Tappio Espoossa jättää Kissat lohkon kolmanneksi

Ilves-Kissat kävi lauantaina iltapäivästä Espoossa ja ottelun panokset oli hurjat niin Kissoille kuin ottelun isäntä EPS:llekkin. Sarjapaikastaan pelaava EPS otti johdon ensimmäisellä jaksolla ja jälleen niukalla kokoonpanolla liikenteessä ollut Kissat joutui kovan taistelun eteen.

Kotijoukkue meni johtoon 20. minuutilla japanilaishyökkääjä Takeru Nakadan osumalla. Kotijoukkue piti johdostaan tiukasti kiinni ja ensimmäisen jakson aikana ei lisäosumia nähty.

Ottelun alussa kentälle tullessaan Kissojen Milad Zaidpour otti kantaa kotimaassaan Iranissa tällä viikolla tapahtuneisiin asioihin. Iranissa osoitetaan mieltä hallintoa vastaan. Mielenosoitukset puhkesivat, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin pahoinpitelyn vuoksi.

”Entisenä maajoukkuepelaajana minulla on velvollisuus tuoda Iranilaisten naisten ääni esiin, kertoi kannanotosta Zanidpour.

Kentän puolella Zanidpour onnistui viimeistelemään kauden 15. osumansa Kakkosessa ja toi Kissat tasoihin ottelun viimeiselle kahdellekymmenelle minuutille.

Ottelun lopussa oli kuitenkin vieraiden kannalta tarjolla äärimmäisen kylmää suihkua, kun Aleksi Ruusun 89. minuutin voittomaalia seurasi hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Ville Kiiskin maali, joka sinetöi ottelun lopputuloksen ja lähetti Kissat pettyneenä kotimatkalle.

Viikon päästä Kauppiin saapuva VJS puolestaan voitti oman ottelunsa ja on viimeisellä kierroksella pakkovoiton edesssä. Kissat jää B-lohkon runkosarjaksi kolmanneksi ja on nyt yhdeksän pistettä lohkokärki SalPa:n perässä. Kissat pelaa ensi lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa ja mestaruussarjan kotiottelunsa joukkue pelaa 22.10.