Kissat jäi tasapeliin Porissa

Kissat ei yltänyt voittoon, kun se kohtasi keskiviikkona 28.7. FC Jazzin Porin Stadionilla. Ottelun sääolosuhteet olivat vähintäänkin mielenkiintoiset, sillä se alkoi kaatosateessa. Vaikka sade helpotti pelin edetessä, kenttä oli niin märkä, että vesi sen kuin lensi. Lopulta tasainen kamppailu päättyi 1–1 -lukemiin, vaikka molemmilla joukkueilla olisi ollut mahdollisuus useampaankin maaliin.

Ottelu alkoi Kissojen hallinnalla, ja ensimmäiseen varttiin Jazz ei juuri koskenut palloon. Vieraat saivat heti alkuun kaksi kulmapotkua, joista jälkimmäinen oli liukkauden vuoksi suhteellisen vaarallinen mutta ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Noin kymmenen minuutin pelin kohdalla Mika Ahonen syötti puolesta kentästä Toni Toijalalle, jonka Jazz-vahti Janne Järnstedt kaatoi 18 metrin päässä maalista. Tilanne näytti ulosajon arvoiselta, mutta ottelun erotuomari Aleksi Makkonen näki asian toisin. Tilanteesta tuli kuitenkin vapaapotku, joka jäi torjunnan jälkeen pomppimaan vaarallisen oloisesti, mutta lopulta Jazz sai tilanteen kuitenkin selvitettyä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue alkoi päästä peliin kiinni ja onnistui hankkimaan ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka Kissa-puolustus sai kuitenkin purettua. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jazz alkoi saada enemmän tilanteita aikaiseksi, ja Kissa-vahti Joni Miettinen otti ottelun ensimmäisen torjuntansa, kun Jazz sai pari kohtuullista laukausta aikaiseksi. Pari minuuttia myöhemmin myös Kissat pääsi laukomaan, kun Toijala yritti takakulmaan. Kaukaa lähtenyt veto suuntautui kuitenkin ohi maalin. Pian tilanteen jälkeen Jazz pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Keskitys leijui kuudentoista yli, mutta tuli takaisin boksiin, ja Waltteri Riihimäki pisti pallon pilkun kohdalta sisään. Enempää erinomaisia maalipaikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, joten tauolle lähdettiin isäntien 1–0 johdossa.

Kissat aloitti toisen puoliajan vahvasti, ja joukkueella oli heti hyvä mahdollisuus iskeä tasoitus. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin, ja Jazz sai pitää johtonsa. Hieman myöhemmin kotijoukkue sai vapaapotkun suhteellisen keskeltä, reilu 20 metristä, mutta se ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Muutaman minuutin päästä verkko heilui sen sijaan toisessa päässä, kun Kissat onnistui tasoittamaan pelin. Jazz-puolustus purki Ahosen keskityksen suoraan Mauro Severinon eteen, ja tämä tykitti pallon taka-alakulmaan.

Noin tunnin pelin jälkeen Jazzin Elias Ahde pääsi läpiajoon, mutta Miettinen tuli upeasti vastaan melkein kuudentoista rajalle ja torjui Ahteen maalintekoyrityksen. Heti perään Jazz sai kulmapotkun, joka annettiin vaarallisena, mutta Miettinen torjui jälleen hyvin. Tosin sekuntia aikaisemmin kotijoukkue rikkoi, ja Kissat sai tilanteesta vapaapotkun.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ardian Kovaqi lähti topparin paikalta hienoon nousuun, mutta matka tyrehtyi kuitenkin 40 metriin. Heti perään Jazz sai hyökkäyksen ja laukoi kohti takakulmaa, ja Miettinen torjui jälleen hyvin. Pian myös toisessa päässä nähtiin hyvä torjunta, kun Tomi Ylinen tykitti boksin kulmalta alariman alle. Järnstedt sai kuitenkin näppinsä väliin, ja tilanteesta syntyi kulmapotku. Siitä Toijala pääsi puskemaan takaviistoon, mutta yritys osui etutolpan tuntumaan väärälle puolelle verkkoa. Tilanteen jälkeen Jazz onnistui rakentamaan monta maalipaikkaa, mutta Miettinen oli jälleen mies paikallaan.

72. minuutilla Kissat suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Patrik Ahola teki tilaa Jesse Jaakkolalle. Pian vaihdon jälkeen Ylinen otti Kissojen ensimmäisen varoituksen, kun Ahde oli pääsemässä pakoon ja Ylinen tuli takaapäin viikatteella pohkeeseen. Hieman myöhemmin myös Jazzin Joel Lehtonen sai suunsoitosta keltaisen.

Noin 80. minuutilla pallo pelattiin hyvin laidalle Toijalalle. Hän jäi tilanteessa kuitenkin yksin eikä päässyt Jazz-puolustajan ohi. Sen jälkeen kotijoukkue haki hyvin kaukaa vetoa Miettisen yli, mutta se ei onnistunut. Hieman myöhemmin Kissat rakensi kaikkien aikojen maalipaikan. Ahonen syötti Toijalan läpi boksiin, ja tämä otti pallon hienosti mukaan juoksuun. Jazz-toppari liukui kuitenkin hyvin ja onnistui estämään maalin.

83. minuutilla Kissat otti kentälle lisää uutta verta, kun Ylinen otettiin kentältä pois ja Ville Puustinen tuli tilalle. Hieman vaihdon jälkeen Jazz sai kolme vaarallista kulmapotkua, mutta se ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Niidenkin jälkeen kotijoukkue jatkoi painostusta ja onnistui hankkimaan vielä vapaa- ja kulmapotkun, mutta nekään eivät tuottaneet tulosta. Kissat pääsi perään vastahyökkäykseen, mutta Järnstedt näki hyvin Toijalan hieman löysän sijoitusyrityksen. Pian myös Erkka Helminen pääsi laukomaan, kuitenkin suoraan Järnstedtin syliin. Seuraavaksi Toijala oli päästä jälleen läpiajoon, mutta tilanne oli kuitenkin niukka paitsio.

90. minuutilla Kissat teki vielä kaksi vaihtoa. Kentältä otettiin pois Ahonen ja Helminen, ja sisään tulivat Iiro Riponiemi ja Wiljam Valtonen. Vaihdot eivät kuitenkaan enää auttaneet, ja ottelu päättyi lopulta 1–1-lukemiin.

– Pelasimme puolustussuuntaan suurimmaksi osaksi todella hyvin, vaikka päästimmekin yhden maalin. Haasteita toi se, että pelasimme nurmella, sillä emme ole tottuneet siihen. Siksi syötöissä oli ongelmia. Meillä oli kuitenkin useita mahdollisuuksia tehdä voittomaali, mutta emme onnistuneet. Saimme kuitenkin pisteen, ja olen tyytyväinen siihenkin, Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili avasi ottelun jälkeisiä tunnelmiaan.

Kissat kohtaa Jazzin toistamiseen jo tämän viikon lauantaina 31. heinäkuuta. Ottelu alkaa Kaupissa kello 18.30, joten tervetuloa kaikki sankoin joukoin kannustamaan kotijoukkue voittoon!

FC Jazz–Ilves-Kissat 1–1 (1–0)