Harjoitusottelut jatkuvat Porissa

Ilves-Kissojen pitkäksi venähtänyt pre-season saa jatkoa, kun Porissa vastaan astelee FC Jazz. Jazz on pitkän historian omaava seura, joka on pelannut kaudesta 2017 lähtien Kakkosta, tiputtuaan Ykkösestä kauden 2016 päätteeksi. Täksi kaudeksi seuran valmennukseen paluun tehnyt Jani Uotinen tuli tuolloin kaudella 2016 kesken kauden joukkueen peräsimeen, mutta ei onnistunut pitämään joukkuetta sarjassa. Jazz sijoittui viime kaudella Kakkosen B-lohkossa seitsemänneksi 21 pisteellä. Täksi kaudeksi joukkue on vahvistunut hyökkäyspäässä Elias Ahteella, joka omaa vahvaa kokemusta niin Veikkausliigasta kuin Ykkösestä. FC Jazzin edellinen ottelu oli maalirikas, kun SJK-Akatemia otti heistä voiton kotonaan lukemin 7-3.

”Jazz on meille hyvä mittari siitä, missä itse menemme. He ovat rutinoitunut Kakkosen porukka, joka on vahvistunut tälle kaudelle. He ovat saaneet harjoitella ilman suurempia rajoituksia, joten heidän pitäisi niin fyysisesti kuin taktisesti olla hyvässä kunnossa. Salpa ja TPV -otteluissa oli meiltä erittäin hyviä jaksoja, vaikka tuloksellisesti jäi parannettavaa. Toivottavasti saamme tuotua samoja elementtejä tähän otteluun ja parantamaan viimeistelyämme”, kommentoi ottelun asetelmia ja tavoitteita päävalmentaja Giorgi Ositashvili.

Ilves-Kissoissa on jonkin verran poissaoloja, kun ottelusta ovat sivussa vammojen vuoksi Iiro Riponiemi, Mikael Paajanen, Ville Puustinen sekä yhä maalivahdit Joni Miettinen ja Roope Järvinen. Heidän odotetaan kuitenkin olevan tulevalla tai sitä seuraavalla viikolla pelikunnossa ja kaikki ovat jo harjoitelleet kevyesti. Töiden vuoksi ottelusta ovat sivussa myös Erkka Helminen, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Amin Chouaib ja Mauro Severino.

Kissojen kokoonpano otteluun: Sami Maja, Tommi Sääksi, Ali Al-Fatli, Patrik Ahola, Juho Ihalainen, Aleksi Siren, Ardian Kovaqi, Elias Kuusela, Radwan Moussa, Wiljam Valtonen, Jesse Jaakkola, Tomi Ylinen, Juha Jokinen, Toni Paukkeri, Toni Toijala, Mika Ahonen

Ottelu alkaa Porin urheilukentän tekonurmella klo 13.15 ja se striimataan Satakunnan kansan verkkosivuile osoitteeseen:
https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000007933342.html

Kakkosen aloituksesta ei vieläkään varmuutta

Palloliitto piti perjantaina klo 13.00 tiedotus- ja keskustelutilaisuuden Kakkosen seurojen kanssa. Tässä kokouksessa ei saatu selvyyttä siihen, aloitetaanko kausi Kissojen osalta Jazzia vastaan vieraissa 14.5. vai siirtyykö kauden aloitus kesäkuulle, kuten Palloliitto keskiviikkona uutisoi. Tulevana keskiviikkona pidetään vielä lohkokohtaiset kokoukset, jonka jälkeen olisi tarkoitus saada esitys valmiiksi, jonka Palloliitto voi viedä käytäntöön. Kauden aloitusta B-lohkon osalta häiritsee Paraisten, Espoon, Salon ja Kaarinan korona-rajoitukset, jotka eivät ole mahdollistaneet kaikille joukkueille edes harjoittelua ulkokentillä.