistettu, mutta maalin voitto ja nollapeli maistui varmasti vaihteeksi mainiolta etenkin valmennuksen puolesta.

Vieraat olivat ennen ottelua viiden ottelun voittoputkessa ja ainoastaan kahden pisteen päässä Kissoista lohkon sarjataulukossa. Kotijoukkueen valmennus oli kuitenkin saanut Klubi 04 tasapelin jälkeisen viestin iskoistettua joukkueen tekemiseen ja Kissat olivat valmiita peliin nuorta ja aktiivista Honkaa vastaan. Kissojen pitkään edustanut keskuspuolustaja Ville Puustinen muisteli ennen ottelua Aamulehden haastattelussa lyhyesti viime kauden raskasta kotitappiota Honka Akatemiaa vastaan ja uskoi tämän kauden ”tehdään yksi enemmän kuin kaveri” -teeman jatkuvan sunnuntai-illan kamppailussa.

Ottelun ensimmäistä jaksoa tahkottiin maalittomassa tilanteessa lähes puoli tuntia ennen kuin Puustisen ennustus kävi ennenaikaisesti toteen.

Yllättäen ottelun ainokaiseksi jäänyt osuma syntyi 27. minuutilla, kun Kaupissa nähtiin Toni Paukkerin kauden kuudes osuma Kakkosen peleissä. Tilanne alkoi Hongan puolustuslinjasta lähteneestä harhasyötöstä, jonka avauskokoonpanoon palannut Jesse Jaakkola katkoi pelaamalla samalla Milad Zanidpourin vauhtiin isossa tilassa vieraiden keskikaistalla ja iranilainen syötti kuudentoista alueen tuntumaan älykkäästi liikkuneelle Paukkerille. Elias Kuusela puutui pikaisesti peliin pelaamalla pallon kauniilla seinäsyötöllä takaisin Paukkerille, joka viimeisteli maalin edestä rauhallisesti.

Vieraat pitivät jakson lopun kovaa tempoa yllä pallollisena ja loi paria minuuttia ennen ensimmäisen 45 minuuttisen päättymistä mainion paikan, kun Benjamin Heikkisen laukaus hyvältä sektorilta viuhui ohi vastaantulleen Joni Miettisen, mutta jälkimmäisen kannalta onnekkaasti niukasti yli yläriman.

Miettinen esitti mainion torjunnan boksin sisältä lähteneestä laukauksesta toisen jakson ensimmäisten hetkien aikana. Muutamaa minuuttia myöhemmin Hongan keskikentällä mainiosti pelannut Saku Heiskanen ohitti Miettisen jälleen, mutta tällä kertaa vastaan tuli ylärima.

Hongan ylläpitämä kova tempo alkoi tuntua ymmärrettävästi kotijoukkueen jaloissa ja hieman ennen tunnin täyttymistä tähän Kissojen penkiltä reagoitiinkin. Leevi Antinaho ja Patrik Ahola korvasivat Juha Jokisen ja Elias Kuuselan, kun samalla voittomaalissa kiinni ollut Paukkeri tippui hyökkäyskolmikosta keskikentän keskustaan.

Kotijoukkue piti johtonsa loppuun asti ja oli vielä lisäajalla ottelun viimeisestä tilanteessa äärimmäisen lähellä tuplata johtonsa. Gerald Ben paineli puolesta kentästä karkuun vieraiden puolustukselta ja sai uskomattomassa tilanteessa kaksikin mahdollisuutta maalintekoon, kapteeni Juho Ihalaisen harpottua niiden välissä hyökkäykseen apuihin, mutta pallo ei ottanut mennäkseen verkkoon. Juuri tämän hulvattoman episodin jälkeen soi ottelun loppuvihellys ja Kissat otti harvinaisen 1-0 voiton. Kaikki kolme pistettä pisteet jäivät siis kovan taistelun jälkeen Kauppiin ja joukkue piti kärkipaikkansa lohkossa.

Ottelun jälkeen Aamulehden haastattelussa tärkeän voittomaalin tekijäksi jäänyt Paukkeri kertoi vaikeasta ottelustta: ”Kaikkihan sen taisi nähdä, että aika paljon duunia saatin tehdä alaspäin. Aika vaikeaa se oli, mutta onneksi saatiin kairattua kolme pinnaa.”

Hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla oli ensi viikolla Ilves/2:ta vastaan pelattavasta paikallisottelusta selvät mietteet: ”Paljon pitää parantaa parista viime pelistä, ainakin pallollista pelaamista, mikä on ollut vaikeaa.”, totesi Paukkeri.

Kissat ja Ilves kohtaavat paikalliskamppailussa tämän viikon sunnuntaina Kaupissa. Joukkueiden välinen tärkeä kohtaaminen on Ilveksen kotiottelu. Kissat kaatoi Ilveksen toukokuussa 3-1 lukemin.