Kissat kotimatkalle Espoosta sarjakärjessä

Ilves-Kissat matkasivat keskiviikko-iltana Espoon Tapiolaan kohtaamaan Honka Akatemian. Illan vastustaja oli otteluun lähtiessä pari sijaa ylempänä sarjataulukossa paremman maalieron turvin. 

Kissat lähtivät Espoon reissuun ilman käsivamman takia sivussa olevaa Elias Kuuselaa, mutta muuten vahvalla kokooonpanolla. Maalivahti Joni Miettinen oli myös ottanut paikan tolppien välistä, kun kollega Sami Maja löytyi tällä kertaa vaihtopenkin puolelta. Edellisen vierasottelun kahdella maalilla ja maalisyötöllään kääntänyt Mika Ahonen oli myös takaisin Kissojen vahvuudessa ja avauskokoonpanossa.

Ottelu alkoi Kissojen kannalta valitettavasti tuttuun tapaan. Espoolaisisännät siirtyivät ottelussa johtoon 17. minuutilla Niko Saarikiven maalilla. Saarikiven maali tarkoitti sitä, että Kissat ovat päästäneet ottelun ensimmäisen maalin jokaisessa Kakkosen ottelussa kuluvalla kaudella. Päävalmentaja Giorgi Ositashvili varmasti menettää jokusen tunnin yöuniaan tämän tilaston vuoksi, mutta georgialainen voi olla myös mielissään joukkueensa kyvystä reagoida takaiskuihin ja kääntää pelejä todella nopeastikkin.  

Tätä kykyä jälleen tarvittiin tappioasemassa ja puolentunnin kohdalla Erkka Helminen toi Kissat rangaistuspotkullaan tasoihin.  

Juuri ennen puoliaikaa oli luvassa toinen Kissojen tavaramerkkitemppu, sillä Mauro Severinon ja Mika Ahosen maalit syntyivät minuutin sisällä toisistaan, vieden vierailijat tauolle kahden maalin johdossa.  

Honka Akatemian Otso Koskinen toi joukkueensa maalin päähän toisen puoliajan alkuminuuteilla, mutta vieraat kestivät johtoasemassa ottelun loppuun asti ja nousivat kolmen pisteen turvin kymmeneen pisteeseen ja tasapisteissä KaaPon kanssa sarjakärkeen. 

Pisteiden kanssa kotimatkalle lähteneet Kissat olivat luonnollisesti tyytyväisiä voittoon, mutta niin maalintekijät Ahonen ja Severino, kuin myös päävalmentaja Ositashvili, myönsivät ottelun jälkeen, että vastustaja oli todella hyvä ja peli alusta loppuun saakka haastava. Maalinteon saralla Kissat voivat olla peliinsä tyytyväisiä, mutta henkisessä valmiudessa ja otteluiden alkujen kanssa riittää työtä.  

Lue pelaajien ja päävalmentajan kommentit alta: 

Mika Ahonen: 

“Voittomaali, ja kauden kolmas peuramakkara tienattu! Hyvä fiilis, että saatiin kolme pistettä tänään. Ei ollut todellakaan helpoin peli ja olimme ison osan ottelusta aika purjeessa, mutta oltiin tosi tehokkaita ja tehtiin hyvällä prosentilla maaleja paikoistamme. Kiva myös aina tehdä maali, Toijala laittaa hyviä syöttöjä, niin siitä on kiva tehdä. Mauro teki myös helkkarin komean maalin!” 

“Peli oli kokonaisuudessaan tosi haastava. Vastustaja liikutti palloa alusta asti hyvin ja olimme kokoajan vähän perässä. Prässiä ei oikein saatu toimimaan ja jouduimme juoksemaan paljon perässä. Alkuun päästettiin taas maali, mutta sitten enne puoliaikaa tehtiin itse nopeat kolme. Toisella puoliajalla puolustimme johtoa ja hyökkäykset olivat aika vähissä. Pisteisiin ja joukkueen taisteluilmeeseen voi olla tyytyväinen, mutta peliä pitää kyllä pystyä parantamaan, jos halutaan jatkossakin näistä peleistä kolme pistettä ottaa.”  

Mauro Severino: 

“Matsi oli vaikea, ei oikein saatu otetta siitä. Rankkarista saatiin vähän lisää energiaa ja päästiin peliin mukaan.” 

“Mun maali tuli ihan puskista! Nostin pallon ylös Tonton (Toijala) syötöstä ja kun kukaan ei tullut vastaan, niin lauoin suoraan ilmasta maalivahdin yli. Mulla on ollut rankkoja kausia, kun loukkaantumisten takia en ole pystynyt pelaamaan omalla tasollani säännöllisesti. Tämä piristää paljon, kun maaleja on nyt tullut peräkkäisissä peleissä. Muutenkin elän maaleista ja koen velvollisuudekseni tehdä niitä.” 

“PS. Joni (Miettinen) oli lohi xD” 

Päävalmentaja Ositashvili: 

“Peli oli stressaava ja olen aivan poikki nyt sen jälkeen! Voitto oli todella tärkeä meille, mutta teimme ottelussa jälleen paljon virheitä. Meillä on selvästi ollut vaikeuksia otteluiden aluissa ja se on minulle iso kysymys jatkoa ajatellen. Emme tee suuria puolustuksellisia virheitä peleissä, mutta jostain syystä emme ole täysin valmiita, päästämme avausmaalin ja vasta sitten alamme pelaamaan. Asenteen ja keskittymisen on oltava paremmalla tasolla otteluiden alussa, että emme nuku ja anna maalia vastustajalle.” 

“Yritimme rakentaa omaa peliämme alakerran kautta, mutta vastustaja oli todella hyvä ja liikutti palloa nopeasti. Meillä oli ottelussa myös paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, maalinteko ei ole meille ongelma. Hyökkäyspeliimme olen todella tyytyväinen, mutta on minun työni saada puolustamisen asenne samalle tasolle.” 

“Meillä on paljon hyviä vaihtoehtoja hyökkäykseen. Tunnen Ahosen jo yhteisiltä pelivuosiltamme ja luotan häneen yhtenä joukkueen johtajista. Hän on lahjakas pelaaja ja heillä on yhdessä Mauron ja Toijalan kanssa hyvä yhteys kentällä. Olemme näyttäneet, että pystymme tekemään maaleja ja nyt olemme sarjataulukon (jaetulla) kärkipaikkalla! Puolustuksen parantaminen on minun vastuullani ja uskon, että parannusta tulee.” 

Ilves-Kissojen kaksi seuraavaa ottelua (4.7. ja 10.7.) on siirretty. Ottelujen siirtämisestä voit lukea Ilves-Kissojen tiedotteessa.