Kissat kovan paikan edessä – Pallo-Iirot saapuu Tammelaan

Ilves-Kissojen alku kauteen on ollut tulosten valossa julma, kun joukkue on hävinnyt neljästä ensimmäisestään kolme ja omassa maalissa on soinut jo 14 kertaa. Joukkue on kuitenkin pystynyt myös esittämään valmentaja Ihor Indutnyin sitkeästi peräänkuuluttamaa hyökkäävää jalkapalloa, joka on joukkuuen pelin lähtökohta myös tulevana sunnuntaina.

Indutnyi oli nähtävästi turhautunut keskiviikkona, kun tulos tärkeässä paikallispelissä Tampereen Pallo-veikkoja vastaan lipsui käsistä, kun pallo löysi epäonnisesti tiensä pelaajavalmentajan omasta jalasta tolpan kautta verkkoon, otteluun viimeiseen maaliin johtaneessa tilanteessa. Kissojen pelissä oli paljon hyvääkin, kun mm. täksi kaudeksi seuraan paikallisvastustaja Tampere Unitedista Kissoihin siirtynyt Akusti Jalasvaara väläytteli korkeankin luokan taitoja ottelun toisella jaksolla. Jalasvaara oli kertaalleen lähellä maailmanluokan kaukolaukausmaalia ja lopulta viimeisteli kotijoukkueen ainokaiset paikallispelitappiossa.

Joukkueen perisynniksi on muodostumassa heikko henkinen ja pelillinen reagointi takaiskuihin, sillä käytännössä jokaisessa pelaamassaan ottelussa Kissat on ollut hyvin sisällä pelissä pitkiäkin pätkiä, mutta yleensä jo ensimmäisen takaiskun jälkeen kärsivällisyys on lähtenyt romukoppaan ja peli on auennut täysin päästä päähän sinkoiluun, johtaen isomaalisiin peleihin.

Valmentaja Indutnyi ja joukkueen pelaajisto on vielä lauantai-illan harjoituksissa valmistautunut määrätietoisesti seuraavaan haasteeseen, pyrkimyksenä entistä ehjempi joukkuepelillinen suoritus. Haaste on kuitenkin kova, kun vastaan asettuu hyvin kautensa aloittanut Pallo-Iiirot, joka on aloittanut kautensa mallikkaasti.

Raumalaiset ovat neljän sarjaottelun jälkeen edelleen tappioitta, kun viime kierroksella joukkue joutui venymään kotikentällään 93. minuutin tasoitukseen, kun HJS oli lähellä viedä kaikki kolme pistettä keltasinisen kotijoukkueen kustannuksella. Vasta 19-vuotias laitahyökkääjä Veeti Pohtio oli kuitenkin raumalaisten sankari ja tasuriin riittänyt piste nosti joukkueen lohkon neljänneksi, tasapisteisiin TamU:n ja Inter/2:n kanssa ja pisteen päähän kärkipaikkaa pitävästä HJS:sta, joka on pelannut ottelun muita kärkijoukkueita enemmän.

Vierailu Tammelassa on Pallo-Iiroille kauden toinen, kun Joel Grasson luotsaama joukkue haki uuden karhealta futispyhätöltä jo kertaalleen voiton, kun TPV kaatui 0-2 lukemin reilun pari viikkoa takaperin. Alle viikon sisään Iiroille oli luvassa toinenkin reissu Pirkanmaalle, kun Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu oli arvottu Nokian Palloseuran vieraaksi. Sarjatasoa ylempänä pelaava Pallo-Iirot lähti lopulta Nokialta kotimatkalle 1-3 vierasvoitto ja Cupin jatkopaikka taskussaan.

Kissat saavat parantaa useampaa osa-aluetta pelistään huomattavasti, jotta pisteet pysyvät Tammelassa sunnuntaina klo 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

Liput otteluun hankittavissa ennakkoon, tai paikan päältä lipunmyyntipisteeltä! Stadionin portit auki klo 17.30, tervetuloa Tammelaan!