Kissat kärsi tappion Vantaalla

Ilves-Kissat joutui lähtemään lauantaina Vantaalta kotimatkalle tyhjin käsin, sillä ottelu VJS:ää vastaan päättyi kotijoukkueen 3–1-voittoon. Kissat oli ottelussa ajoittain hyvin mukana ja pääsi iskemään yhden maalin rangaistuspotkusta, mutta loppujen lopuksi huimassa pelivireessä oleva VJS oli kuitenkin parempi.

Kissat aloitti ottelun hyvin. Ensimmäiset 20 minuuttia joukkue sai pidettyä palloa rauhassa ja pääsi rakentamaan hyökkäyksiä. Kissat pääsi myös boksiin sekä laukomaan, mutta laukaukset eivät olleet kuitenkaan kovin vaarallisia. Joukkueen ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka syntyi kulmapotkusta. Ville Puustinen pääsi puskemaan vapaasti, mutta VJS-vahti Tomi Maanoja onnistui kuitenkaan torjumaan puskun.

Hyvän alun jälkeen Kissojen kärsivällisyys kuitenkin katosi ja peli meni hieman roiskimiseksi. VJS pelasi viiden puolustuslinjalla, josta ei päässyt millään läpi. Vastustaja oli myös vahva vastahyökkäyksissä, ja ottelun avausmaaliinkin johtanut tilanne alkoi sellaisesta. Kissat menetti pallon ensimmäisen puoliajan lopussa keskialueella, minkä jälkeen VJS pääsi vastahyökkäykseen. Joukkueen hyökkääjä haastoi boksissa ja Kissojen puolustaja liukui palloon. Ottelun erotuomari Kalle Mäkinen näki tilanteessa rikkeen ja vei pallon pilkulle, vaikka vieraat olivat eri mieltä ja protestoivat tuomarin päätöstä. Rangaistuspotkusta pallon laittoi maaliin Vili Lankinen, ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1–0-johdossa.

VJS tuli hyvin toiselle puoliajalle ja onnistui lisäämään johtoaan jo 51. minuutilla. Kissat menetti pallon jälleen keskialueella ja VJS pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Kissat onnistui katkaisemaan tilanteen parikin kertaa, mutta lopulta VJS sai kuitenkin rakenneltua läpiajon, josta Lankinen iski ottelun toisen maalinsa.

69. minuutilla Kissat onnistui iskemään kavennuksen. Pallo pelattiin Toni Toijalalle boksiin, joka pääsi vastakkain Maanojan kanssa. Tämä kaatoi Toijalan ja pallo vietiin pilkulle, josta maalinteossa onnistui Erkka Helminen. 2–1-tilanteessa Kissoilla oli hyvä jakso ja joukkue pääsi peliin mukaan. 75. minuutilla VJS pääsi kuitenkin iskemään kolmannen maalinsa, kun Borry Sabally haastoi Ardian Kovaqin ja laukoi pallon verkon perukoille. Koska enempää maaleja ei enää nähty, ottelu päättyi isäntien 3–1-voittoon.

– Alussa kontrolloimme peliä, mutta sitten tapahtui jotain. Toisella puoliajallakin olimme kiinni pelissä, mutta teimme pieniä virheitä ja vastustaja onnistui maalinteossa. Samat puolustuksen ongelmat toistuivat, mitä meillä on ollut koko kauden. Teimme liikaa helppoja virheitä, vaikka pelasimme välillä hyvin. Toivon kuitenkin, että pystymme jatkossa parantamaan peliämme ja puolustamaan hyvin, Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili sanoo.

VJS–Ilves-Kissat 3–1 (1–0)

Helminen 69’ (2–1)

Kissojen avauskokoonpano:

#1 Joni Miettinen, #3 Ali Al-Fatli (61’), #4 Ardian Kovaqi, #9 Mika Ahonen, #10 Toni Toijala, #11 Elias Kuusela (61’), #13 Ville Puustinen, #16 Erkka Helminen (79’), #19 Aleksi Sirén (69’), #24 Juha Jokinen (C), #30 Tommi Smeets

Vaihdossa:

#33 Roope Järvinen, #5 Juho Ihalainen, #8 Toni Paukkeri (61’), #12 Giorgi Ositashvili, #15 Mikael Paajanen (79’), #21 Patrik Ahola (61’), #56 Tomi Ylinen (69’)