Ennakko: Torstai näyttää suunnan

Kaivinkone katkaisi tietoliikenneyhteydet tiistain puolenpäivän maissa, joten ennakon saaminen verkkoon on jäänyt vaiheeseen, mutta se julkaistaan, kun Elisa on parsinut kaapelinsa käyttökuntoon.

Torstai-iltana Lamminpään virheettömällä viheriöllä nähdään ottelu, joka ennakoi vahvasti tulevaa. Kärkikamppailussa Ilves-Kissojen vieraaksi saapuu sarjataulukon kakkonen Nokian Palloseura, joka väijyy lohkon kärkipaikkaa vain kolmen pisteen etäisyydellä kotijoukkueesta.

Oman mausteensa lohkon soppaan ripottelivat tiistaina illalla Valkeakosken Apialla PS-44 ja TamU. Kun ottelu päättyi tasalukemiin 1-1, palveli tulos torstain ottelijoita.

Nokian Palloseuralla sen sijaan on hyvät mahdollisuudet vaikkapa sarjavoittoon. NoPS on tällä kaudella hävinnyt kerran TamU:lle ja pelannut kertaalleen tasapelin PS-44:n kanssa. Varsinaiseen ilotulitukseen nokialaiset yltyivät Patoa vastaan kotikentällään; täysi tusina palloja vastustajan tolppien väliin, kun Kissat on parhaimmillaan tulittanut kahdeksan maalia vastustajan, TKT:n, verkkoon. Joukkuesta on erityisen silmälläpidon alaisena huomioitava ainakin Matias Hakari, Iikka Häkkinen ja vanha kettu Pekka Äijälä eikä Viasatin silkkisen jalkapalloäänen Ville Kuusisen fyysistä preesensiä kannata suinkaan väheksyä.

Ilves-Kissojen kausi on ollut hyvä. Joukkue on menettänyt vain yhdessä ottelussa pisteitä, joka tapahtui 3-3 tasapelissä juuri PS-44:ä vastaan. Viimeisten kolmen ottelun ajan joukkue on rallatellut 7-0, 7-0 ja 8-0 voittoputkessa. Se saattaa jopa tuudittaa asianosaiset hyvänolon tunteeseen, josta paluu arkitodellisuuteen saattaa iskeä armottomasti, jos valmennus ei kyseiseen asiaan paneudu. Lohkon maalitilaston kärki on punaisten näkökulmasta vakuuttavaa luettavaa: Toni Toijala, Mika Ahonen ja Toni Paukkeri – sitten vasta muut. Nokialaisista Hakari on viimeistellyt viidesti ja Häkkinenkin neljä kertaa.

Alkusarjan ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu Ilves-Kissat – NoPS alkaa kello 19.00. Suurikaan meedio ei tarvitse olla, jos ennakoi ottelun vetävän hienon katsojamäärän ja siihen on varauduttu hankkimalla puffettiin riittävä määrä grillattavaa sekä kahviin kastettavaa. Tervetuloa mukaan.