Kissat jatkoon Cupissa kaksijakoisen paikalliskamppailun jälkeen

Lauantaina Kaupin stadionilla nähtiin loppuun asti jännittävä Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu kotijoukkueena toimineen Tampere Unitedin kakkosjoukkueen ja kotikentällään vierailleen Ilves-Kissojen välillä. Otteluun oli maksuton sisäänpääsy ja paikalle olikin saapunut noin satapäinen yleisö, hyytävästä kevätkelistä huolimatta. Ottelu näkyi myös suorana lähetyksenä, sekä katsottavissa tallenteena, Aamulehden tilaajille.

Sarjatasoa alempana Kolmosessa pelaava Tamu/2 toimi kotijoukkueena ja katsomosta löytyikin pieni osasto Sinikaartista, joka tuki omiaan ottelun ajan. Tunnelma yleisössä tuntui sytyttävän myös osaa Kissojen pelaajista. Vierasjoukkue otti odotetusti ohjat ottelussa ja pyrki asettamaan korkean tempon syöttötyöskentelynsä kautta. Pallollisena Kissat hallitsivat peliä kokeneen alakertansa kautta ja laitapuolustajat pystyivät nousemaan hyökkäyksiin mukaan. Kotijoukkueella meni ottelun alussa aikaa päästä Kissojen tempoon mukaan ja pääasiassa Sinipaidat ottivat hyökkäyksiä vastaan puolustusmuodossa omalla kenttäpuoliskollaan.

Vaaranpaikkoja TamU:n maalilla oli ollut jo useampia, mutta 9. minuutilla pallo lopulta löysi tiensä kotijoukkueen verkkoon. Toni Paukkeri avasi pelin kenties illan komeimmalla, kun irtopallo keskitystilanteen jälkeen tippui keskikenttäpelaajan jalkoihin ja tämän ilmiömäiset kaksi kosketusta, käännös ja laukaus, veivät pallon vastustamattomasti ohi sinipaitojen maalia vartioineen Jamie Acostan.

Kissat jatkoi maalinsa jälkeen pelin kontrollointia, mutta kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa saada onnistumisia Kissojen paineenkin alla. Ottelua oli pelattu 20 minuuttia, kun kotijoukkue sai käytännössä ensimmäisen hyökkäyksensä aikaan. Hyvä pitkä syöttö linjan taakse oikeaa kaistaa pitkin tavoitti Deng Malwalin, joka leikkasi rangaistusalueen kulmalla sisäänpäin ja pelasi takaviistosta nousseelle Ville Vähäselle, jonka ensimmäisen kosketun viimeistely 20 metristä painui ohi Joni Miettisen.

Shokkitasoitus toi peliin erilaisen tunnelatauksen ja Cup-ottelun arvoisen tunnelman yleisöönkin. Maalista selvästi itseluottamusta saanut TamU kuitenkin oli pian tasoituksensa jälkeen takaisin tappioasemassa. Avausmaalin tehnyt Paukkeri pelasi oikealla laidalla hyvän kombinaatiopelin Elias Kuuselan kanssa ja eteni pallon kanssa kotijoukkueen rangaistusalueelle. Paukkeri ehti havaita takatolpalla merkkaamattomana olleen Antti Kujalan ja löysi hänet tyylikkäällä chippisyötöllä. Kujala kiitti tarjoilusta ja puski Kissat takaisin johtoon 26. minuutin kohdalla.

Tauolle mentiin vieraiden johdossa, mutta pelin käynnistyessä uudelleen nähtiin täysin erilainen kotijoukkue. TamU selvästi lisäsi intensiteettiä peliinsä ja alkoi voittaa eri tavalla kaksinkamppailuita ja pystyi paremmin pallollisena luomaan uhkaa. Kissojen maalilla Joni Miettinen joutui olemaan heräillä, että vieraiden johto säilyi. Hyvän ensimmäisen vartin jälkeen TamU alkoi rakentaa pidempiä hyökkäyksiä pallonhallinnan kautta, mutta kun etenemisvaihtoehtoa ei puolen kentän tuntumassa löytynyt, niin keskikentällä sinisten Tolga Yuksek pelasi pallon kohti maalivahti Acostaa. Yuksekin syöttö jäi kuitenkin puolittaiseksi ja sen katkoi hyvää prässityöskentelyä osoittanut Paukkeri. Ottelun hahmoksi vieraiden kannalta nousseen Paukkerin hermot pitivät ja tämä onnistui kiertämään vastaan tulleen Acostan ja syöttämään pallon tyhjään maaliin.

Pelikelloon ei kuitenkaan kertynyt kuin 10 minuuttia Paukkerin 3-1 maalista, kun kotijoukkue jälleen kaivoi itsensä peliin mukaan. Hetkeä aiemmin kentälle tullut TamU-hyökkääjä Iikka Häkkinen käytti voimakkuuttaan hyväksi, ja otti sivurajaheitosta pallon suojaukseen Kissojen boksissa. Häkkinen onnistui tiputtamaan pallon rangaistusalueen kaarelle, josta tilanteeseen noussut Simo Mäensivu laukoi kotijoukkueen maalin päähän.

Viimeisen 20 minuutin ja lisäajan aikana olisi voitu nähdä lisäosumia kumpaankin päähän, kun TamU haki tasoitusta ja Kissat pääsivät vastahyökkäyksiin. Loppulukemiksi jäi kuitenkin 2-3 ja Ilves-Kissat jatkaa Suomen Cupin 4. kierrokselle.

Kilpailun 4. kierros pelataan 30.4.–8.5. välisenä aikana. Kissojen päävalmenta Mikko Innasen mukaan ”unelmana on saada vastaan Veikkausliiga-joukkue”, ja tämä toive mielessä pitäen Kissat jäävät odottamaan seuraavan kierroksen otteluparien arvontaa.

Kissojen kokoonpano Tamu/2 vastaan:

Avaus: 1 Miettinen, 2 Antinaho, 5 Ihalainen, 22 Paukkeri, 11 Kuusela, 13 Puustinen, 19 Kujala, 20 Ibisevic, 21 Ahola, 23 Jaakkola, 24 Jokinen

Vaihdossa: 30 Al-Fatli, 10 Ben, 56 Chidi, 35 Shala.