Keskiviikon kotipelissä vastassa Pallo-Iirot

Keskiviikkona pelataan Kaupissa, kun Ilves-Kissoja vastaan asettuu sarjanousija ja kuntopuntarin kärkijoukkue Pallo-Iirot Raumalta. Ottelu alkaa Kaupissa klo 19.00 ja portit aukeavat 18.30.

Edellisen kerran Kissat ovat kohdanneet Pallo-Iirojen kanssa kaudella 2014, kun joukkueet taistelivat Kakkosen häntäpäässä sarjapaikasta. Tuolloin lopputulos oli molempien joukkueiden kannalta positiivinen, kun Ilves-Kissat tulivat sarjassa seitsemänneksi 38. pisteellä, kun Iirot jäivät kahdeksanneksi ja olivat viimeinen säilyjä 33. pisteellä. Kaudelle 2015 joukkueet sijoitettiin eri lohkoihin ja tuloksena oli molempien joukkueiden putoaminen Kolmoseen. Iirot pelasivat Kakkosen B-lohkossa kausilla 2019 ja 2020 ja nyt kahden Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen raumalaiset nähdään jälleen Kakkosessa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran siis merkityksettömässä ottelussa Ratinassa 4.10.2014. Tuolloin Kissat olivat vahvempia lukemin 2-1 Jere Intalan ja Jussi Rasvan maaleilla. Tarkemman otteluraportin tuosta ottelusta voi lukea täältä: https://www.ilves-kissat.fi/ilves-kissat-p-iirot-2-1-1-0/. Kauden muut kaksi kohtaamista päättyivät tasatuloksiin, Raumalla pisteet tasattiin lukemin 1-1 ja aiemmin kaudella pisteet tasattiin Tampereella lukemin 3-3. Tuossa 3-3 päättyneessä ottelussa kotijoukkueen maalit tekivät Jussi Rasvan lisäksi Ilveksestä lainalla ollut Wojciech Wojcik sekä legendaarinen Timur Inapshba. Raumalaisten maalit merkittiin puolestaan tuossa ottelussa kahdesti Juho Patolalle ja nykyään Love Islandilla vaikuttavalle Ilari Mettälälle. Raportti tuosta ottelusta täältä: https://www.ilves-kissat.fi/i-kissat-p-iirot-3-3-1-1/

Iirot ovat pelanneet kaksijakoisen alkukauden voittaessaan viisi ottelua ja häviten viisi ottelua. Voitoista neljä on tullut edellisestä viidestä sarjaottelusta. Lauantaina kaatui Honka Akatemia Raumalla tyylipuhtaasti lukemin 3-0, sitä aiemmin Iirot voittivat PIF:n kotonaan lukemin 4-0 ja tätä ennen vieraissa HJS:n lukemin 1-4. Edellisestä viidestä ottelusta Iirot hävisivät Suomen Cupissa VJS:lle lukemin 2-1 ja Ilves/2:lle Kaupissa lukemin 3-0. Joukkue on sarjassa sijalla 6., vain kolme pistettä Kissojen takana ja ovat sarjan kuntopuntarissa kuumin joukkue. Raumalaisten kovin syömähammas on seitsemän maalia yhdeksässä ottelussa viimeistellyt Ilmajoen Kisailijoiden kasvatti Elias Ahde, jolta löytyy uraltaan mittavasti kokemusta Veikkausliigasta, Ykkösestä ja jopa Champions Leaguen karsintaotteluista.

Kissoilla on puolestaan takana hieno 1-3 voitto Ilves/2:sta, sekä kaksi tiukkaa vierastasapeliä Porista FC Jazzista ja Pyynikiltä Tampere Unitedista. GrIFK haki hieman yllättävän voiton Kaupista lukemin 1-2, mutta tätä ennen Kissat ottivat hienon 3-2 voiton Atlantis FC:stä. Kissat ovat sarjassa jaetulla kärkisijalla 18 pisteellään kymmenellä pelatulla ottelulla.

Tästä ottelusta ei valitettavasti ole striimiä Kissaliveen saatavilla, joten ainoa tapa kokea tämä jännitysnäytelmä on saapua paikanpäälle Kauppiin.

Ennakkoliput totuttuun tapaan Kissojen lippukaupasta: https://www.coregoshop.fi/ilves-kissat

Liput ennakkoon 7e / 9e / 22€, portilta 8e / 10e / 24€. Grilli on kuumana ja juomat kylmässä, portit aukeavat 18.30.

Nyt tarvitaan hurja kannustus huippuvireisen Pallo-Iirojen kaatamiseen. Tervetuloa Kauppiin kannustamaan Kissat voittoon!