Juhlakausi päättyi palkinnoilla – kentällä tappio kovalle vastustajalle

Ilves-Kissat pelasi lauantaina kauden 27. ja viimeisen ottelunsa vuoden 2022 Kakkosessa. Kissat sijoittui lohkossa kolmanneksi, lopulta kolme pistettä lauantain vastustaja Klubi 04:n edelle ja kahdeksan pistettä Honka/Akatemian taakse, joka otti vielä viimeisellä kierroksella pisteen Ykköseen nousunsa varmistaneelta SalPalta.

Ennen ottelua oli aika tehdä kunniaa kahden pitkään seuraa edustaneen pelaajien päättyville kilpaurille. Juha Jokinen ja Jesse Jaakkola kukitettiin kotiyleisön ja Ilves-Kissojen seurayhteisön edessä, osuvasti seuran 90-vuotis -juhlakauden viimeisessä ottelussa. Myös joukkueen tämän kauden todellinen supervahvistus Milad Zanidpour palkittiin ennen ottelua ansaitusti Eino Helmisen Vuoden Pelaaja palkinnolla.

Kentällä oli vastassa äärimmäisen laadukas ja hyvin valmenettu nuori Klubi 04 ryhmä. Vieraiden kokoonpanossa ei brassihyökkääjä Tiquinhoa lukuunottamatta ollut kuin kolme 2003-syntyttä pelaajaa, loppujen ollessa ikäluokista -04-06. Monta nuorisomaajoukkuepelaajaa sisältävä ryhmä menikin ottelussa pikavauhtia johtoon, kun Ville Vuorinen vastasi ottelun avausmaalista kolmannella minuutilla ja samalla saneltiin tahti ottelun ajaksi.

Kauaa ei mennyt myöskään kotijoukkueen vastaukseen, kun Zanidpourin erikoistilanteen jälkeinen irtopallo päätyi rangaistusalueen kaarella Kissat-kapteeni Juho Ihalaiselle, joka yllätti Kaupin yleisön, ja kenties itsensäkkin, vasemman jalan matalalla tykillä.

Kymmenen minuutin jälkeen ottelua jatkettiin siis tasatilanteessa, mutta hieman reilu kymmenen minuuttia myöhemmin HJK palautti johtonsa ja tuplasi sen vielä ennen taukoa. Kotijoukkue teki toiselle jaksolle kaksi pelaajvaihtoa, kun hieman puolikuntoisena keskuspuolustuksessa uurastanut Ville Puustinen jätti kentän, keskikentällä pelanneen Paavo Näykin tavoin. Vaihdosta kentälle pääsi Elias Kuusela, joka otti Näykin paikan keskikentällä ja Jussi Rasva otti paikan oikealta hyökkäyksen vasemmalta laidalta, Zanidpourin tippuessa keskikentälle.

Ensimmäisen jakson tavoin toistakaan puolikasta ei kulunut kuin parin minuutin verran kun Klubi avasi maalihanat. Seuraava osuma tuli kotijoukkueen toimesta, kun Antti Kujala pääsi juoksemaan vieraiden linjan taakse ja rankaisemaan tyylikkäällä viimeistelyllä. Kujalan osuma kavensi ottelun tilanteeseen 2-5, mutta vaihdosta kentälle tullut ja samalla ottelun nuorin pelaaja David Ezeh teki vieraiden kuudennen.

Viimeisen reilun 20 minuuttia kentällä ollut Gerald Ben onnistui iskemään kauden kolmannentoista osumansa, jsekä Kissojen kauden viimeisen maalin.

Ottelun lämpimin hetki kotijoukkeen vinkkelistä nähtiin muutamaa minuuttia ennen loppuvihellystä, kun laitapuolustajan lähes koko ottelun raastanut Jaakkola jätti kentän ja tilalle tuli yli 160 Kissat-ottelua pelannut Juha Jokinen. Kapteeninnauha vaihtui nopeasti Ihalaiselta Jokisen käteen, joka pääsi ottelun loppuhetkien ajaksi yllättäen hyökkäyskolmikkoon!

Benin maali jäi ottelun viimeiseksi ja loppuvihellys päätti ottelun tulokseen 3-6, pelissä nähtiin siis maali joka kymmenes minuutti. Joukkueiden kiitettyä toisiaan ja yleisöä, oli Jaakkolalla vielä mediatehtäviä Aamulehden haastattelussa. Haastattelu on katsottavissa myös Kissojen Instagram-tililtä!

Kissojen kausi päättyy odotuksiin ja kevään lähtökohtiin nähden erittäin tyydyttävään loppusijoitukseen, vaikkakin joukkueen päälimmäiseksi tunteeksi loppukaudesta saattaa jäädä pienehkö turhautuminen ja pettymys, kun loukkaantumiset jätti joukkueen äärimmäisen haastavaan tilanteeseen ratkaisevissa otteluissa.

Pettymykset on kuitenkin varmasti huuhdottu jo kauden päättävässä sauna-illassa ja katseet suunnataan ensi kevään sarjaan, jossa panoksena on nousu kaudella 2024 alkavalle uudelle sarjatasolle.