Hyvä avausjakso ei riittänyt tulokseen paikallistaistossa – Kissoille kauden toinen tappio

Ilves-Kissat pelasi kauden toisen ottelunsa kotikentällään Tammelassa, mutta tällä kertaa paperilla vierasjoukkueena kun ottelua isännöi naapuriseura Tampereen Ilves. Kissojen kanssa neljättä kautta peräkkäin samalla sarjatasolla ja samassa lohkossa pelaava Ilves/2 oli lopulta vahvempi selkein lukemin, kun nuori keltapaitainen ryhmä kaatoi Kissat 5-0 lukemin.

Ottelu alkoi kenties ennennäkemättömällä tavalla, kun avauskokoonpanoon oli nimetty pelaaja, joka lopulta todettiin edustuskelvottamaksi niin myöhäisessä vaiheessa ennen ottelun alkua, että Palloliiton määräysten mukaisesti kokoonpanoa ei enää saanut muokata. Lopulta sarjaa hallinoivaa tahoa konsultoitua päädyttiin ratkaisuun, että Kissat aloittivat ottelun yhden pelaajan vajaalla ja ensimmäisellä pelikatkolla joukkue joutui käyttämään pelaajavaihdon saadakseen joukkueensa täysilukuiseksi.

Niki Patjas tuli kentälle ja otti paikan keskikentän kolmikon pohjalla, Iltaf Danishin vieressä. Keskikentän ankkuriksi alunperin kaavailtu Kissat-kapteeni Tal Bitton siirtyi puolustuslinjassa oikeaksi laitapuolustajaksi. Yhdysvaltojen ja Saksan kaksoiskansalaisuuden omaava peluri esiintyi ensimmäisellä jaksolla esimerkillisesti niin puolustustehtävissä kuin pallollisena.

Ottelun alkuvaihella punavalkoisessa pelannut Kissat-lauma sai pallon jo maaliin asti erikoisen tilanteen jälkeen, kun kentällä oli hetkellisesti kaksi pelivälinettä ja silmänräpäyksessä pallo oli kotijoukkue Ilveksen verkossa, mutta lopulta maali ei nähnyt päivänvaloa paitsioliputuksen johdosta.

Kissat puolusti pääsääntöisesti melko korkeassa puolustusblokissa, ottaen Ilveksen pelin rakentelun vastaan keltapaitojen omalla kenttäpuoliskolla ja pitäen oman puolustuslinjanssa puolen kentän tuntumassa. Ilveksen prässipelaamisen Kissat puolestaan pystyi laajalti välttämään, usein valitsemalla pidemmän syöttövaihtoehdon suoraan maalivahti Denis Kasperovychilta keskushyökkääjä Nika Sitchinavalle, jonka kyky ja taito toimia kohdepelaajan antoi Kissoille tehokkaan tavan edetä Ilveksen maalia kohti.

Yksi Kasperovychin pitkistä avauksista löysi Sitchinavan, joka tiputti pallon suoraan ilmasta oikeaa laitaa edenneelle Leevi Leinoselle, joka otti kosketuksen palloon päällään ja pääsi aina laukaisupaikkaan asti, mutta viimeistely jäi vaisuksi ja ei aiheuttanut vaikeuksia Ilves-vahti Lucas Väyryselle

Vieraiden pelisuunnitelma näytti pitkään toimivan mallikkaasti, kun Ilves ei meinannut löytää murtautumisiin vaadittavia viimeisiä syöttöjä ja Kissat puolusti kurinalaisesti, hyökäten vastaan aina pallon saadessaan.

Taukovihellys ei ollut kaukana, kun lopulta Ilves pääsi ensimmäisenä tulostaululle hieman onnekkaalla tavalla. Ahtaasta raosta oikealta laidalta lähtenyt Justus Ojasen keskitys näytti muuttavan suuntaa Kissat-puolustaja Eeki Tuunaisen selästä ja pallo tippui maaliin, ohi väärään suuntaan askeleen ottaneen Kasperovychin.

Juuri ennen taukoa tullut osuma tuli Kissojen kannalta pahaan paikkaan, kun ensimmäisen jakson esitys oli pitänyt sisällä paljon hyvääkin pelaamista.

Toisella jaksolla peli kuitenkin karkasi nopeasti Kissojen ulottuvista, kun Ilveksen Iiro Talvitie tuplasi kotijoukkueen johdon vain minuutteja toisen jakson käynnistymisestä. Avausmaalin nimiinsä saanut Ojanen iski tunnin kohdalla ottelun toisensa ja neljää minuuttia myöhemmin Ilves-laituri viimeisteli hattutemppunsa.

Lopulta paikallisvastustaja Ilves väänsi vielä kertaalleen veistä haavassa ja vaihtopelaaja Joona Hallivuori viimeisteli ottelun viimeiseksi jäänen osuman.

Kissojen toisesta jaksosta ei jäänyt liikaa jälkipolville kerrottavaa, kun peli oli pitkälti Ilveksen kontrollissa. Vaihdosta peliin tullut Eetu Räisänen oli lähimpänä lohtumaalin iskemistä, kun keskikenttäpelaaja esitti upean taidonnäytteen nopealla ulkosyrjälaukauksellaan, joka painui niukasti ohi takatolpan.

Kissat saa nuolla haavojaan ja valmistautua seuraavaan otteluunsa pitkän kaavan kautta, kun seuraava ottelu osuu vasta lauantaille 20.4., Kissojen pelatessa kolmannen peräkkäisen ottelunsa Tammelassa, kun vastaan tulee toista kautta Kakkosessa pelaava Sexy-Pöxyt.