Ilves-Kissoille tappio lukemin 2-1

Ilves-Kissat kokivat tappion Porissa, kun FC Jazz oli kotonaan vahvempi lukemin 2-1 (2-1). Tuulisessa, kylmässä ja räntäsateisessa kevätsäässä pelattu ottelu oli suhteellisen viihdyttävä, vaikka striimin välityksellä seuratessa ihan kaikista ottelutapahtumista on vaikea sanoa varmuutta. Kissojen maalista vastasi Toni Toijala, joka upotti itse hankkimansa rangaistuspotkun sisään.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, joka pääsi pelaamaan vahvaan myötätuuleen. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 14. peliminuutin jälkeen, kun Jazz pääsi vaarattoman näköiseen hyökkäykseen, jonka päätteeksi pallo oli Kissojen maalin alanurkassa. Waltteri Riihimäki kuljetti palloa vasemmalta laidalta, keskitti sen kärkeen Aleksi Ikoselle, joka tiputti pallon hienosti 16-rajalle toiseen aaltoon, josta Eino-Iivari Pitkälä laukoi volleyn, josta pallo pomppi tuskaisen hitaasti ohi Sami Majan.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena, mutta lievästi isäntien kontrollissa. Kumpikaan joukkueista ei päässyt kummemmille maalintekopaikoille muutamia kulmapotkuja lukuunottamatta. Noin 35 minuutin kohdalla Jazz siirtyi 2-0 johtoon onnenkantamoisella, kun Kissojen puolustus ei onnistunut katkomaan Porilaisten keskuspuolustuksesta lähtenyytä löysähköä pitkää avausta, ja Elias Ahteella oli helppo työ viimeistellä pallo toistamiseen maaliin. Huolimattomuus kuvastikin Kissojen ensimmäistä puoliaikaa, kun välillä viiden metrin syötöt vaikuttivat menevän viisi metriä ohi kohteen niin pelinrakenteluvaiheessa, kun yläalueella.

Puoliajan viimeisen kymmenen minuutin aikana Kissat saivat hieman paremmin pelistä kiinni ja pääsivät Jazzin boksiin. Ensin Mika Ahosen laukaus tyrehtyi Jazz-puolustukseen, ja hetkeä myöhemmin Elias Kuuselan vasemman jalan laukaus viuhui vain vähän yli maaliin. Pari minuuttia ennen puoliaikaa Kissat pääsivät kääntämään pelin nopeasti vasemmalta laidalta, ja Toni Toijala rynnisti boksiin. Jazzin puolustaja jäi Toijalan selkäpuolelle ja kaatoi tämän rangaistuspotkun arvoisesti. Toijala asteli itse pallon taakse ja laukoi Kissojen kavennuksen.

Kokonaisuutena vaikean ensimmäisen puoliajan loppu vaikutti lupauksia herättävältä ja loi uskoa siihen, että toisella puoliajalla nähdään taisteleva ja voitonnälkäinen Kissalauma. Näin kävikin ja puoliajalta Kissat saapuivat vahvalla rynnistyksellä.

Suoraan aloituksesta Jazz pyrki pelaamaan pallon alaspäin maalivahdille, johon kuitenkin Toijala oli päästä väliin, mutta vierasjoukkueen maalivahti selvitti tilanteen kuin ihmeen kaupalla. Seuranneesta rajaheitosta Toijala pelasi pallon keskelle Toni Paukkerille, jonka ohjaus meni kuitenkin yli maalin. Seuraavassa hyökkäyksessä Paukkeri keskitti pallon vasemmalta laidalta, Ahonen jatkoi Toijalalle, joka pamautti pallon volleystä muutaman metrin yli maalin. Kissat jatkoivat hallintaa ensimmäisen viisitoista minuuttia, jonka jälkeen peli tasoittui. Liekö myötätuulen vaikutus näin iso, mutta Kissat pystyivät selvästi hallitsemaan palloa toisella jaksolla paremmin ja Jazz joutui vetäytymään syvemmälle omalle puoliskolleen.

Toinen puoliaika kului kuitenkin Kissojen alkurynnistyksen jälkeen ilman parempia tilanteita, kunnes puoliajan lopulla vierasjoukkue otti taas ottelua paremmin haltuunsa. Ottelun loppuvaiheilla Kissat vyöryttivät hyökkäyksen toisensa perään Jazzin maalille, mutta tällä kertaa hyökkäyspään viimeiset syötöt eivät kohdanneet eivätkä Kissat päässeet todella testaamaan kotijoukkueen maalivahti Vili-Verneri Virtasta painostuksesta huolimatta. Näin ottelu päättyi lukemiin 2-1, ja Kissat kokivat pre-seasonin kolmannen tappionsa.

”Yritimme pelata omaa peliämme ja siellä oli joitain hyviä hetkiä, mutta virheet tietysti maksoivat meille tänään paljon. Ottelu oli kuitenkin kokonaisuutena ihan hyvä, saimme myös infoa Jazzista joka näillä näkymin on ensimmäinen vastustajamme. Vastustaja oli rutinoitunut Kakkosen joukkue ja tunnemme heidät nyt paremmin ja pystymme valmistautumaan kauden avaukseen niin että olemme täysin valmiita, kun tosipelit alkavat”, kommentoi tulosta pettyneen oloinen päävalmentaja Ositashvili.

Kissojen harjoitusottelut jatkuvat jo tiistaina, kun joukkue matkustaa Tehtaan kentälle Veikkausliigaan valmistautuvaa FC Hakaa vastaan.

Sarjakauden alkamisesta ja päivitetystä otteluohjelmasta saamme toivottavasti lisätietoa ja varmistusta myös tulevalla viikolla.

FC Jazz – Ilves-Kissat
14′ 1-0 Eino-Iivari Pitkälä
33′ 2-0 Elias Ahdo
42′ 2-1 Toni Toijala