Kiitos kaudesta 2021!

Ilves-Kissat kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan, seuran toimihenkilöitä ja muita Kissahenkisiä kaudesta 2021. Kissat lähtivät kovin odotuksin kauteen, mutta loppuviimein on tyydyttävä siihen, että sarjapaikan säilyttäminen on nousijajoukkueelle hieno suoritus. Sarjapaikan uusiminen mahdollistaa seuran strategian jatkumisen hyvässä aikataulussa ja toiminnan kehittämisen tavoiteltuun suuntaan. Kaudella 2021 organisaatio oli uuden haasteen edessä, kun pitkään Kolmosessa pelannut joukkue nousi valtakunnalliseen Kakkoseen. Ottelutapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Kaupissa ja vaatimukset Kakkosen myötä jokaisella osa-alueella kasvoivat huomattavasti. Pyysimme puheenjohtaja Tuomas Karjanlahdelta hieman katsausta kuluneesta kaudesta ja myös katsausta tulevaan off-seasoniin.

Tuomas Karjanlahti, mitkä fiilikset kaudesta?

Pieni harmitus tietysti jäi urheilullisesta tuloksesta, mutta organisaation kehitykseen olen erittäin tyytyväinen. Loppukädessä pitää muistaa, että alkuperäisen suunnitelman mukaan nousun piti tulla vasta tällä kaudella. Jouduimme siis tekemään ekstratöitä talvella ja kaikki tapahtui nopeutetulla aikataululla. Taustamme ovat venyneet ihailtavalla tavalla kauden aikana. Korona toi vielä oman mausteensa mukaan. Pelasimme elokuussa neljä peräkkäistä kotipeliä, mikä oli aikamoinen venyminen mille tahansa talkooporukalle. Jokainen talkoita omien töidensä ohella tekevä henkilö voi kuvitella tuollaisen aikataulun mahduttamista omaan kalenteriinsa. Ottelupäällikkömme Iida Virtanen yhdessä talkootiimin kanssa teki huikeaa työtä, ja vaikka välillä porukka oli hieman kapea, saimme yleisön palveltua pääsääntöisesti hyvin. Ensi kaudelle tarvitsemmekin lisää talkoolaisia, jotta tekeminen pysyy mielekkäänä ja pystymme vastaamaan täysin asiakkaillemme antamaamme palvelulupaukseen viikosta toiseen. Kehitämme myös varmasti ottelutapahtuman markkinointia, niin että ihmiset löytävät paremmin Kauppiin. Mansehan pelaa yhä Kaupissa pesäpalloa valotolpissa olevien mainosten mukaan, vaikka mennään marraskuuta, että eiköhän meidänkin pidä nostaa preesenssiä Kaupissa tulevalle kaudelle. Saimme paljon palautetta, että Kauppi olisi vähän syrjässä, mutta mielestäni se on kohtuullisen hyvin ratikkareitin varrella, joten toivottavasti ensi kaudella jalkapalloystävät löytävät paremmin paikalle ja Kauppi on tutumpi paikka. Iso kiitos vielä talkootiimille, järjestysmiehille ja kaikille muille, jotka ovat olleet mukana järjestämässä ottelutapahtumaamme menneellä kaudella.

Pistimme myös lähes tyhjästä käyntiin mediatiimin tälle kaudelle. Huikeaa työtä jo Kolmosessa tehnyt somevelhomme Kati Vastamäki sai kaverikseen Rasmus Junilan, Roosa Laihon ja Lauri Olkkosen, jotka toivat osaamisensa otteluraportteihin, Aamulehden liveselostuksiin ja ennakkoraportteihin sen ajan puitteissa, mitä heillä oli käytettävissä. Alkukaudesta uutisoidusta tiimistä Minja Tornivuori joutui valitettavasti jäämään pois heti keväällä muuttuneen työtilanteen johdosta. Koronasta johtuvaan tiiviiseen otteluohjelmaan liittyi haasteita myös mediatiimin puolelle, kun seuraavan pelin ennakko piti parhaimmillaan tehdä otteluraportin yhteydessä jo samana iltana, kun edellinen ottelu oli loppunut klo 21.00. Toivottavasti tiimille saadaan jatkuvuutta ja pystymme nostamaan sen tasoa entisestään. Se ei kuitenkaan meidän resursseilla ole itsestäänselvyys, mutta parhaamme teemme että ensi kaudella kannattajamme saavat nauttia entistä laadukkaammasta uutisoinnista joukkueen ympärillä. Toivottavasti saamme myös mediatiimiin lisää henkilöitä, sillä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tarvitsemme apua sisällöntuotantoon, sekä verkkosivuille sen ajantasalla pitämiseen. Tulevalla kaudella toivommekin, että pystymme päivittämään sisältöä entistä enemmän ja ajantasaisemmin etenkin verkkosivuillemme. Iso kiitos myös mediatiimille heidän panoksestaan tällä kaudella!

Kokonaisuutena olemme siis saanut seuraa vietyä eteenpäin ja tehtyä siitä Kakkosen tasoisen organisaation. Matka jatkuu ja nyt kasaamme palikoita niin, että olemme valmiina Ykköseen kun nousu tapahtuu. Organisaatiossamme ja sen ympärillä on entisiä huippupelaajia, ja tiedämme tasan tarkkaan mitä pelaaminen Ykkösessä tai jopa Veikkausliigassa vaatii. Meillä on hyviä kontakteja, joiden avulla pystymme varmasti luomaan Kissoihin ammattimaisen organisaation ja houkuttelemaan laadukkaita pelaajia. Strategisen kehittämisen kärjessä tämän lopullisessa onnistumisessa ovat tietysti budjetin kasvattaminen ja urheilupuolen, etenkin pelaajan arjen kehittäminen.

Hallitukseen on tulossa hieman muutoksia, kun Petri Intala jättäytyy pois hallituksesta. Millä osa-alueella koet hallituksen tarvitsevan vahvistuksia Peten jättäytyessä pois?

Iso kiitos ”Petelle” hänen panoksestaan seuran eteen. Hän oli pitkän ajan mukana, mikä on mahdollistanut organisaatiolle tasaisen pohjan toimia ja kasvaa. Nyt on Peten aika siirtyä ikämiesjalkapalloon, tsemppiä niihin peleihin!

Haemme hallitukseen uutta jäsentä, jonka vastuulle tulisi näillä näkymin junioripäädyn strategian toteutumisen seuranta, ja ylipäätään junioripäädyn kehityksestä yhdessä joukkueiden avainhenkilöiden kanssa vastaaminen.

Monessa mukana ollut Petri Intala tuli Kissoihin kaudelle 2016 Kolmoseen, ja toimi useamman vuoden joukkueenjohtajana ennen siirtymistään hallitukseen kausille 2020 ja 2021. Koko seura haluaa kiittää Peteä hänen panoksestaan Kissojen eteen ja toivottaa tsemppiä jatkoon!

Ilari Lassinen aloitti myyntipäällikkönä. Olette asettaneet isot tavoitteet ja seuran tavoitteena on 200 000€ budjetti, toteutuuko se jo kaudelle 2022?

Ilari on aloittanut vauhdikkaasti, ja olemme käyneet hyviä keskusteluja nykyisten kumppaneidemme kanssa. Meillä on yhteinen konsensus siitä, että nousu vaatii selkeästi nykyistä isompia panostuksia ja yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneita siihen. Tarvitsemme kuitenkin jatkuvasti uusia kumppaneita mukaan, sillä ottelutapahtumista saatava tuotto on tuosta kokonaispotista hyvin pieni osa, ja lähes koko summa tulee saada kumppanuuksien kautta. Kuten olen aiemminkin todennut, meillä ei ole taustalla mitään yhtä isoa rahoittajaa, joten meidän on tarjottava yrityksille oikeasti mielenkiintoista ja hyödyllistä markkinointinäkyvyyttä tai muita heitä kiinnostavia tuotteita.

Niin Suomessa kuin maailmalla on aika monella seuralla ja joukkueella päinvastainen strategia, jossa yksi iso omistaja kuittaa alijäämän. Me uskomme vahvasti siihen, että pystymme kasaamaan Ykköseen vaadittavan budjetin kovalla työllä ja ammattimaisella toiminnalla. Toisaalta tässä on myös Pirkanmaan jalkapallo- ja urheiluyhteisöllä mielestäni näytön paikka, että he ovat valmiita ja uskaltavat lähteä mukaan näin tavoitteelliseen projektiin. Tavoittelemme jo Kakkoseen 200 000€ budjettia, nähtäväksi jää, toteutuuko se jo tällä vai vasta ensi kaudella. Tampere ansaitsee derbyt pääsarjatasolle myös jalkapalloon.

Päävalmentajahaku on käynnissä, millä aikataululla saamme odottaa uutisia tulevan kauden päävalmentajasta?

Jouduimme vaihtamaan valmennusta kesken kauden, kun joukkueen suorittaminen ja mieliala alkoi näyttämään huolestuttavaan suuntaan. Kurssia saatiin kuitenkin korjattua riittävästi ja lopulta säilyminen tapahtui minimisuorituksella – suhteellisen selvällä maalierolla kuitenkin. Haluankin kiittää Giorgi Ositashvilia kaikesta työstä, mitä hän on seuran ja edustusjoukkueen eteen tehnyt. ”Gio” johdatti meidät neljän Kolmosessa pelatun kauden jälkeen sarjanousuun vahvasti panostaneen Tampere Unitedin edestä kauden 2020 päätteeksi, mikä oli kova suoritus tuoreelta päävalmentajalta. Nyt Gio on varmasti kokeneempi, ja toivon että hän jatkaa itsensä kehittämistä valmentajana.

Gio vei toimintaa selvästi ammattimaisempaan suuntaan, mutta Kakkonen vaati jo huomattavasti enemmän niin pelaajilta kuin valmennukselta. Joukkue asetti itselleen kovat tavoitteet niin tuloksellisesti kuin pelillisesti ja tämä näkyi ehkä hieman puristamisena, kun omissa soi liikaa ja tiukkoja otteluita ei saatu käännettyä voitoiksi. Taktisesti joukkueen puolustaminen ei ollut Kakkosen vaatimalla tasolla, vaan päästimme aivan liikaa maaleja. Henkilökohtaisesti toivon, että löydämme hyvän valmennustiimin, jolla on selvät roolit ja hyvä yhteispeli. Jälkikäteen analysoituna Jean Fridolin Nganbe Nganben toimiminen Gion aisaparina pelaajavalmentajana ei toiminut toivotulla tavalla ja Gio jäi varmasti hieman yksin, kun Frido joutui keskittymään pelaamiseen. Kaksikon yhteispeli ei loppupeleissä ottanut toimiakseen, ja näin oli parempi kesällä tehdä päätös Fridon poistumisesta joukkueesta. Tämä oli erittäin harmillinen takaisku, sillä Frido osoitti lyhyessä ajassa olevansa kova vahvistus Kakkoseen. Nyt aiommekin ottaa aikaa rauhassa ja varmistaa, että joukkueella on toimiva valmennustiimi tulevalle kaudelle, vaikka se veisi aikaa sitten tammikuulle. Tavoitteenamme on, että meillä on kaudella 2023 päätoiminen päävalmentaja.”

Pelaajista sopimukset on tällä hetkellä tulevasta kaudesta vain Wiljam Valtosella ja Ville Puustisella. Pelaajiston suhteen on sama asia kuin valmennuksen suhteen, katsomme rauhassa pelaajatilannetta pre-seasonilla ja uskonkin että pelaajasopimusten tekeminen menee pääosin joulu-tammi-helmikuulle. Toki käymme neuvotteluja jo marraskuun puolella avainpelaajiemme kanssa, jotka ovat ilmaisseet halunsa jatkaa myös tulevalla kaudella joukkueessa.

Tulevalla kaudella Ilves-Kissat täyttää 90 vuotta, millaiset juhlat on odotettavissa?

Tuleva vuosi on tosiaan Ilves-Kissojen juhlavuosi. Pyrimme juhlan kunniaksi ainakin palauttamaan perinteisen peliasumme. Meidän on selvitettävä missä määrin se on sopimuksemme puitteissa mahdollista ja kuinka toteutus tapahtuu, mutta olen luottavainen että saamme sen onnistumaan. Ehkä näemme pelaajiemme päällä jossain ottelussa myös punaiset slipooverit, ainakin puna-valkoraitaiset sukat lupaan juhlaotteluun.

Jatkamme pelejämme Kauppi -stadionilla. Kauppiin piti jo tänä kesänä aloittaa rakennustyöt TAYS:n puoleiselle sivulle, johon tulee n. 1000 henkeä vetävä katsomorakennus, media-, kioski- ja pukuhuonetiloineen. Valitettavasti joku taho oli valittanut kaavamuutoksesta, eikä näin ollen ensi kesäksi Kauppia saada kehitettyä suunnitelmien mukaan.

Junioripuolella tavoittelemme keväällä junioripäällikön palkkaamista. Hänen tehtäväksi tulee juniorijoukkueidemme toiminnan kehittäminen ja niiden määrän kasvattaminen. Junioripäällikölle tärkeänä tehtävänä tulee myös varmistaa laadukkaan valmentajapolun luominen sekä valmentajien rekrytointi joukkueisiin.

Toivottavasti saamme tulevalla kaudella innostettua mukaan lisää toimihenkilöitä ja junioripuolemme jatkaa vahvaa kasvuaan. Jatkamme strategiamme toteuttamista ja kehitämme organisaatiota sen eri osa-alueilla ja vahvistamme seuran pohjaa entistä kestävämmäksi, päättää Karjanlahti.

Haluatko lähteä mukaan Ilves-Kissojen matkalle?
Ole yhteydessä myyntipäällikkö Ilari Lassiseen
045 614 8224
Ilari.Lassinen@ilveskissat.fi

Kiitos kannatuksesta, nähdään kaudella 2022!