Kissat kärsi tappion kauden viimeisessä ottelussa

Ilves-Kissat päätti kautensa sunnuntaina Kaarinassa KaaPon vieraana. Vieraat lähtivät otteluun uusitulla kokoonpanolla. Kauden viimeinen kotipeli FC Honka Akatemiaa vastaan päättyi 0–5 tappioon, joten Kissat halusi antaa mahdollisuuden muille pelaajille.

Kissat aloittikin ottelun suunnitelman mukaisesti. Joukkue tiesi, että KaaPo pelaa paljon pitkillä palloilla, ja Kissat oli niissä valmiina. 12. minuutin kohdalla KaaPo onnistui kuitenkin siitä huolimatta maalinteossa. Isännät pelasivat pallon sivuvapaapotkusta etutolpalle, josta se kimposi keskelle maalia. Siitä Farhan Omar pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin, ja KaaPo otti johdon.

Maalin jälkeen Kissat pääsi hyviin hyökkäyksiin ja sai luotua myös pari maalipaikka. Pallo kävi kerran kotijoukkueen maalissakin, mutta se kuitenkin hylättiin paitsiona. KaaPo sai puolestaan luotua pari vaarallista keskitystä, mutta kummankaan joukkueen maalivahti ei juuri joutunut töihin.

Toisen puoliajalle Kissat teki yhden vaihdon, kun loukkaantuneen Mikael Paajasen tilalle vaihdettiin Tomi Ylinen. Joukkue aloitti jakson hyvin ja se sai luotua KaaPolle kovaa painetta ensimmäisen vartin aikana. Sitten Kissat alkoi tehdä vaihtoja, jotka kuitenkin sekoittivat vieraiden peliä. Vaikka Kissat pääsikin pari kertaa vaarallisiin hyökkäyksiin, maalinteossa joukkue ei onnistunut ja niinpä pisteet jäivät Kaarinaan.

– Vaihdoimme otteluun paljon pelaajia ja he pelasivat hyvin, suunnitelman mukaan. Ajattelimme, että toisella puoliajalla vaihdot tuovat lisäpainetta, kun KaaPo alkoi väsymään. Vaihtopelaajat eivät kuitenkaan olleet tänään vireessä ja loppukiri jäi aika piippuun, Kissojen valmentaja Tuomas Karjanlahti sanoo.

Kiitokset kaudesta!

Tappion myötä Kissat jäi sarjassa kymmenenneksi eli viimeiseksi joukkueeksi, joka säilyy Kakkosessa. Lopputuloksesta huolimatta seuran puheenjohtaja Karjanlahti löytää kaudesta myös paljon positiivista.

– Iso kiitos kaikille, niin taustoille kuin kannattajillekin! Vaikka lopputulos on minimi, täytyy muistaa, että sarjapaikan uusiminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Sarjassa on isoja junioriseuroja, tippunut EPS:kin on yksi Suomen suurimmista junioriseuroista ja B-lohko on Kakkosen lohkoista selkeästi kovin. Olemme saaneet paljon positiivista aikaan tällä kaudella. Ottelutapahtuman järjestäminen Kaupissa on ollut uusi juttu meille, budjetti triplattiin viime kaudesta ja muutenkin saimme paljon asioita aikaiseksi.

Katse tulevaisuuteen – haussa uusi valmentaja

Vaikka urheilullinen tulos ei ollut loppujen lopuksi toivottu, Kissat sai kaudesta valmiuksia tulevaan.

– Ihan varmasti olemme tulevaisuudessa sarjan toisessa päässä, Karjanlahti lupaa.

Seuraavaksi Kissoille on tärkeintä löytää uusi valmentaja.

– Tietysti neuvottelemme myös pelaajasopimuksia, mutta nyt on tärkeintä löytää motivoitunut valmentaja, joka pystyy viemään seuran Ykköseen ja pitämään sen siellä.

KaaPo–Ilves-Kissat 1–0 (1–0)