Jeren ja Timorin upea näytös

Vaikka legendaarisen tamperelaismiehistön taival kauden Kakkosessa on ollut lievästi sanottuna varsin vaikeaa, ei joukkuetta yksistään voi syyttää tapahtuneesta. Peilin ääreen varmaankin pitää asettua monen muun, vaikka se tuntuu niin tuskalliselta, kun kaikki taustatkin yrittivät parhaansa loppuun asti.

Viimeinen kotipeli pelattiin Pyynikillä, jonka valaistus ei ollut ihan kohdallaan, mutta mahdollisti toki tasapuolisen pelaamisen. Ja lisäksi Kissojen ilotulituksen. Siitä seuraavassa.

Ensimmäisellä puoliajalla ohjat olivat kotipoikien käsissä, mutta avausmaali syntyi vasta puolen tunnin haminoilla, kun Eetu Rahkola syötti loistavasti läpi avopaikkaan Jere Intalan, josta hän viimeisteli kliinisesti 1-0.

Tauolla kotijoukkoja ei tarvinnut paljoakaan motivoida, pelaaminen tuntui hienolta, joten siitä piti jatkaa. Eikä kolmekaan minuuttia ollut täynnä, kun Jere Intala järjesteli taas huikean kombinaation, jonka johdosta Timor Inapshba pääsi avopaikkaan erehtymättä 2-0. Siitä vain kymppi eteenpäin ja tämä taidettiin jo aikaisemminkin nähdä. Intalan Jere oli aivan uskomattomalla pelipäällä ja vapautti Inapshban taas maalintekoon 3-0. Ja jatkoa taas seurasi. Parikymppinen oli taas pelattu, kun J Intala oli nyt vasemmalla ja harhautti vastustajat täydelliseen umpisolmuun, jota yritti selvittää Tero Uusitalo vetäisemällä Intalalta jalat alta takaapäin. Rankkarihan siitä seurasi, jonka vetämisen Intala antoi tyylikkäästi Inapshban huoleksi, olihan hattutemppu niin lähellä. Ja Timor piti sen, mitä piti, pallo yläkulmaan ja peli 4-0. Eikä herkku tähän päättynyt.

Vartti oli jäljellä, kun nähtiin illan upein osuma. Kissat sai sivuvaparin vasemmalta. Simo Martiskainen asettui pallon taakse ja Ville Puustinen oli hiippaillut iskuetäisyydelle, josta hän pääsi puskemaan Martiskaisen täydellisen keskityksen maalin nurkkaan. Katsojat lähes hullaantuivat. Viisi nolla ei ole ollut likikään tavanomaista, mutta tänään vähintäänkin oikeutettua.

Tunnelmallisella Pyynikillä kotijoukkueen peli näytti todella hyvältä. Kapellimestari Jere Intala oli niin liekeissä, kun vain voi ja hedelmistä nautiskeli parhaiten Timor Inapshba kolmella osumallaan. Kotiottelut tältä kaudelta ovat tässä. Kissaryhmä matkustaa vielä ensi viikonvaihteessa Pallokentälle Atlantiksen vieraaksi, josta olisi hauska ottaa piste tai kolmekin. Se takaisi sen, että pisteitä olisi napattu sarjan jokaiselta joukkueelta, vaikka sarjapaikka menetetäänkin.