Kissat jälleen tasapeliin Tampereen derbyssä

Ilves-Kissat ja TPV aloittivat viikonloppunsa perjantaina 3. syyskuuta Kakkosen paikallispelillä. Ottelu alkoi räväkästi ja jo kahdeksannella minuutilla maaleja oli nähty kaksi ja tilanteita sitäkin enemmän. Alun jälkeen peli hieman rauhoittui, mutta vauhtia siitä ei silti puuttunut ja kertaalleen pallo vietiin pilkullekin. Lopulta ottelu päättyi 2–2-tasapeliin ja kumpikaan joukkue ei saanut arvokasta kolmea pistettä.

Kissat aloitti ottelun melkoisella vauhdilla. Joukkueen ensimmäinen erinomainen maalipaikka nähtiin jo puolen minuutin pelin jälkeen, kun Toni Toijala keskitti oikealta laidalta Mikael Paajaselle boksiin. Tämä syötti pallon vielä viereensä Mauro Severinolle, jonka laukauksen TPV-vahti Athanasios Zeris kuitenkin torjui. Minuuttia myöhemmin Mika Ahonen löysi Severinon upealla pystysyötöllä. Severino otti pallon haltuun ohi TPV-puolustuksen ja pääsi kasvokkain Zerisin kanssa. Tällä kertaa mies ei erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti takakulmaan, ja Kissat siirtyi johtoon jo toisella minuutilla.

Viidennellä minuutilla TPV pääsi ensimmäiseen kunnolliseen hyökkäykseensä, mutta tilanne kuitenkin tyrehtyi ennen maalipaikkaa. Kissat pääsi tilanteesta vastahyökkäykseen, jossa se loi jo Severinon kolmannen maalipaikan. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan onnistunut laittamaan palloa maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin TPV loi ensimmäisen maalipaikkansa. Akseli Lähteenmäki keskitti vasemmalta laidalta, ja pallo jäi pomppimaan vitosen viivalle. Siinä pelivälineeseen ehti ensimmäisenä Nuutti Mustalahti, joka pisti pallon sisään ja tasoitti pelin heti kahdeksannella minuutilla.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Kissoilla useita hyökkäyksiä ja se hallitsi peliä. Vauhdikkaan alun jälkeen pallonhallinta kuitenkin tasaantui ja molemmat joukkueet saivat luotua hyökkäyksiä. Molempien peli oli kuitenkin hieman hätäistä ja erinomaisia maalipaikkoja ei alun jälkeen ensimmäisellä puoliajalla juuri nähty muutamaa tilannetta lukuun ottamatta.

Vartin pelin jälkeen nähtiin Kissojen ensimmäinen kulmapotku, jonka Ahonen antoi. Kulman jälkitilanteesta Toijala pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Zerisiä. Joitakin minuuttia myöhemmin Kissat sai vapaapotkun oikealta laidalta, kun Leevi Antinaho tuli Paajasen jaloille. Ahonen antoi vapaapotkun keskityksenä, jonka purku pomppi Aleksi Sirénille boksin ulkopuolelle. Tämä yritti hakea punapaitoja nostolla boksiin, mutta se ei kuitenkaan onnistunut. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat menetti pallon rangaistusalueellaan. Mustalahti pääsi palloon, mutta Roope Järvinen kuitenkin torjui laukauksen. Torjunnasta pallo kimposi Antti Kujalalle, jonka laukaus osui tolppaan. Tilanteen jälkeen TPV sai luotua muutaman hyökkäyksen ja pari maalipaikkaakin, mutta ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Muutenkaan ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enempää maaleja, joten tauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

TPV aloitti toisen puoliajan vahvasti. Puoliajan ensimmäisen maalipaikkansa se sai luotua 48. minuutilla, kun se pääsi laukomaan kuudentoista rajan tuntumasta. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Kissat sai kuitenkin myös luotua hyökkäyksiä. 50. minuutin hujakoilla Ali Al-Fatli haastoi hyvin oikealla laidalla ja Lauri Merikoski rikkoi häntä varoituksen arvoisesti. Kissat sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Ahonen antoi sen keskityksenä, johon kukaan kotijoukkueesta ei kuitenkaan päässyt.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Juho Ihalaisen tilalle kentälle tuli Toni Paukkeri. Heti vaihdon jälkeen Toijala haastoi hyvin ja syötti vasemmalta keskelle Ahoselle, joka pelasi seinän boksiin takaisin Toijalalle. Tämä ei kuitenkaan ehtinyt ajoissa palloon, ja lopulta hän myös rikkoi TPV-vahtia taistellessaan pallosta tämän kanssa. Tilanteen jälkeen TPV rakensi hyökkäyksen, jonka päätteeksi Kujala syötti pallon Mustalahdelle boksiin läpi Kissojen puolustuksen. Mustalahti osui ottelussa jo toistamiseen ja vei vieraat johtoon.

Pian maalin jälkeen Mustalahti pääsi yrittämään hattutemppua, kun hän laukoi vaarallisesti noin kuudestatoista metristä. Järvinen torjui kovan laukauksen eteensä, ja Kissa-puolustus purki pallon väljemmille vesille. Hetkeä myöhemmin Kissat sai jälleen yhden vapaapotkun, kun Zada Mustafa Hussein tuli Paajasen jaloille ja sai varoituksen. Ahonen antoi vapaapotkun matalana pystysyöttönä, mutta muut eivät olleet kuviossa mukana eikä se tuottanut tulosta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat rakensi ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa toisella puoliajalla, kun Severino sai upean pitkän syötön jalkaansa. Hän syötti boksiin Toijalalle, joka ei kuitenkaan osunut palloon. Pian Paukkeri puolestaan jatkoi oikealla laidalla Sirénin korkean pallon taidokkaasti Ahoselle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin jonkin verran yli maalin.

70. minuutin paikkeilla TPV pääsi pyörittämään palloa hetken ylhäällä. Tilanne päättyi laukaukseen boksista, jonka Järvinen kuitenkin liimasi. Hetkeä myöhemmin Kissat otti kentälle uutta verta, kun Tomi Ylinen teki tilaa Wiljam Valtoselle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ahonen haastoi hyvin vasemmalla laidalla ja pääsi boksiin, jossa Lähteenmäki rikkoi häntä varoituksen arvoisesti. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Al-Fatli sijoitti keskelle ohi Zerisin ja tasoitti pelin.

Hetkeä myöhemmin Kissat teki vielä viimeiset vaihtonsa, kun Ahosen ja Al-Fatlin tilalle tulivat Elias Kuusela ja Patrik Ahola. Viimeisten minuuttien aikana molemmat joukkueet onnistuivat rakentamaan hyökkäyksiä, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin kumpikaan joukkue ei päässyt. Siten ottelu päättyi neljän minuutin lisäajan jälkeen 2–2-tasapeliin ja Kissat jakoi pisteet neljännen kerran Tampereen derbyssä tällä kaudella.

– Alussa meillä oli mahdollisuus kolmeenkin maaliin, mutta teimme vain yhden. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen menetimme hieman kontrollia pelistä, mutta ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin aika tasainen. Toisella puoliajalla TPV hallitsi peliä ja meni johtoon, mutta saimme kuitenkin tasoituksen rangaistuspotkusta. Kokonaisuudessaan ottelu oli kuitenkin yksi huonoimmista esityksistämme tällä kaudella, joten olen pettynyt. En tiedä, mitä on meneillään, ehkä pelaajamme ovat väsyneitä. Toivottavasti saamme kuitenkin muutoksen jäljellä oleviin otteluihin ja pelaamme niissä hyvin, itsekin vaihtopenkillä ollut Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi ottelun jälkeen.

Kissat pelaa seuraavan kerran tiistaina 7. syyskuuta, kun vieraaksi Kauppiin saapuu KaaPo. Ottelu alkaa kello 18.30, tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!

Ilves-Kissat–TPV 2–2 (1–1)

Severino 2’

Al-Fatli 76’

Kissojen avauskokoonpano:

#33 Roope Järvinen, #3 Ali Al-Fatli (82’), #4 Ardian Kovaqi, #5 Juho Ihalainen (varoitus, 55’), #7 Mauro Severino, #9 Mika Ahonen (82’), #10 Toni Toijala, #15 Mikael Paajanen, #19 Aleksi Sirén, #24 Juha Jokinen (C), #56 Tomi Ylinen (varoitus, 72’)

Vaihdossa:

#22 Sami Maja, #6 Radwan Moussa, #8 Toni Paukkeri (55’), #11 Elias Kuusela (82’), #12 Giorgi Ositashvili, #17 Wiljam Valtonen (72’), #21 Patrik Ahola (82’)