Kissat jäi pisteittä Kaupissa

Tolpat kolisivat ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, kun Ilves-Kissat ja Grankulla IFK kohtasivat sunnuntaina 29. elokuuta Kaupissa. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 1–2-voittoon ja Kissat jäi lopulta pisteittä, vaikka hieman paremmalla onnella kotijoukkue olisi voinut onnistua maalinteossa useaan otteeseen.

Ottelun alkupuolella molemmat joukkueet saivat luotua hyökkäyksiä, mutta erinomaisia maalipaikkoja ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana ei kuitenkaan juuri nähty. Pelin ensimmäisen lupaavan näköisen hyökkäyksen loi Kissat viidennellä minuutilla. Pallo pelattiin oikean laidan kautta keskelle Erkka Helmiselle, joka menetti sen lähestyessään boksia. Toni Toijala kuitenkin taisteli pallon vielä takaisin Kissoille, mutta lopulta GrIFK pääsi katkoon ja vastahyökkäykseen, jonka Kissa-puolustus kuitenkin selvitti. Pari minuuttia myöhemmin Kissat pääsi vuorostaan vastahyökkäykseen, jonka jälkeen kotijoukkue sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Sen antoi tuttuun tapaan Helminen, jonka keskitys tuli vaarallisen näköisesti vitosen viivalle. Siellä palloon ehti ensimmäisenä Ville Puustinen, joka kuitenkin puski reilusti yli maalin. Tilanne oli ehdottomasti vaarallisin, mitä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin. Vierasjoukkuekin tosin sai rakenneltua muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin se ei vielä päässyt.

Vartin pelin jälkeen Toijala haastoi erinomaisesti oikealla laidalla ja pääsi pitkän kuljetuksen päätteeksi syöttämään boksiin Mauro Severinolle, jonka keskitys kuitenkin katkaistiin. Tilanteesta tuli Kissoille kulmapotku, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Sen jälkeen GrIFK sai luotua pitkän hyökkäyksen, joka jäi lopulta kuitenkin vain pallonhallinnaksi, kun kunnollisia maalipaikkoja ei saatu aikaan.

23. minuutilla alkoi kuitenkin tapahtua. GrIFK loi nopean hyökkäyksen ja pelasi pallon keskelle Niko Pulkkiselle. Vieraiden kapteeni Janne Törmänen teki hyvän juoksun boksissa ja Pulkkinen syötti pallon pystyyn hänelle ohi Kissojen puolustuslinjan. Törmänen pääsi vastakkain Kissa-vahti Joni Miettisen kanssa, sijoitti pallon tämän ohi ja vei vieraat johtoon.

Maalin jälkeen Kissat pääsi heti hyökkäykseen, jossa pelattiin korkea pallo Toijalalle boksin oikeaan kulmaan. Hän ampui ilmasta melkoisen tykin, jonka GrIFK-vahti Toni Vuorinen torjui eteensä. Pallo pomppi siitä Kissojen kulmapotkuksi, jonka GrIFK-puolustus kuitenkin selvitti helposti. Hieman myöhemmin Toijala tuli hienosti vasemmalta pitkin päätyrajaa ja ohitti useamman vastustajan, mutta Kissat kuitenkin menetti pallon ennen maalipaikoille pääsyä. Sen jälkeen Kissat onnistui luomaan hieman pidemmän hyökkäyksen, joka päättyi lopulta Severinon matalaan laukaukseen. Se jäi kuitenkin heikoksi ja Vuorinen sai pallon helposti haltuunsa.

Kissojen hyökkäyksien jälkeen GrIFK sai pelistä enemmän otetta ja loi muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Puolen tunnin pelin jälkeen pallo pomppi Kissojen päädyssä rangaistusalueen rajan tuntumassa, mistä Daniel Langhoff pääsi jatkamaan pallon Petter Meyerille boksiin. Tämä laukoi pallon vaarallisen näköisesti vain hieman ohi takatolpasta. Hieman myöhemmin vieraat tulivat puolestaan oikealta laidalta, josta tullut keskitys jatkettiin boksin oikealla laidalla täysin vapaana olevalle Pulkkiselle. Hän ei kuitenkaan ehtinyt palloon ajoissa, ja tilanteesta ei syntynyt mitään sen vaarallisempaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kissat menetti pallon heti Miettisen avauksen jälkeen. GrIFK-hyökkääjä pääsi laukomaan vapaasti, ja laukaus kimposi ristikosta maalipotkuksi. Siitä käynnistyi Kissojen hyökkäys, jossa Mika Ahonen sai pallon keskialueella. Hän kääntyi taitavasti ja syötti upean pitkän syötön vasempaan laitaan Toijalalle, joka kuljetti vastustajan puolustajien ohi ja laukoi pallon komeasti aivan takakulmaan. Erinomaisia maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla ei enää tasoituksen jälkeen nähty, joten tauolle lähdettiin 1–1-lukemissa.

Kissat teki tauolla yhden pelaajavaihdon. Joukkueen kapteeni Juha Jokinen loukkaantui hieman ensimmäisellä puoliskolla, joten hänet otettiin pois kentältä ja tilalle tuli Jean Fridolin “Frido” Nganbe Nganbe. Hän nousikin heti puoliajan alkuun hyvin vasemmalta laidalta, mutta hyökkäyksestä ei kuitenkaan syntynyt kunnollista maalipaikkaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin GrIFK prässäsi korkealta ja oli päästä johtoon, kun Miettinen syötti keskelle ja vieraat pääsivät palloon. Miettinen sai kuitenkin näppinsä väliin viime hetkellä ja piti Kissat tasatilanteessa.

Muuten toisen puoliajan alku oli kotijoukkueen hallintaa. 50. minuutilla Kissat loi erinomaisen maalipaikan. Toijala puski boksin rajalla väkisin läpi, mutta menetti pallon. Ahonen riisti pelivälineen kuitenkin saman tien takaisin ja syötti sen Toijalalle, joka syötti puolestaan pystyyn Ahoselle. Tämä keskitti pallon upeasti maalin eteen Fridolle, joka ei kuitenkaan onnistunut puskemaan palloa maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ahonen pelasi pitkän syötön Toijalalle linjan taakse, mutta tämä laukoi kuitenkin tolppaan. Tämän jälkeen Severino pääsi vielä laukomaan, mutta veto suuntautui päin Vuorista. Pian Kissat pääsi uuteen hyökkäykseen ja Severino piti palloa pitkään boksin tuntumassa. Hän syötti pallon oikealle boksiin Helmiselle, joka keskitti maalin eteen Ahoselle. Laukaus kolisutti kuitenkin jälleen kehikkoa, tällä kertaa ylärimaa.

Reilun tunnin pelin jälkeen annettiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun GrIFK:n Henrik Hellstén tuli myöhässä kovaa Fridon jaloille keskialueella. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin myös Ahonen sai varoituksen, hän katkaisi vieraiden vastahyökkäyksen keltaisen arvoisesti. Pari minuuttia myöhemmin myös vieraiden valmennus sai katsella keltaista korttia, kun se protestoi tuomarin päätöstä olla antamatta varoitusta Kissojen rikkeestä. Varoitusta ei annettu, mutta pian tilanteen jälkeen Aleksi Sirén astui rangaistusalueella GrIFK-hyökkääjän jalan päälle ja pallo vietiin pilkulle. Sebastian Veijola laukoi rangaistuspotkun suhteellisen keskelle ja Miettinen oli tilanteessa hyvin mukana. Lopulta pallo meni kuitenkin Kissa-vahdin kainalon ali maaliin ja vieraat siirtyivät johtoon.

Heti maalin jälkeen Kissat pääsi yrittämään tasoitusta kulmapotkusta, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Tilanteen jälkeen Puustinen rikkoi boksin tuntumassa ja otti varoituksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies puski pallon Toijalan pitkästä rajaheitosta verkon perukoille. Puustinen kuitenkin työnsi tilanteessa vastustajaa selästä, joten maalia ei hyväksytty. Tilanteen jälkeen vastustaja pääsi todella pitkään kuljetukseen vasemmalta laidalta, mutta Kissat kuitenkin katkaisi tilanteen kulmaksi. Sen jälkeen GrIFK sai vielä toisen kulman, josta vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet lisäämään johtoaan.

Lisäajan toisella minuutilla Frido otti itselleen vielä kortin, kun hän tuli takaa GrIFK:n hyökkääjän jaloille. Pian sen jälkeen Kissat pääsi nopeaan hyökkäykseen, jossa Toijala keskitti vasemmalta laidalta vaarallisen näköisesti maalin eteen Puustiselle. Tämä ei kuitenkaan päässyt palloon, ja tilanne jäi ottelu viimeiseksi. Näin ollen ottelu päättyi vieraiden 1–2-voittoon ja pisteet matkasivat Kauniaisiin.

– En edes tiedä, mitä sanoa. Ensimmäinen puoliaika oli hieman haastava, mutta toisen puoliajan alku oli paljon parempi. Meillä oli niin monta maalipaikkaa, osuimme tolppiinkiin useamman kerran. Emme kuitenkaan onnistuneet tekemään yhtä maalia enempää ja hävisimme, joten olen todella pettynyt. Tästä on kuitenkin mentävä eteenpäin, nyt keskitymme seuraavaan peliin TPV:tä vastaan, Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi ottelun jälkeen.

Kissojen pelit jatkuvat perjantaina 3. syyskuuta Kaupissa paikallispelillä TPV:tä vastaan. Ottelu on Kissojen kotipeli ja se alkaa kello 18.30. Tervetuloa siis seuraamaan Tampereen derbyä ja kannustamaan Kissat voittoon!

Ilves-Kissat–GrIFK 1–2 (1–1)

Toijala (39’)

Kissojen avauskokoonpano:

#1 Joni Miettinen, #3 Ali Al-Fatli, #4 Ardian Kovaqi, #5 Juho Ihalainen, #7 Mauro Severino, #9 Mika Ahonen (varoitus), #10 Toni Toijala, #13 Ville Puustinen (varoitus), #16 Erkka Helminen, #19 Aleksi Sirén, #24 Juha Jokinen (C, 46’)

Vaihdossa:

#22 Sami Maja, #2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (46’, varoitus), #8 Toni Paukkeri, #15 Mikael Paajanen, #17 Wiljam Valtonen, #21 Patrik Ahola, #56 Tomi Ylinen