Kärkikamppailu Lamminpäässä maalittomaan tasapeliin

Yksi Kolmosen odotetuimmista otteluista sarjajohtaja Ilves-Kissojen ja toisena olevan NoPS:n välillä pelattiin torstaina illansuussa Lamminpäässä. Ilves-Kissat oli pelannut ennen illan ottelua vain yhden tasapelin PS-44 vastaan, kun nokialaiset olivat saaneet selkäänsä TamU:lta ja pelanneet niinikään tasurin Seppoja vastaan.

Asetelmat olivat herkulliset eikä vähiten siitä syystä, että NoPS oli edellisottelussaan latonut perati tusinan maaleja tervakoskelaisten verkkoon. Kissat puolestaan oli kolmen ottelun voittoputkessa murskaavalla maalierolla 22-0! Joku saattoi jopa luulla, että Lamminpäässä nähtäisiin maalijuhlat vailla vertaa.

Toisin kuitenkin kävi, mutta ”verissä päin” kentällä kuitenkin taisteltiin. Kissojen rosterista olivat aiemmin pudonneet loukkaantuneet Tommi Smeets sekä kapteeni Juha Jokinen ja viime pelissä punaisella saatetiin Amin Chouaib kentän laidalle. Yksi terävimmistä kärkipelaajista, Mika Ahonen, puolestaan riutui sairasvuoteellaan, joten punaisten iskukykyä koeteltiin oikein huolella.

Mutta peli pelataan käytettävissä olevilla pelaajilla ja nyt kentän laidalle näytti siltä, että nokialaiset olivat viritelleet pelaajansa parhaaseen iskuun. Vierasjoukkue hallitsi ensi jaksoa aika lailla suvereenisti ja ainoastaan Kissamaalin edustaa puolustanut maalivahti Sami Maja teki hyvätkin NoPS:n hyökkäykset tehottomiksi tähtihetkenään jakson puolivälissä torjuttu rangaistuspotku, joka sai Pekka Äijälän haromaan hiuksiaan. Eikä aikaakaan, kun nokialaishyökkääjä pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta Maja oli tuossakin tilanteessa vastustajaansa parempi. Puoliaika päättyi malittomana ja katsomossa odoteltiin kissaryhmitykseen muutosta ja varsinkin keskikentälle ryhmitystä, jolla saataisiin vieraiden parhaat aseet ja kentän hallinta pimentoon.

Kissat olivat ensimmäisellä puoliajalla NoPS:n tiukassa puristuksessa. Kuvassa Jere Remes.

Ilves-Kissojen miehistö jatkoi samalla kokoonpanolla, joka ensi jakson päätti, eikä kenttähallinta oleellisesti muuttunut, vaikka pelaajien tunteet olivat pinnassa ja intoa enemmän kuin taitoa, joka purkautui Toni Paukkerin ja Mohamed Koroman käsirysyyn. Erotuomari Lassi Siukkola näki toisen jakson alussa miesten välisen otatuksen niin, että Paukkeria rangaistiin keltaisella kortilla, mutta kovin kuumana käynyt Koroma ohjattiin punaisella pukukoppiin. Näin Ilves-Kissat sai kentälle myös miesylivoiman, mutta valitettavasti ei osannut etsikkoaikaansa hyödyntää, vaikka aikaa kyllä oli yllin kyllin. Osasyyllinen tähän oli vieraiden varmaotteinen maalivahti Joni Miettinen, joka hoiteli varmasti hatarahkot kissauhittelut, jos laukaukset eivät menneet suoraa päätä harakoille.

Ottelun erotuomari Lassi Siukkola joutui toimimaan järjestyksenvalvojana. Kissoilta tilanteessa Toni Paukkeri ja Konsta Raittinen.
Tilanne oli muodostua ottelun käännekohdaksi, mutta Kissat eivät pystyneet hyödyntämään ylivoimaa.
NoPS #8 Mohamed Koromalle punainen ja Kissojen #8 Toni Paukkerille keltainen.

Nokian Palloseura pelasi vajaanakin miehekkäästi ja sai lopulta mukaansa Nokialle viemisiksi pisteen, mutta kolmekaan ei olisi ollut huutava vääryys. Ilves-Kissat ei osannut, varsinkaan Ahosen poissaollessa, hyödyntää Toni Toijalan maalivirettä, jolla hän on iskenyt kaudella jo kymmenen osumaa. Miehen turhautuminen purkautui viime minuutilla ajattelemattomaan keltaiseen, joka taas saattaa sarjan myöhäisemmässä vaiheessa kostautua liiankin kovalla tavalla.

Toni Toijala johtaa lohkon maalipörssiä.
Erikoisinfran kummipelaaja #4 ”Redi” Redwan Moussa taisteli tiukasti keskikentällä.
Eetu ”Edu Virtanen” pyrkii NoPS:n puolustajilta karkuun.

Sarjakärkeä Ilves-Kissat edelleen pitää, mutta nähdyllä pelillä ei kunnian kukko kyllä laulele, varsinkaan, kun jatkosarjassa heittopussijoukkueita ei enää vastaan asetu. Kilpeä on mahdollisuus kirkastaa ensi keskiviikkona Hakkarissa, kun alkukauden yllättäjäjoukkue Loiske haluaisi varmasti myös ylempään loppusarjaan.

Alkusarjan päätöskierroksella Tervakosken Pato tulee Lamminpäähän 27.8, jonka jälkeen pelataan ylä- ja alaloppusarjat, mutta se onkin ihan uusi juttu.

Jesse Jaakkola pelasi täyden ottelun oikeana puolustajana.
Konsta ”Kode” Raittinen #21.
Paukkeri pääpallossa.
Kapteeni Puustisen (#13) johtamalle puolustuslinjalle neljäs nollapeli peräkkäin.
Ottelu päättyi Kissojen lopun painostuksesa huolimatta lukemiin 0-0. Pääpallossa Radwan Moussa #4. Kiitos runsaslukuiselle yleisölle ja tervetuloa seuraavaan kotiotteluun!

Teksti: Epi Hollo
Kuvat: Anssi Takala