Karvas tappio jättää Kissat kolmanneksi

Ilves-Kissat vieraili sunnuntaina Grankulla IFK:n vieraana Kauniaisissa. Kärkikamppailun kannalta tärkeä vierasottelu oli jo lähtökohtaisesti vaikea, kun joukkueelta puuttui tällä kertaa kaikki keskuspuolustajat ja kokoonpanossa oli pakon edessä pientä improvisaatiota Mikko Innasen ja Kissojen valmennustiimin toimesta.

Innanen kuvaili haastavia lähtökohtia otteluun: ”Todella vaikeat lähtökohdat peliin. Kaikki topparit sivussa, kun Puju (Juha Jokinen) ja Jari (Nikkilä) kipeänä ja Pusun (Ville Puustinen) kausi aika lähellä taputeltu. Sen lisäks kipeänä muutama muukin, niin ei saatu penkillekkään kun 3 kenttäpelaajaa. Todella huonoon saumaan tuli poissaolot nyt, kun ollaan saatu hyvät asemat kauden peleillä pelattua itsellemme. Eilen ihan tyytyväinen ekaan jaksoon mistä lähtökohdista peliin lähettiin”.

Kissojen avauskokoonpano: Miettinen (MV), Ahola, Ihalainen, Sainio, Paukkeri, Näykki, Helminen, Zanidpour, Salminen, Kujala, Lindholm.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa, joka oli etenkin puolustusosastolla poissaoloja kärsinneelle Kissoille hyvä tilanne, kun joukkueen maalinteko potentiaali tällä kaudella on ollut hurja. Toinen jakso ei ehtinytkään vanheta kuin 6 minuuttia, kun Milad Zanidpour vei vieraat johtoon kauden 14. maalillaan.

”Toinen jakso alkoi hyvin, päästiin johtoon, mutta sitten kaveri meni viiden minuutin sisään 3-1 johtoon. Sen jälkeen jouduttiin ottamaan riskejä enemmän ja päästiin parikin kertaa maalin päähän, mutta kuittaus (GrIFK:lta) tuli nopeasti.”, Innanen kertasi ottelusta.

Grani tuli tasoihin Matias Sorvalin maalilla ja meni ohi Daniel Langhoffin kahdella. Kissat tuli maalin päähän Paavo Näykin osumalla ja uudestaan 87. minuutilla Antti Kujalan maali toi vieraat vielä 4-3 tilanteeseen. Grani pystyi kuitenkin rankaisemaan tasoitusta jahtaavia Kissoja vielä kahdesti ja lopputulokseksi kirjatttiin 6-3 kotivoitto.

Tappio jättää Kissat sarjataulukossa kolmanneksi, kun SalPa onnistui turvaamaan kolme pistettä viime hetken voitomaalilla EPS:a vastaan. SalPa on viiden pisteen johdossa lohkon kärjessä ja pelaa vielä kaksi ottelua. Viiden ottelun voittoputkessa oleva FC Honka/Akatemia on noussut B-lohkon toiseksi ja on 41 pisteellään pisteen Kissoja edellä. Jäljellä olevat kohtaamiset pääkaupunkiseudun seuroja vastaan, vierasottelu EPS:a ja runkosarjan viimeinen kotiottelua VJS:a vastaan, jäävät siis pakkovoitoiksi sarjanousua tavoitellessa.

”Kyllähän SalPa alkaa oleen aika kaukana ja ovat vahvoilla nousuun, mutta tosisaan lähetään ainakin hakee kakkossijaa, että saataisiin pari kotipeliä lisää loppusarjaan. Sitten katsotaan peli kerrallaan mitä tapahtuu. Ei meidän kannata keskittyä kuin omaan peliin ja ollaan kuitenkin täysin paineettomassa tilassa, kun kukaan ei odottanut, että me näillä sijoilla oltaisiin tässä vaiheessa kautta”, pohtii Innanen.

Kissat toivoo saavansa jäljellä oleviin otteluihin pelaajia takaisin sairastuvalta, mutta tilanne ei Grani -ottelun jälkeen näyttänyt Innan mukaan lupaavalta:

”Tässä kohtaa täysi kysymysmerkki miten sairaat toipuu ja saadaanko ketään mukaan vielä seuraavaankaan. Muutama varma uus poissaolija on seuraavaan peliin lisään, eli vaikeudet jatkuu sillä osalla joka tapauksessa. Pitää vaan toivoa, että kukaan ei enään ainakaan putoa vahvuudesta, että saadaan edes 11 pelaajaa kentälle.”

Kissat kohtaa EPS:n launtaina 24.9. ja pelaa viikkoa myöhemmin kotipelin runkosarjan viimeisellä kierroksella.