Kissapedot vastakkain sunnuntaina Kaupissa

Ilves-Kissojen runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Ilves/2:ta vastaan sunnuntaina klo 14.00. Kuten tiedossa on, nousukarsintaan oikeuttavista paikoista käydään hurjaa kamppailua ja B-lohkon sijoilla 2-5 olevat joukkueet ovat kaikki viiden pisteen sisällä. EPS otti 0-1 voitolla kaulaa sarjan kärjessä ja on kolmen pisteen karussa toisena olevaan FC Jazziin, joka hieman yllättäin hävisi perjantaina Tampere Unitedille Kaupissa lukemin 2-1.

Kakkosen B-lohkon tilanne lauantaina 30.9.2023

Sarjan häntäpäässä Ilves/2 varmisti sarjapaikkansa torstaina voittamalla HJS:n lukemin 3-1. Koska SexyPöxyt ja HJS pelaavat vielä keskenäisen ottelun, eivät joukkueet voi tulla Ilveksen ohi. Ilves/2 on nyt pelannut kolmena perättäisenä kautena aivan syksyyn saakka putoamista vastaan. Ensimmäisellä joukkueen kaudella Kakkosessa kaudella 2020 joukkue oli huimassa vireessä ollen sarjan toinen, mutta seuraavalla kaudella 2021 joukkue saalisti vain pisteen enemmän kuin Kissat päätyen sijalle yhdeksän. Kaudella 2022 joukkueen sijoitus oli myös yhdeksäs, tällä kertaa pisteen edellä kymmenenneksi sijoittunutta EPS:a. Nuoren joukkueen peli on kehittynyt kauden aikana aina juuri riittävästi sarjapaikan säilymiseen.

Kissojen heinä-elokuun loistava vire on hieman loukkaantumisen ja flunssa-aallon vuoksi taantunut. Kissat ovat edellisestä viidestä pelistään saalistaneet vain neljä pistettä, voittamalla kotonaan sarjakärki FC Jazzin lukemin 3-2 ja hakemalla vieraspisteen 2-2 -tuloksella Kauniaisista GrIFK:n vieraana. Tappiot ovat tulleet EPS:lle, TamU:lle ja vieraissa Atlantis FC:lle. Vierailija Ilves/2 puolestaan on viidestä edellisestään voittanut kolme ja hävinnyt kaksi. Voitot ovat tulleet Kaupissa Piffenistä ja HJS:ssästä, vieraissa SexyPöxyt kaatuivat lukemin 0-2. Tappiot ovat tulleet vieraissa lukemin 0-2 FC Honka/Akatemialle ja Pallo-Iiroille.

Kuten muutkin tamperelaiset joukkueet, ovat Ilves ja Kissat hyvin tuttuja toisilleen. Lukemattomien harjoitusotteluiden lisäksi joukkueet ovat kohdanneet kolmena kautena Kakkosessa. Kauden aiempi kohtaaminen oli Kissojen näytös, josta joukkue otti vakuuttavan 1-3 voiton Ville Puustisen yhdellä ja Milad Zanidpourin kahdella maalilla. Kaudella 2022 voitot menivät tasan, kun Rovaniemen Palloseuraa nykyään edustava Tomas Varhi teki kaksi hienoa maalia ja Ilves voitti syyskierroksen kohtaamisen lukemin 2-0, kun taas keväällä puolestaan Kissat olivat parempia jälleen lukemin 3-1. Kaudella 2021 pisteet tasattiin molemmilla kerroilla lukemin 2-2 ja 1-1.

Kissojen yläpuolella olevat joukkueet pelasivat siis perjantaina omat ottelunsa ja voitolla Kissoilla onkin hyvä mahdollisuus nousta taistelemaan vielä jopa sarjan kakkospaikasta. VIimeisellä kierroksella EPS kohtaa kotonaan Tampere Unitedin, FC Jazz pelaa kotonaan GrIFK:ta vastaan ja Atlantis pelaa Kaupissa Ilves/2:ta vastaan. GrIFK pelaa klo 16.00 sunnuntaina HJS:ää vastaan, joten sunnuntain kierroksen jälkeen ollaan huomattavasti viisaampia viimeisen kierroksen mahdollisuuksista. Varmaa on se, että voitolla Kissat varmistavat karsintapaikan ja tasapelillä joukkue on GrIFK -ottelun tuloksesta huolimatta vahvoissa asemissa. Viimeisellä kierroksella Kissat saavat vastaansa Rauman Pallo-Iirot.

Paineettomassa tilanteessa pelaava joukkue on yleensä hankala vastustaja. Kissat joutuvatkin varmasti tekemään täyden päivätyön ja tarvitsevat kaiken mahdollisen kannustuksen saadakseen kolme pistettä ja vankistaakseen paikkaansa taistossa karsintapaikoista. Joukkueen pelaajatilanne on kuitenkin vahvistunut muutaman viikon takaisista vaikeista otteluista ja kahdessa edellisessä ottelussa onkin nähty jo vahva ja laaja kokoonpano jalkeilla, joten joukkue on varmasti valmis ja iskukykyinen sunnuntain kamppailuun.

Ottelu näkyy totuttuun tapaan Kissalivestä ja pääsyliput voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta. Pääsyliput ennakkoon 7€ (alennusryhmät) / 9€ verkkokaupasta, portilta 8€ / 10€. Alle 15v ilmaiseksi ja seuran jäsenet Myclub -jäsenkortilla maksutta otteluun. Portilta voi ostaa myös VIP-pääsylippuja 24€:n hintaan, joka sisältää pääsylipun lisäksi kaksi juomalippua ja kaksi ruokalippua. Ottelussa on paikalla Jazz -ottelun tapaan Karjala-seura, jonka pisteellä voi käydä tutustumassa heidän toimintaan.

Ottelussa on viimeinen hetki osallistua FItnord -sähköpolkupyörän (arvo 2000€) arvontaan. Arpa maksaa 8€ ja voitto arvotaan kaikkien osallistuneiden arpojen kesken. Mikäli arpaonni ei tällä kertaa onnista, on Fitnord -sähköpyöriä on saatavilla lisää osoitteesta www.kuntokauppa.fi.

Tämä kausi on yleisomäärältään ollut selkeästi kolmesta Kakkosen kaudesta paras Kissojen kotiotteluissa, kiitos siitä kaikille runkosarjan aikana Kissojen otteluissa käyneille!

Ilves-Kissat - Ilves/2 1.1.10. Kaupissa