Kissat joutui kovaan kouluun kauden viimeisessä kotiottelussa

Menneenä sunnuntaina 17.10. pelattiin Ilves-Kissojen osalta kauden toiseksi viimeinen ottelu, ja samalla viimeinen kotiyleisön edessä Kaupissa. Ottelutapahtumaan oli seurapäivän kunniaksi vapaa pääsy, ja Kissojen tyylikkäitä kannatustuotteita sai ostaa alennettuun hintaan.

Ennen ottelua jaettiin myös Kissojen kauden pelaajan palkinto. Palkinnon jakoi seuran hallituksen kunniajäsen Eino Helminen, ja palkinnon sai vahvan kauden pelannut sukunimikaima Erkka Helminen.

Kissojen hallituksen kunniajäsen Eino ’Eikka’ Helminen
Erkka Helminen valittiin Ilves-Kissojen kauden 2021 pelaajaksi

Seurakin antoi takaisin kannattajilleen, kun yleisöstä arvontaan mukaan lähteneet kisaajat pääsivät puoliajalla kentälle. Kolmen kilpailijan joukosta pallon lähimmäksi kentän keskipistettä sijoittanut Monna Kuusinen voitti 100 euron arvoisen lahjakortin Pancho Villaan. Seurapäivän henki, ja totuttuun tapaan korkealaatuinen ottelutapahtuma, jäi valitettavasti iltapäivän ainoiksi positiivisiksi kohdiksi.

Itse ottelu oli alusta asti vierasjoukkue FC Honka Akatemian näytöstä. Abdi Abdirahman Mohamedin luotsaama nuori joukkue on haastavasta kaudesta huolimatta näyttänyt olevansa Kakkosen parhaimmistoa ja pystyvänsä pelaamaan korkealla intensiteetillä, sekä äärimmäisen yhtenäisesti joukkueena.

Roope Pyyskanen avasi espoolaisten maalihanat jo viidennellä minuutilla, ja paria minuuttia myöhemmin Idrissa Camara viimeisteli kauniin hyökkäyksen ottamalla linjan taakse nostetun syötön ilmasta haltuun ja ohittamalla vastaan tulleen Joni Miettisen.

Benjamin Heikkinen viimeisteli vielä puolen tunnin pelin jälkeen vieraiden kolmannen, ja tauolle lähdettiin 0-3 lukemissa.

Ensimmäisellä jaksolla maalanneet Heikkinen ja Camara onnistuivat molemmat vielä kertaalleen maalinteossa, ja loppulukemat kauden viimeisessä koti-ottelussa oli Kissojen kannalta murskaavat.

Ensimmäisen tappionsa valmennusvastuussa ollessaan kärsinyt Tuomas Karjanlahti antoi tunnustusta hyvälle vastustajalle ja pyysi katsojilta kotijoukkueen peliesitystä anteeksi.

Päävalmentaja Karjanlahden kommentit ottelusta:

Häpeällinen lopputulos seurapäivänä. Toki alku otteluun oli vaikea, kun vastustaja onnistui heti ensimmäisestä tilanteestaan ja sitten heti toisessa perään. Vastustajasta näki, että he pelasivat paineettomassa tilassa ja pystyivät toteuttamaan omaa pelitapaansa rennosti ja laadukkaasti.

Meillä hieman puristi tänään, tarvittiin pisteitä ja ehkä tappio menee henkisten juttujen piikkiin. Omassa pelisuunnitelmassamme onnistuimme ajoittain hyvinkin, saimme pallonriistoja korkean prässin ansiosta. Mutta tunnustusta täytyy antaa Hongalle, joka on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jonka jokainen pelaaja näytti toteuttavan heidän omaa peliään. Nämä jutut toki oli meillä etukäteenkin tiedossa, mutta emme pystyneet tänään siihen juuri vastaamaan.

Pahoittelut kaikille paikanpäälle saapuneille kotikannattajille. Haluan myös joukkueen puolesta kiittää kauden ajan kotiotteluita järjestänyttä talkooporukkaa, ja harmi, ettei voitu päättää kotiotteluiden osalta kautta parempaan tulokseen. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä maaliero on meidän puolella, mutta jalkapallossa voi aina tapahtua mitä vain, Karjanlahti päättää.

Ilves-Kissat päättää kautensa ensi viikon sunnuntaina 24.10. vieraspelillä KaaPoa vastaan.