Ilves-Kissojen kausi päätöksessä

Ilves-Kissojen tämän kertainen taival Kakkosessa jäi kahden kauden mittaiseksi. Viimeisestäkin ottelusta Helsingin Pallokentältä lauantaina otettiin kuitenkin piste mukaan tuliaisiksi ja se tiesi myös sitä, että Kakkosen etelälohkossa ei ollut yhtään joukkuetta, jolta Kissat ei olisi saanut vähintään pistettä. Ottelulla oli vastustajajoukkueelle Atlantis FC:lle paljonkin pelissä, Kissavoitolla Atlantiksenkin tie olisi johtanut Kolmoseen. Eikä paljostakaan jäänyt kiinni, ettei niin käynyt.

Kotijoukkue toki hallitsi molempien jaksojen alkuja, mutta mitä pidemmälle jaksot etenivät, sitä paremmin Ilves-Kissat pääsi peliin mukaan. Kaikki oli huipentua, kun kello näytti jo täyttä peliaikaa ja Samu Ruisniemi oli ajettu kentältä. Simo Martiskainen antoi yhtä tyylikkään keskityksen kuin edellisottelussa Pyynikillä Ville Puustiselle, mutta nyt pallo ohjautui täysin vapaana maalin edustalla odottaneelle Jesse Jaakkolalle, joka tinttasi voimalla pallon kaksikymmentä senttiä kehikon väärälle puolelle. Jos pallo olisi osunut sisään, olisi Jaakkolaa varmasti pidetty Keravan suunnalla kuin piispaa pappilassa, nimittäin PK Keski-Uusimaa olisi siinä tapauksessa jatkanut taivaltaan Kakkosessa.

Ilves-Kissojen taustalla pyyteettömästi useampaakin virkaa hoidellut Eino Helminen oli viimeisen ottelun jälkeen toki pahoillaan, kun tavoitteena ollutta sarjapaikkaa ei pystytty pitämään.

– Kausi päättyi kahdeksan ottelun jaksoon, jonka aikana joukkue ei hävinnyt kertaakaan. Kokonaisuutena pelasimme paljon hyviä pelejä, mutta keskikesän pisteetön kymmenen ottelun putki oli mahdoton enää korvata, kun lohko oli niin tasainen. Lopputulos ei siis ollut hyvä. Mistä syystä niin kävi, sitä on aika lailla mahdotonta ihan yht`äkkiä analysoida. Varmasti asiasta on monenlaisia mielipiteitä riippuen aina siitä, keneltä sitä kysyy.

Helminen vetäytyy joukkueen taustalta hiukan kauemmaksi.

– Kun terveys ei enää ole ihan omien pelivuosien tasoinen ja ikääkin alkaa kertyä vuosi vuodelta aina enemmän, on joukkueen taustatiimiä pakko saada laajemmaksi. Luultavasti seurailen joukkueen tekemisiä edelleen aktiivisesti, mutta päivittäisen tekemisen olen pakotettu jättämään. Toivottavasti seuran puheenjohtaja Ari Suoniemi saa ympärilleen osaavia ja energisiä nuoria toimijoita, joiden harteille joukkueen tulevaisuutta on hyvä rakentaa. Ensi kauden joukkueen rakentamista ei kannata jättää kovin pitkälle, kun joukkueessa on paljon hyvää ja osaavaa materiaalia, joista suuri osa varmasti kelpaa muuallekin, uskoo kaikkien kissasydämen omaavien vilpittömän kiitoksen monivuotisesta urakastaan ansainnut manageri Helminen.

Ilves-Kissat pelasi 27 ottelua, joista voitti kuusi ja tasapeliin päättyi seitsemän peliä. Neljästätoista tappioon päättyneestä ottelusta peräti kymmenen päättyi vain yhden maalin erolla, joten maalieroksi jäi vain viisi maalia miinukselle.

Pelaajista maalivahti Tuomas Karjanlahti pelasi joka ikisen minuutin kauden aikana ja oli puolustuksen taaimmaisena lukkona erittäin arvokas joukkueelle. Maalinteossa parhaiten onnistui Jere Intala, joka pelasi otteluista 19 ja teki niissä yhdeksän maalia. Kahdeksaan osumaan ylti 20 ottelussa esiintynyt Timor Inapshba.

 

Helminen pieni

Eikka vetäytyy, mutta löytyy jatkossakin vuorenvarmasti katsomosta.