Kauan odotettu sopimus – Milad Zanidpour jatkaa Kissoissa

Milad Zanidpour jatkaa Ilves-Kissoissa
Milad laukoi pallon puolesta kentästä maaliin Kaarinan poikia vastaan ja sekös kissoja hymyilytti. Kuten tekee myös miehen jatkosopimus tulevalle kaudelle. Katso video Miladin maalista sivun lopusta. Kuva: Anssi Takala

Entinen Iranin maajoukkuepelaaja Milad Zanidpour (36) jatkaa Ilves-Kissoissa myös kaudella 2023. Zanidpour oli joukkueen avainpelaaja pelaten pääosin keskikentän keskustassa urakoiden lähes jokaisen minuutin kaudella 2022. Zanidpour pelasi jokaisessa 25:ssä ottelussa, ollen jokaisessa avauksessa ja kellottaen 2198 minuuttia 2250:stä tarjolla olleesta. Tämän lisäksi Milad pelasi Suomen Cupissa kaksi ottelua. Maalinteossa mies onnistui 15 kertaa, ja syöttöjä kertyi vähintään saman verran.

Keskikentällä pelaava Zanidpour on pelannut Iranin U20- ja U23 -maajoukkueissa. Miesten maajoukkueessa hän on pelannut 15 ottelua. Aasian maiden ammattilaisliigoissa Zanidpourille on kertynyt 153 ottelua.

Kauden komein osuma syntyi puolesta kentästä Kaarinan Poikien verkkoon Kissojen 6-3 kotivoitossa. Tärkeitä osumia nähtiin etenkin FC Jazzia vastaan molemmissa otteluissa ja Milad toi myös uudenlaisen uhan Kissojen erikoistilanteisiin vaarallisen vasemman jalkansa ansiosta.

Milad Zanidpour #7 Kuva: Anssi Takala
Gerald Ben ja Milad Zanidpour ovat vaarallinen tutkapari. Tässä juhlitaan jälleen yhtä maalia EPS:n verkkoon.

Milad on ottanut myös vahvasti kantaa Iranin ihmisoikeustilanteen puolesta. Espoon palloseuraa vastaan vieraissa pelatussa ottelussa kentälle tullessaan Milad otti kantaa kotimaassaan tapahtuneisiin asioihin, jossa mielenosoitukset puhkesivat, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin pahoinpitelyn vuoksi. Milad oli sittemmin useassa kansainvälisen tiedotusvälineen haastattelussa ja erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa aiheen tiimoilta. Aiheesta oli myös iso juttu Aamulehdessä kuten myös Ylellä MM-kisojen aikaan.

Aamulehti: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000009124297.html
Yle: https://yle.fi/a/74-20005618

Kissat seisoivat yhtenäisenä Miladin takana.

Entisenä maajoukkuepelaajana minulla on velvollisuus tuoda Iranilaisten naisten ääni esiin, kertoi Zanidpour tuolloin kannanotosta. Kotimaassaan asuessaan Miladilla ei tälläistä oikeutta olisi ollut. Jalkapalloyhteisössä esimerkiksi Sebastian Strandvall on pitänyt samasta aiheesta esillä entisen pelitoverinsa kohtaloa (yle.fi).

Zanidpour valittiin myös Eino Helmisen kauden 2022 pelaajaksi ja palkittiin kultaisen kengän kiertopalkinnolla.

Zanidpourin sopimuksen myötä Kissoilla on julkistettuna 14 sopimusta ja lisää julkistuksia on putkessa lähiaikoina.

Kissojen seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana sunnuntaina, kun Kaupissa vastaan asettuu TPV. Tuo ottelu alkaa klo 14.30.

Milad Zanidpour

Maalikooste ottelusta Kissat- KaaPo, katso Miladin huikea osuma