Kolmen maalin Kujala kaatoi PIF:n

Ilves-Kissat jatkoivat hienoa virettään Paraisten PIF:n isäntänä ja ottivat selvän 4-1 voiton (3-0) vierailijasta. Kissojen voiton pääarkkitehtina toimi ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkäykseen nostettu Antti Kujala, joka teki kolme maalia. Milad Zanidpour teki kauden kymmenennen maalinsa ja avasi Kissojen maalihanat 16. minuutilla.

Antti Kujala oli ottelun päätähti ja valittiin myös Pancho Villan nälkäisimmäksi pelaajaksi. Nälkä kasvaa näemmä odottaessa, sillä juniorivuosien maalitykki päästettiin tänään ensimmäistä kertaa irti hyökkäyksessä ja mies kiitti heti kolmella maalilla päävalmentaja Innasta luottamuksesta. Kuva: Esa Norvia
Ilves-Kissat  - PIF
Jari Nikkilä morottaa tuttuja katsomossa. Paavo Näykki ja Ardian Kovaqi seuraavat tilannetta katseellaan. Kuva: Anssi Takala

Ottelu alkoi PIF:n vaarallisella rynnistyksellä. Vain minuutin pelin jälkeen vierailijat saivat kulmapotkun, josta pallo kimpoili niin, että Joni Miettinen (www.apteekkishop.fi) joutui todellakin venymään parhaimpaansa pelastaakseen Kissat maaliviivalta. Vain hetkeä myöhemmin PIF:n hyökkääjä pääsi laukomaan vaarallisen läheltä kohti Miettistä, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui päin ja Kissojen maalivahti koppasi pallon syliinsä.

Miettinen taistelee itsensä ruuhkan läpi ja pelastaa Kissat takaiskulta. Kuva: Anssi Takala
Seuraavasta tilanteesta tuli jo lisää, tällä kertaa PIF:n hyökkääjä saadaan ajettua pieneen kulmaan ja laukaus suuntautuu päin Miettistä. Kuva: Anssi Takala

Tunnustelevan ja tasaisen alun jälkeen Kissat saivat koneet käyntiin ja etenkin vahvasti ylöspäin pelanneet laitapuolustajat Ville Puustinen ja Daniel Selin pääsivät rakentamaan laitojen kautta hyviä tilanteita. Myös Kissojen erikoistilenteet olivat vaarallisia ja Ville Puustinen pääsikin kertaalleen puskemaan pallon tolppaan. Kissat pääsivät myös kolmella kahta PIF:n puolustajaa vastaan hyvään vastahyökkäykseen, josta tällä kertaa vapaaksi jäänyt Erkka Helminen ei vasemmalla jalallaan saanut sijoitettua palloa PIF:n maalivahti Tino Kangasahon ulottumattomiin, vaan laukaus suuntautui päin maalivahtia ja vierailijoiden maali säilyi koskemattomana.

Edellisessä ottelussa kahdesti osunut Ville Puustinen jäi PIF-kamppailussa vain yhteen syöttöpisteeseen. Maali oli näin lähellä. Kuva: Anssi Takala

Kissojen avausmaali syntyi ottelun 16. minuutilla, kun kulmapotkusta pallo ajautui takaisin Milad Zanidpourille, joka luultavimmin yritti lähettää keskityksen taka-alueelle. Pallo kiersi sopivasti kohti takakulmaa ja kun PIF:n maalivahti Tino Kangasaho vielä arvioi pallon lentoradan väärin, kiepsahti Zanidpourin kierteinen pallo suoraan maaliin ja kauden kymmenes täysosuma oli miehelle tosiasia.

Antti Kujala on lähellä saada tähänkin maaliin nimensä papereihin ja on varmistamassa viivalla, että pallo todella menee maaliin. 1-0 Kissoille. Kuva: Esa Norvia
Zanidpourin kova ja kierteinen keskitys on liikaa PIF:n maalivahti Kangasaholle. Kuva: Anssi Takala

Kissat prässäsivät ylhäältä ja PIF pyrki ehkä hieman turhankin rohkeasti rakentamaan peliä alhaalta syöttöpelillä. PIF:n keskikentällä ei rohkeus meinannut Kissojen kovan prässin alla riittää tulla hakemaan palloa ja usein vaikka PIF pystyi pelaamaan Kissojen prässin alta, oli avaava syöttö heikko ja Kissat katkoivat useasti suoraan PIF:n kenttäpuoliskolla. Kissojen 2-0 maali lähti juuri tällaisesta tilanteesta, jossa PIF sai purettua Kissojen prässin, mutta Antti Kujala puolestaan katkaisi itse topparin avaavan syötön ja kiihdytti siitä karkumatkalle, viimeistellen Kissat varmasti 2-0 johtoon.

Kujala viimeistelee Kissat 2-0 johtoon läpiajon päätteeksi. Kuva: Anssi Takala
Myös Jaakko Häyhä ja Elias Kuusela tuulettavat Kujalan maalia. Kuva: Anssi Takala

Kissat hallitsivat palloa ja pääsivät muutamaan kertaan boksin rajalle näytttävillä syöttökombinaatioilla Zanidpourin, Helmisen, Kujalan ja Benin yhteispelillä. Vielä ennen taukoa Ville Puustinen nousi jykevästi oikealta laidalta ja pelasi pallon takaviistoon, jossa oli kukas muukaan, kuin Antti Kujala jalkoineen paikalla. Lukemat 3-0 ja sarjan hännille juuttuneen PIF:n päät olivat aikalailla painuksissa kun ottelun erotuomari Mikko Leino vihelsi pilliinsä puoliajan merkiksi.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin minuutti ja 50 sekuntia, kun Antti Kujala rankaisi jälleen. Mies kampesi itsensä PIF:n puolustajasta vapaaksi ja pääsi käsiksi Kissojen alakerrasta lähteneeseen pitkään syöttöön, kuljetti pallon jykevästi PIF:n boksiin ja laukoi Kissat 4-0 johtoon. Knalli päähän ja päävalmentaja Mikko Innaselle runsaasti pohdittavaa tuleviin otteluihin, sijoittaakko mies alkukauden tapaan alakertaan laitapuolustajan tontille, vaiko hyökkäyspäähän.

Antti Kujala viimeistelee 4-0 maalin ohi vastaantulleen PIF-maalivahdin ajassa 46:50. Kuva: Esa Norvia
Samba soimaan ja knalli päähän! Kuva: Esa Norvia
Kujala villitsee yli 150 päisen katsojajoukon. Kuva: Esa Norvia
Gerald Ben ihmettelee, mistä Kujala tälläisen vireen tähän lauantai-iltaan kaivoi. Benin seitsemään maaliin on vielä kuitenkin matkaa. Kuva: Anssi Takala

Molemmat joukkueet suorittivat paljon vaihtoja toisella puoliajalla ja suurin into kotijoukkueenkin tekemisestä hieman lannistui jakson edetessä. PIF sai kavennusmaalin ottelun viimeisestä tilanteesta, eikä päässyt uhkaamaan Kissojen voittoa kunnolla missään vaiheessa toista puoliaikaa. Näin pisteet jäivät Tampereelle ja Kissat nousivat jälleen sarjan toiselle sijalle 24. pisteeseen, kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta FC Jazzista.

Lohkon toisesta kierroksesta tulee erittäin mielenkiintoinen, sillä kärkijoukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan. Seuraavaksi Kissat matkaavat Espoon Laaksolahteen, jossa vastaan asettuu SexyPöxyt. Sarjassa jokainen ottelu on tiukka ja Kissalauman on oltava parhaimmillaan, mikäli he haluavat taistella noususta Ykköseen tai Ykkösliigaan. Ottelu SexyPöxyjä vastaan alkaa lauantaina 29.7. klo 16.00.

Kannattaa myös laittaa punakynällä viimeistään nyt kalenteriin perjantai 1.9., jolloin pelataan Kaupissa Ilves-Kissat – Tampere United -ottelu. Tuosta ottelusta näyttäisi muodostuvan varsinainen kuuden pisteen kamppailu kun joukkueet ovat lähellä toisiaan sarjataulukon yläpäässä. Viime kaudella Kaupissa nähtiin tulikuuma kamppailu, joka päättyi Kissojen 4-3 voittoon, aiemmin tällä kaudella pisteet tasattiin Pyynikillä lukemin 1-1.

Päävalmentaja Innanen joutuu pohtimaan, kumman veljeksistä, Nuutti Mustalahden #26 vai kolmen maalin mies Antti Kujalan #14 hän laittaa lauantaina avaukseen SexyPöxyjä vastaan. Kuva: Anssi Takala
Vaihdot: 59min: Ville Puustinen – Elias Kuusela, 65min: Antti Kujala – Nuutti Mustalahti, 73min: Daniel Selin – Ali Al-Fatli, 73min: Milad Zanidpour – Eliel Seppänen