Alkusarjan voitto hyppysissä

Alkusarjan toiseksi viimeinen kierros aloitettiin Ilves-Kissojen vierailulla Lempäälän Hakkarin kentällä. Olosuhteet olivat ihan ok., mutta viheriö ei ole lähellekään Lamminpään samettia. Jostakin syystä Kolmosen joukkueet eivät panosta lainkaan yleisönsä palveluun, jos satunnainen kulkija olisi valinnut iltäkävelynsä kohteeksi Hakkarin kentän, ei käynnissä ollut tapahtuma olisi auennut hänelle lainkaan. Niin täydellinen hiljaisuus katsomossa vallitsi.

Sikäli se tietysti olikin hyvä, ettei nähty kamppailu suinkaan noussut parhaisiin Kolmosen peleihin. Pikemminkin ihan päin vastoin. Kuitenkin tämäkin peli piti pelata, kun se sarjaohjelmaan oli pelattavaksi määrätty.

Ensimmäisellä puoliajalla maalitilanteet jäivät varsin vähäiseksi, lukuunottamatta kympin kohdalla Jesse Jaakkolan lähettämää sivuvaparia, johon päänsä sai väliin Ville Puustinen, josta pallo kimposi lempääläläisten reppuun. Tilanne 0-1, jonka innoittamana maalintekijä riensi katsomoon saapuneen Kissaikonin luokse lyömään nyrkkiä nyrkkiin, joka onkin nykyisin se sallittu maantapa, kun halaukset ovat lähes laissa kielletyt. Sessio sinällään jäi sairaalasta iltalomalle päässeen, kuin monen muunkin, mieleen, vaikka ihan sääntöjen mukaan asia ei tainnutkaan edetä. Hyvä Ville!

Loiske - Ilves-Kissat 0-3 Puustinen
Puustinen voittaa pääpallon ja siirtää tilanteeksi 0-1.
Loiske - Ilves-Kissat
Loiskeen maalivahti on voimaton.

Loppujakso herätti mustissa pelipaidoissa pelanneiden tukijoukoissa huolen, jos toisenkin. Lopulta muutamaa minuuttia ennen taukoa, tilanne huipentui, kun kurittoman puolustuspelaamisen johdosta kotijoukkue pääsi syöksymään Kissamaalia kohden, joka taas johti hienoon laukaukseen paristakympistä, joka kotikannattajien harmitukseksi suuntautui tolppaan ja siitä kentän ulkopuolelle.

Sami Maja joutui venymään ensimmäisen puoliajan lopulla parhaimpaansa pitääkseen Kissat pelissä mukana.
Loiske - Ilves-Kissat 0-3
Jere Remes hoiti pallon lopulta väljemmille vesille.

Puoliaikaa vietettiin tilantessa Loiske 0 , Ilves-Kissat 1. Tauolla odoteltiin radikaalia muutosta pelaavaan kokoonpanoon. Virtasen Eetu toki pääsi irti, mutta kovasti kohmeessa ollut keskikenttä jatkoi muutoin ennallaan.

Eetu Virtanen #17 oli jatkuva uhka Loiskeen puolustukselle.

Hius, jos toinenkin, harmaantui kannattajien päissä, kun puskettiin edelleen oranssiin lihamuuriin, vaikka kotijoukkue selvästi panosti vain vastahyökkäyksiin pyrkien saamaan vieraspuolustuksen hajalle.

Ville Puustinen toki viimeisteli Jesse Jaakkolan keskityksen taas kotijoukkueen rysään, kun jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Se taas rauhoitti Tampereelta paikalle saapuneiden katsojien rahtusen huonoon kuntoon menneitä hermoja.

Jaakkola keskittää, #4 Redwan Moussa hyppää pääpalloon hämäten Loiskeen puolustusta ja maalivahtia.
Loiske-Ilves-Kissat 0-3
Puustisella on helppo työ siirtää pallo rinnalla maaliin. 0-2 Kissoille.

Vierasjoukkueella oli toki maalipaikkoja tuhlattavaksi asti, mutta vuorollaan epäonnistuivat kärkipelaajat toisensa jälkeen. Viimeisellä kympillä sitten Toni Toijala vihdoin siirsi pallon Loiskeen tolppien väliin, joten lopputulokseksi sinetöityi 0-3 vierasvoitto.

Mukaan Tampereelle saatiin se tärkein eli kolme pistettä ja samalla varmistui alkusarjan kärjen marssijärjestys, ellei nokialaiset innostu kahdessa jäljellä olevassa pelissään ennen kuulumattomiin maalijuhliin. Ja yksi pelihän on vielä pelaamatta Kissoillakin.

Ylemmässä loppusarjassa vastustajat ovat lohkon parhaasta päästä, joten lepsuiluun ei ole mitään mahdollisuutta. Seuraava kuukausi ratkaisee lopullisesti lohkon tilanteen ja senkin jälkeen pitää selvittää jatkokarsinta ennen häämöttävää sarjanousua.

Teksti: Epi Hollo
Kuvat: Kari Etelä

Sami Maja #12 nyrkkeilyhanskat kädessä.
Loiske - Kissat 0-3
Loisketta vastaan Kissat saivat vaarallisempia erikoistilanteita kuin edellisessä NoPS -kamppailussa. Tässä Loiskeen maalivahti estää Jaakkolan kulmapotkun tippumisen suoraan maaliin.
1. Puoliaika Loppui45′
31′27 Lahtinen Tomivaroitus (A)
Maali (0-1)13 Puustinen Ville12′