Kakkosen lohkojaot selvillä – Kissat etelään

Suomen Palloliiton liittohallitus on päättänyt sarjatyöryhmän esityksen pohjalta ja SPL:n liittovaltuustoseminaaria kuultuaan miesten Kakkosen sarjajärjestelmästä kaudelle 2016. Kakkonen pelataan vielä 2015 neljässä kymmenen joukkueen lohkossa. Vuodesta 2016 alkaen Kakkonen pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana.

Kaudella 2015 Kakkosessa pelataan vielä kolminkertainen sarja neljässä kymmenen joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2016. Kaksi joukkuetta nousee Ykköseen.

Karsinnan joukkueparit arvotaan. Arvonta suoritetaan Helsingissä 26.9.2015. Karsintapelien järjestys (koti- ja vieraspeli) arvotaan myös. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.

Jokaisen Kakkosen lohkon sijalle kahdeksan ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2016. Lisäksi Kolmoseen putoaa huonoin seitsemännelle sijalle sijoittunut joukkue, joka tarvittaessa määräytyy kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti. Kaikkiaan 13 joukkuetta putoaa.

Kakkosen lohkojako 2015

Ilves-Kissat kuten myös paikalliskilpailija TPV on sijoitettu ensi kesäksi eteläiseen lohkoon, joka tämän hetken tilanteen mukaan pelataan seuraavien joukkueiden kesken.

Eteläinen lohko (10) 
Atlantis FC Edustus, Helsinki (Atlantis FC)
FC Vaajakoski (FCV)
IF Gnistan, Helsinki (Gnistan)
Järvenpään Palloseura (JäPS)
Käpylän Pallo, Helsinki (KäPa)
Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS)
Pallohonka Juniorit, Espoo (Pallohonka)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PK Keski-Uusimaa)
Tampereen Viipurin Ilves-Kissat (Ilves-Kissat)
Tampereen Pallo-Veikot (TPV)

Kun kuitenkin muistamme, että sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä puhaltelevat  erilaiset turbulenssit eikä joukkueiden sarjatasot ole kiveenhakattua faktaa, saattaa  se vaikuttaa jopa Kakkosen joukkueisiin. Palaamme asiaan tarpeen niin vaatiessa. Se on kuitenkin faktaa, että Ilves-Kissat avasi harjoitusottelujen sarjan Pirkkahallissa viikonloppuna. Harjoitusotteluista ja joukkueen kokoonpanon muutoksista tiedotamme heti, kun siihen aihetta ilmenee. Ensi kesän vastustajat ovat kuitenkin varmasti mielenkiintoisia tuttavuuksia, kun paikalliskilpailija Palloveikot on oikeastaan  ainoa joukkue, jonka Kissojen valmennusjohto varmasti tuntee.