Ilves/2 kaatui Milad Zanidpourin unelmamaalilla

Ilves-Kissat ottivat kauden viidennen voittonsa, kun Tampereen paikalliskamppailussa Ilves/2 kaatui Kaupissa lukemin 1-3. Kissojen maaleista vastasivat Ville Puustinen ja Milad Zanidpour kahdesti. Ottelun maalikooste on katsottavissa artikkelin lopussa.

Ensimmäisellä jaksolla Ilves oli pallolla dominoivampi Kissojen vetäytyessä aika ajoin aika syvälle puolustamaan omaa aluettaan. Ilves ehkä pystyi luomaan myös useamman vaarallisen paikan läpi ensimmäisen jakson, ja se aloittikin maalinteon ottelun yhdeksännellä minuutilla Arttu Tulehmon toimesta. Ilves-Kissat 2 -joukkueessa nykyään pelaavan pitkäaikaisen Kissapelaaja Janne Tulehmon veljenpoika, vuonna 2007 syntynyt 16-vuotias Tulehmo löysi itsensä keskeltä Kissojen puolustusta vitosen viivalta, ja pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Nuorisomaajoukkueissakin maalinteossa onnistunut Tulehmo on varmasti Ilveksen seuraava suuri talentti, sen verran vahva pelaajan esitys oli jo nyt Kakkosessa.

Arttu Tulehmo 1-0 Ilves/2 - Ilves-Kissat
Arttu Tulehmo maalasi upean maalin Liettuan verkkoon Suomen U17 maajoukkueen paidassa. Tänään hän onnistui maalinteossa Kaupissa Kissoja vastaan. Kuva: Matias Lahtinen
Nuori Ilvespelaaja hyödynsi Kissojen puolustuksen nukahduksen, ja tuikkasi pallon ohi Joni Miettisen. Kuva: Matias Lahtinen

Eipä Kissatkaan ilman tilanteita ja paikkoja ensimmäisellä jaksolla jäänyt. Ottelun 13. minuutilla Jean Fridolin Nganbe Nganbe viskasi pitkän rajaheiton kohti Ville Puustisen päätä. Puustinen taisteli pääpallossa ja pallo putosi hänen ulottuvilleen, mistä mies pääsi tuikkaamaan Kissat tasoihin. 1-1 tilanteessa Kissoilla oli myös vaarallisia paikkoja, kun Milad Zanidpourin vapaapotku viuhui tolppaan, josta se pomppasi vielä takaisin peliin, maalivahti Sakari Korrin kuitenkin pystyessä kahmimaan pallon käsiinsä ennen haaskalle saapunutta nälkäistä Sipoon sutta, Juho Ihalaista. Hetkeä myöhemmin Korrin avaus epäonnistui pahasti, ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe pääsi nostamaan noin 20 metristä tyhjään maaliin, mutta tämä viuhui Kissakanattajien harmiksi ohi maalin.

Ville Puustinen Ilves/2 - Ilves-Kissat 1-1
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen noussut Ville Puustinen kamppailee pallosta Ilvespuolustuksen puristuksessa. Kuva: Matias Lahtinen
Ville Puustinen 1-1 Ilves/ - Ilves-Kissat
Kamppailu palkitaan ja mies pääsee tuikkaamaan pallon Ilveksen verkkoon. Puustisen avausmaali on nähnyt päivänvalon. Kuva: Matias Lahtinen

Puoliajalla Kissat suorittivat yhden pelaajavaihdon. Eliel Seppänen tuli pois kentältä ja Toni Toijala marssi kentälle. Kissat nostivat myös selvästi prässiään, mikä toimi pääsääntöisesti erittäin hyvin ja Kissat saivatkin ottelun hallintaansa. Kissat olivat toisella jaksolla selvästi hallitsevampi osapuoli ja etenkin oikean laidan veljekset Antti Kujala ja Niklas Lindholm alkoivat vyöryttää hyökkäyksiä Ilveksen boksiin. Ville Puustinen oli lähellä tuplata maalisaldonsa, puskun valitettavasti osuessa tolppaan.

Ville Puustinen
Ville Puustinen hallitsi ilmatilaa omassa ja vieraiden päässä. Tässä mies siivoaa Ilves/2:n loppurynnistyksen keskityspallon väljemmille vesille. Kuva: Matias Lahtinen

Euforisiin tuuletuksiin Kissakannattajat vapautti kuitenkin vasta 80. minuutilla keskikentän pohjalla pelannut Milad Zanidpour, joka sai Ilveksen harhasyötön haltuun eikä aikaillut ratkaisussaan vaan lähetti vasemmalla jalallaan uskomattoman laukauksen keskiympyrästä yli hölmistyneen Ilves/2:n maalivahdin Sakari Korrin. Hieman kierteinen, sopivan painava laukaus olisi ollut vaikea torjuttava, vaikka Korri olisikin hieman aiemmin reagoinut ja lähtenyt kohti omaa maaliaan kuudentoista rajalta, missä mies pallonmenetyksen aikaan sijaitsi.

Milad Zanidpour 1-2 wondergoal
Zanidpour maalaa ja Kissat tuulettavat uskomatonta kaukolaukausmaalia. Kuva: Matias Lahtinen

Maalin jälkeen Kissat vetäytyivät ja antoivat Ilves/2:n hallita palloa. Kissojen onneksi Ilves ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaan, vaan tiivis ja kurinalainen puolustuspelaaminen varmisti sen, että loppuhetkillä Kissojen maalilla ei vaarallisia paikkoja nähty. Toni Toijala järjesteli vielä ottelun viimeisestä tilanteesta rangaistuspotkun, jonka Milad Zanidpour pisti varmasti oikeaan alakulmaan ja viimeisteli Kissojen 1-3 voittolukemat.

Milad Zanidpour 1-3 Ilves/2 - Ilves-Kissat
Milad Zanidpour viimeisteli ottelun loppulukemat rangaistuspotkusta. Kuva: Matias Lahtinen
Milad zanidpour 1-3 Ilves/2 - Ilves-Kissat
Pallo oikeaan alakulmaan ja kauden seitsemäs maali on tosiasia. Kuva: Matias Lahtinen

Kissat nousivat voitolla jaetulle sarjan kärkisijalle 18. pisteellään ottelun vähemmän pelanneen FC Jazzin kanssa. Seuraavan kerran pelataankin kotona, kun keskiviikkona klo 19.00 alkavassa ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa Kauppiin saapuu sarjanousija Pallo-Iirot. Tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!

Daniel Selin kiittää ottelun erotuomaristoa ottelun jälkeen. Joni Miettinen (www.apteekkishop.fi) on tyytyväinen pisteisiin. Kuva: Matias Lahtinen