Kissat matkaa Helsinkiin kärkikamppailuun

Ilves-Kissat pelaa seuraavan Miesten Kakkosen ottelunsa sunnuntaina Bolt Arenalla Klubi 04:n vieraana. Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteistä B-lohkon sarjataulukon kärjessä. Molemmilla joukkueilla maaliero on yhdeksän maalin verran plussan puolella, mutta Kissat johtavat lohkoa tehtyään sarjan eniten maaleja (34) ja Klubilla täysosumia on kasassa kuusi kappaletta vähemmän (28).

Kissojen viimeisen viiden sarjaottelun putki alkoi tappiolla paikallisottelussa Tampere Unitedia vastaan, mutta ei ole kärsinyt sarjassa sen jälkeen tappiota. Kotiottelut GrIFK:ta ja SalPaa vastaan päättyi tasapeleihin, ja niiden välissä Kissat onnistui ottamaan kaksi voittoa (EPS kotona ja VJS vieraissa). Maalitahti otteluissa on hieman rauhoittunut, mutta viihdettä Kissojen otteluista ei edelleenkään puutu, kun muistellaan esimerkiksi tasapeliin päättyneen SalPa-kamppailun viime hetken maalipaikkoja kentän molemmissa päissä.

Täksi kaudeksi Kakkoseen sarjatasoaylempää tippunut Klubi on ehdottomasti sarjan laadukkaimpia joukkueita niin yksilölaatunsa kuin joukkuepelinkin puolesta. Joukkueen runko koostuu B- ja A-juniori -ikäisistä pelaajista, mutta ajoittain käytettävissä on myös edustusjoukkueen pelaajia, jotka tarvitsevat peliminuutteja ja tuntumaa. Helsinkiläisten edellisessä ottelussa (4-0 tappio HJS:n vieraana) puoliajalla peliin mukaan tuli mm. Riku Riski, jolla pelikokemusta on useista ammattilaisarjoista ja Suomen A-maajoukkueestakin.

Kissat saattaa sunnuntaina siis kohdata äärimmäisen nimekkäitä ja laadukkaita pelaajia. KäPasta täksi kaudeksi Klubi 04:n päävalmentajaksi siirtynyt Miika Nuutinen on myös valmentanut joukkueen pelaamaan aktiivista ja korkeatempoista jalkapalloa. Sen pysäyttäminen on varmasti Kissojen päävalmentaja Mikko Innasen mielessä kirkkaimpana ja tamperelaisluotsi kertoikin jo joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen (Klubin 4-2 voitto Kaupissa huhtikuussa) yhteydessä pitävänsä Nuutisen luotsaamaa Klubia lohkon kenties vahvimpana joukkueena.

Kissoilla on edessään siis haastava vierasottelu, mutta myös mahdollisuus testata pelinsä tasoa, sekä säilyttää hyvät asemansa lohkon sarjataulukossa. Ottelu Bolt Arenalla alkaa sunnuntaina klo 18.30.