Kissat 1-6 voittoon TPV:stä

Kissat jatkoivat valmistautumista 26 päivän päästä alkavaan Kakkosen B-lohkoon Kolmosessa pelaavaa TPV:tä vastaan. Kissat olivat Kaupin jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa tyly vieras naputtaessaan ensimmäisen 35 minuutin aikana taululle 5-0 lukemat, latistaen hyvin aloittaneen TPV:n pelihuumorin täysin. Kissat hallitsivat ottelua ja tasoero oli selkeä Kakkosen ja Kolmosen kärkipään porukoiden välillä. TPV ei ehkä nimimiehillä leveile, mutta joukkue harjoittelee yhtä paljon kuin Kakkosen joukkueet, joten se tarjoaa Kolmosen joukkueista varmasti kovimman tason haastetta.

Kissat jatkoivat valmistautumista 22.4. kotiottelulla EPS vastaan alkavaan Kakkosen kauteen 1-6 voitolla TPV:stä. (Kuva: Esa Norvia)

TPV aloitti ottelun hyvin, pakottaen Kissat puolustamaan syvältä omalla alueellaan. Kissat luottivat kuitenkin omaan pelityyliinsä ja pääsivät TPV:n prässin alta pelattua yhä paremmin ottelun edetessä toppari Jari Nikkilän piiskatessa omaa joukkuettaan pelaamaan pallolla. Laidoilla pelanneet Niklas Lindholm ja Milad Zanidpour alkoivat tekemään repiviä pystyjuoksuja, jonne palloja alkoikin tulla ja TPV:n puolustuksella oli kiire omaa maalia kohden.

”Pelin alussa hätäiltiin ja liikaa helppoja menetyksia, minkä vuoksi peli oli aika sekavaa. Pikkuhiljaa rauhoituttiin pallon kanssa ja saatiin peli hallintaan, jonka kautta saimme laadukkaampia hyökkäyksiä. Jätkät tekivät hienoja maaleja ja peli oli tuloksellisesti taputeltu ensimmäisellä puoliajalla”, kommentoi ensimmäistä jaksoa päävalmentaja Mikko Innanen.

Milad Zanidpour onnistui Kissoille ensimmäisen kerran 15 minuutin kohdalla, mutta tuo maali liputettiin lopulta paitsioksi. Maalihanat aukesivat Paavo Näykin toimesta ottelun 19. minuutilla ja sen jälkeen TPV:n puolustus ei saanut pääasiassa Kissojen hyökkäyksistä vastanneita Toijala – Helminen – Lindholm – Zanidpour nelikkoa millään kuriin, vaan miehet paukuttivat hienojen kombinaatioiden myötä tilanteeksi 0-5. Toijala 2-0, Zanidpour 3-0, Helminen, 4-0 ja Zanidpour 5-0. Vaikkakaan TPV ei tarjonnut ihan Kakkosen joukkueiden tasoista puolustustyöskentelyä, alkoi pelissä näkyä viime kesältä katsojia viihdyttäneitä hyökkäyspelin elementtejä, jossa miehet liikkuvat ja pallo heidän mukanaan, yllättävänkin pienissä tiloissa. Erkka Helminen ja Toni Toijala tuntuvat löytäneen parin kauden takaisen yhteistyön nopeasti, Zanidpourin ja Toijalan yhteispelin hioutumiselle on ehkä annettava hieman vielä aikaa.

Toiselle puoliajalle TPV:n päävalmentaja Ash Civil oli selkeästi saanut palautettua joukkueen motivaatio- ja taistelutahdon ja TPV näytti lähtevän toiselle puoliajalla henkisesti ”0-0” tilanteesta. TPV saikin pari kulmapotkua toisen puoliajan alkuun ja onnistui näistä toisesta. Kissat pitivät ottelun kuitenkin pääosin hallussaan eikä viime kaudella TPV:tä edustanut, Kissojen maalille puoliajalla vaihdettu Jaakko Häyhä joutunut esittämään torjuntoja. Kissat puolestaan pääsivät hyville paikoille läpi jakson, Gerald Benin kuitenkin viimeistellessä vain kerran 65. minuutilla. Granit Shala sai pallon maaliin myös kerran hienon vastahyökkäyksen ja toppari Ville Puustisen läpisyötön, mutta valitettavasti tämäkin liputettiin paitsioksi ja ottelu päättyi lukemiin 1-6.

Gerald Ben onnistui tänään kertaalleen. Mies viimeisteli kaudella 2022 14 maalia. (Kuva: Esa Norvia)

”Toinen jakso oli heikompaa pallollista tekemistä mihin ei voi olla tyytyväinen vaan liikaa pakotettiin peliä ja ei maltettu liikuttaa palloa helpoilla syötöillä, mentiin myös vähän kaverin tempoon mukaan. Yleensä tälläinen vaara tietenkin on kun peli on käytännössä ratkennut, mutta kokonaisuutena saatiin tärkeä peli alle ja minuutteja isolle ryhmälle vielä”, kommentoi toista jaksoa päävalmentaja Innanen.

Kissakannattajien näkökulmasta joukkue näyttää kutkuttavan mielenkiintoiselta. Vaihdosta toiselle jaksolle heitettiin yhteensä 23 maalia edellisellä kaudella tehneet Gerald Ben ja Toni Paukkeri, tämän lisäksi puolustuspäähän heitettiin varmoja otteita edellisellä kaudella esittänyt Ville Puustinen ja Kissojen ensimmäisellä Kakkosen kaudella säväyttänyt Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Leveys on ehdottomasti valttia kesän loukkaantumis- pelikielto- ja ottelusumassa, mikäli sarjan kärkisijoituksista mielii taistella. Jäämme siis innolla odottamaan tulevia sopimusjulkistuksia.

”Pikkuhiljaa aletaan suunnata katseet sarjaan ja aletaan miettimään mahdollista avauskokoonpanoa, kun enää pari harjoitusottelua on ennen kauden alkua”, pohti Innanen tulevaa.

Tulevissa otteluissa laitetaan tempoa pari pykälää lisää kun Kissat pelaavat kahdesti ennen kauden alkua Ilves/2 vastaan. Tulevana lauantaina pelataan Kissojen kotiottelu klo 12.30 ja lauantaina 15.4. Ilves/2 isännöi klo 13.00 alkavassa ottelussa. Molemmat ottelut joukkueiden yhteisellä kotikentällä, eli Kaupin jalkapallostadionilla, jonka kehityssuunnitelmasta saatiin tällä viikolla valmiiksi: https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/5811098

TPV – Ilves-Kissat 26.3.2023 1-6 (0-5)
0-1 Paavo Näykki (19′)
0-2 Toni Toijala (24′)
0-3 Milad Zanidpour ( 26′)
0-4 Erkka Helminen (31′)
0-5 Milad Zanidpour (35′)
1-6 Gerald Ben (65′)